Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 2
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Videa (58)

Trailer 2

Recenze (157)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ve zlaté éře záporných seriálových postav přišel Showtime s kontroverzním doktorem Mastersem. Mělo jít o další jasnou trefu do černého. Byl jsem u toho a vlastně poprvé jsem si uvědomil, že jednou ten přešlap musel přijít. Předchozím záporným charakterům jsem fandil, ale Mastersova postava měla být tak moc záporná, až to začalo být otravné. Jeho chování ani jeho práce v divákovi žádné sympatie nevyvolají a Sheen zase nedodá potřebné charisma. Nebýt božské Lizzy Caplan, tak mnoho důvodů ke sledování člověk nenajde. Hodně to zachraňují i zajímavé vedlejší postavy a každá minuta bez Masterse je dar. První série byla pro mě i konečnou. Po třech letech jsem si vzpomněl, že bych mohl seriál ohodnotit. To asi hovoří za vše. S1: 60% ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Herci jsou celkem dobří, zejména Michael Sheen nikdy nezklame. Ale jinak... Natočit několikadílný seriál o sexu – a je to opravdu jen porno v obleku – mi připadá stejně nápadité a objevné jako natočit několikadílný seriál o dýňové polévce. A několikadílný seriál o objevitelském nadšení sexuologů v padesátých letech pak podobně svěží, jako by asi byl několikadílný seriál o tom, kterak první dýně z Ameriky do Evropy přišla... Seriálu by slušel humor, ten však bohužel zcela postrádá. Stěžejní dějové linky jsou ordinérní a bez svlečených žen, které jistě přilákají pozornost mnoha mužů, nemá dílo co nabídnout. V celé své nahotě se tak odhaluje jen typicky podprůměrný americký brak. ()

Reklama

Pavlinenka 

všechny recenze uživatele

První série ve mě vyvoolala obrovské nadšení. Správná a neotřelá kostýmovka se skvělými herci i výkony. Druhá série mé nadšení jen utvrdila. No a třetí série naprosto nad očekávání předčila veškerá očekávání. Vtipné, rozkošné, tragické, psychologické, šílené, citlivé, intenzivní, emocionální, nepředstavitelné, pravdivé, odvážné, sexy, romantické, dechberoucí, poučné, zoufalé.... ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat). Showtime pravděpodobně AMC závidí „mašinu na ceny a kritická ocenění" Mad Men a přichází tak s naprosto shodným konceptem i stejně vypulírovaným stylem. Jen z jiného prostředí, ale jinak je to nemlich to samé. A není to v žádném ohledu na škodu, jelikož špatné či jen průměrné to tedy rozhodně není. Na to je to až příliš dobře zahrané i napsané. Má to do budoucna ovšem jeden možný zádrhel; bohatá kariéra napříč několika desetiletími dua Masters/Johnsonová nabízí nesporně silné téma na minisérii, ale na plnohodnotný seriál s výhledem na několik sérií? No uvidíme, uvidíme. Ovšem smysl to (zatím) vidět má, protože s větší stylovkou se na obrazovkách setkáte snad jedině u výše zmíněné konkurence či v rámci BBC. ()

wohna 

všechny recenze uživatele

Je to těžké napsat komentář nebo hodnotit seriál po pilotním díle. Jediné, co tak asi můžu zhodnotit, je samotný pilot. Showtime nám přináší seriál, který tu nebyl, téma není ohrané a je to prostě něco nového. Doufejme, že do příštích dílů nám přinesou něco více. Každopádně se máme na co těšit. Hlavní postavy jsou skvělé. Lizzy Caplan je krásná a role ji opravdu sedí. Michael Sheen je pořád stejný, pořád stejně dobrý herec, který dokáže zahrát cokoli. Jeho výrazy, jsou opravdu skvělé. Jen tak dál. Po sedmi epizodách neváhám a dávám pět hvězd. Novinka roku. Showtime prostě umí. ()

Galerie (803)

Zajímavosti (8)

  • Při natáčení první intimní scény v 6. epizodě 1. série s názvem "Brave New World" byli oba hlavní představitelé velmi nervózní. Jakmile Lizzy Caplan přiložila ruku Michaela Sheena na své ňadro a zazněl "Střih!", Sheen se rozběhl ke koši a pozvracel se. Caplan v rozhovoru dodala, že se v danou chvíli cítila jako monstrum, kterého se nikdo nesmí dotknout. Následně se ale zjistilo, že Sheen měl otravu jídlem. (Sadi)
  • Herec Michael Sheen je ve skutečnosti Brit, pocházející z Walesu. V seriálu tedy užívá americký akcent. (Sadi)
  • Dr. Ethan Haas (Nicholas D'Agosto) je na rozdíl od hlavních představitelů smyšlená postava. Haas vznikl spojením staršího muže, který s pravou Virginií Johnson udržoval vážný vztah a u něhož se schylovalo k její třetí svatbě, a mladého doktora, který s Mastersem a Johnsonem pracoval na jejich programu na Washingtonské univerzitě. (Sadi)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno