Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 3
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Videa (58)

Trailer 3

Recenze (157)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, podle skutečnosti, vtipné, o životě, vědecké, sexy, zábavné. Celý příběh mě chytl hned od začátku a nepustil až do konce posledního dílu. Vše se točí kolem průlomové studie o sexu, na tu dobu dost odvážné téma. Doplňujícím vyprávěním jsou životní osudy jednotlivých postav, problémy s dětmi od početí až po ty odrostlé, manželství, vztahy, láska, žárlivost.. Všechny hlavní postavy jsou sympatické a fandila jsem úplně všem. Kromě postavy Bartona Scullyho, který byl opravdu jen zákeřný slabý starý gay, dost mi vadil. Herecky je Michael Sheen tahounem celého seriálu, ale jeho nedívání se do očí mě vytáčelo. Dost se mi líbila i Annaleigh Ashford. Vývoj postav je úměrný vývoji celého příběhu a jednotlivých skutečností. Největší proměnou si projde asi postava Libby, ze které se ze slaďoučké naivně oddané manželky stane silná samostatná odhodlaná hippie žena. Každá série si řešila tzv. svoje. První byla zábavná, druhá byla intimním pohledem na hlavní dvojici, třetí uběhla jako nic s nádechem očekávaného obrovského vztahového výbuchu. Čtvrtá byla vážná, "dospělá", uklidněná, (sedět u Betty na pohovce, popíjet, a být smířen se životem, který nám osud připravil). Tento počin mě opravdu bavil, zaujal mě. ..everything for science.. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po seriálu Mad Men, jsem viděl další výborný retro seriál, který se odehrává v padesátých až sedmdesátých letech dvacátého století v nejvíce demokratické zemi vůbec. První řada mě absolutně dostala svou dokonalou atmosférou tmářství a pokrytectví, která se však později začala trochu vytrácet, což byla škoda, ale i bez ní jsem si dokázal děj skvěle užít. Myslím si, že se od padesátých let zase až tolik nezměnilo, sice funguje kosmický program, internet a podobně, ale přesto je pro mnoho mužů klitoris pouze cizím slovem bez významu. Seriál by mohl být pro mnoho lidí poučný, ale tuším, že v USA je jistě doporučeno jeho sledování ve věku 18+, protože by jinak mohl ty mladé bytosti nenávratně poškodit. Vzhledem k mé morální zkaženosti se mi celý seriál velice líbil, jen mě překvapilo, že mi přišla jako nejslabší druhá série a následující řady mě opět bavily velice velmi. ()

Reklama

KR4T4S

všechny recenze uživatele

Je hodně zjevné, že Showtime chce navázat na úspěch svého sériového vraha a tak Masters of Sex mají krom "kontroverzního" tématu i velmi podobnou detailní, metaforickou znělku jako byla ta geniální Dexterova. Po prvních dvou dílech mě nejvíc baví scény, kde se nejedná přímo o ony lákavé, sex pitvající motivy, ale hlavně dialogy a postavy kolem. Tzn. že zatím nejvíc mě zajímá úžasná šlápota Betty, do budoucna zajímavá role manželky dr. Masterse a především sympatická Virginie v podání Lizzy Caplan (Sheen jede klasicky dobře). Takže prozatimních 65% je tak akorát s tím, že v tom vidím velkou zábavu i napětí, pokud to nezklouzne k vztahovce typu Grey's Anatomy ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriály kde si s divákem nehraje scénárista, ale každá wikipedie na počkání vykecá "jak to vlastně bylo" to mají těžké. Pokud se Will (teda vlastně Bill) a Vaginie pohádají, je to jedno... stejně se zase dají dohromady. Pokud dostane Vaginie žádost o ruku, stejně ji odmítne... no protože by to nebylo podle skutečnosti a série by tratila kredit. Proto scénář obsahuje různé kličky a hlouposti nad které je nutno se povznést. Asi největší perly ksou skoky v čase a zjevování (a mizení) dětí co vstupují do děje (všechny jsou fikce). Takže pokud si chcete sérii užít jako "překvapení", negooglit fakta (a nečist tuhle recenzi ;)). Dále na co se fajn se připravit je na podobný styl jako měl Dexter (přece jen stejná produční společnost se nezapře). Tedy v tom co uvidíte se půjde "přes závit". Tentokrát se tedy nevraždí (nebo nemluví o vraždění) jako jako by to byl každodenní chleba. Tady se sexuje (a mluví o sexu) jako by to byl každodenní chleba. Pozor ale. Ne zase tolik, aby to nahradilo slušné porno. Tedy je mi líto místní perverzáci, zas tak moc a často toho neuvidíte ;). Furt je to americký seriál. berte to tedy jako něco nového kde se nebojí jít malinko "dál" než v Sexu ve městě a díky stylu padesátých let jde o příjemnou podívanou (pokud vám tedy padesátá nějak nevadí :)). ()

Pavlinenka 

všechny recenze uživatele

První série ve mě vyvoolala obrovské nadšení. Správná a neotřelá kostýmovka se skvělými herci i výkony. Druhá série mé nadšení jen utvrdila. No a třetí série naprosto nad očekávání předčila veškerá očekávání. Vtipné, rozkošné, tragické, psychologické, šílené, citlivé, intenzivní, emocionální, nepředstavitelné, pravdivé, odvážné, sexy, romantické, dechberoucí, poučné, zoufalé.... ()

Galerie (803)

Zajímavosti (8)

  • Herec Michael Sheen je ve skutečnosti Brit, pocházející z Walesu. V seriálu tedy užívá americký akcent. (Sadi)
  • Roli Williama Masterse měl původně ztvárnit Paul Bettany, který nakonec z projektu odstoupil. (BarboraM)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama