Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 1
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (559)

LukeKiller 

všechny recenze uživatele

Perfektné. Scenáristi sa museli zapotiť aby toto dali dohromady. Jedinou nevýhodou je možno až príliš rozvláčny dej, ale nejak to nevadí. Zbožňujem ako piano v saloone hrá klavírne verzie nových pesničiek (Paint It Black, Something I Can Never Have). Záverečný diel je fantastický mindfuck a Hopkins vyzerá zlovestne aj keď povie len Good day. Toto chcete vidieť. ()

ervina 

všechny recenze uživatele

No,tak to mám za sebou.Viděla jsem na dvakrát.Poprvý jsem to vzdala po dvou dílech,nic mě na tom neupoutalo.Pak na mě byl vyvíjen nátlak,abych tomu dala šanci.Tak jsem pokračovala.Od šestého dílu se konečně začalo něco dít.Byla jsem spokojená.V devátém díle jsem se ztratila a poslední na mě chrlil jednu hlubokou myšlenku za druhou.Připadá mi,že tvůrci vytvářeli za chodu.Nejdřív nevěděli a pak měli nápadů spousty,tak je tam pro jistotu nacpali všechny.Myslím,že další sérii oželím. ()

Demonn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na WW musí každý ocenit námět i když ten sahá již do 70 let, takže za něj současným filmařům nebudeme dávat žádné zásluhy. Co dál jsem dokázal ocenit bylo nádherné prostředí, ve kterém se děj odehrával a samozřejmě zpracování, velkolepou výpravu a triky. Co ovšem nemohu ocenit je velmi utahaná první polovina celé serie, která se velmi pozvolným tempem snaží diváka uvést do děje a do fungování parku. Tento úvod mohl být určitě o dvě epizody kratší. Z počátku jsem také měl dojem, že děj protahují postavy a příběhové linky, které jsou pro děj nedůležité. Ke konci jsem sice pochopil, že důležité byly ale do té doby prostě nudily. Až šestým dílem konečně začala pořádná akce, která nás měla dovést k výbornému vygradování. To vše ovšem bylo proloženo spoustou rádoby intelektuálních plků, které vás ovšem budou nudit, pokud nejste rádoby intelektuál a také zmatenými restrospektivami, které ovšem měly za účel diváka zmást a navodit asi podbný pocit zmatenosti, který měly i samotné výtvory...já bohužel nejsem úplně rád maten, takže bych těch restrospektiv taky trochu ubral. Z postav si člověk oblíbí maximálně tak Dr. Forda v podání přesvědčivého Hopkinse. Ostatní herecké výkony byly sice dobré ale postavy si oblíbíte jen těžko. Dávám solidních 79% ()

Brano 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál má veľmi milo prekvapil. Filmy ohľadom umelej inteligencii mám rád a tento seriál rozhodne nesklamal. Zaujímavý a pútavý príbeh, dobré dejové línie, výborné herecké obsadenie, najmä v podaní trojice Hopkins, Harris a Newton. Jednotlivé časti boli zaujímavé a veľmi nenudili. Záverečná zápletka ma tiež zaujala, takže sa už teším na pokračovanie. 1. séria: /80%/ ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý, ale trochu utahaný, hlubokomyslný. Po shlédnutí celé první řady v kuse si nevybavuji žádné extra vyjímečné momenty. Jediné co mě utkývá v paměti je OTS Sweetwater - Ramin Djawadi. Seriál je zajímavější především v druhé půlce, kdy se více a více rozplétají záhady a historie zábavného parku Westworld. ()

minima 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání, ale stejně těch 5 hvězd nechám. Už jen za ten zážitek. Začátek mi, oproti ostatním, vlastně sedl více, než druhá akčnější půlka. Tam se sice konečně něco dělo, ale zase mi přišlo, že je to trochu přitažené za vlasy (lidi jsou vážně blbí!!!). Ale veškerá překvapení se tvůrcům vyvedla, tedy aspoň v mém případě. Závěrečný díl se nesl v podobném duchu, jako celá série. Začátek super, parádní nečekané odhalení (až mi šel mráz po zádech a už jen kvůli tomu je těch 5 hvězd) ale celkové vyvrcholení mi přišlo zase trochu příliš. Tak jsem zvědavá, co z toho udělají dál. 8,5/10 ()

fordhont 

všechny recenze uživatele

Westworld je velká psychologická sci-fi plná několika úrovní a tím pádem zvratů v podobě změny úhlů pohledu. Každý díl 1. série odkrývá jen to, co v danou chvili má divák pochopit. Nenastavuje jen zrcadlo lidstvu, ale přímo ho s ním mlátí po hlavě. ()

DominikCZ 

všechny recenze uživatele

Seriál skvěle řeší otázku vzniku vědomí a extrémně těžké a nepříjemné filozofické otázky staví do popředí tak, že se jimi nejde nezabývat. Je natolik složitý, že ho ani řada chytrých kamarádů nepochopila :) Dělám vývoj AI a dává to smysl. ()

DarweyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice zajímavý seriál, efekty, herci, prostředí i hudba na jedničku, akorát mě to nevzalo tolik jako třeba GOT po příběhový stránce. Pořád ale velice kvalitní podívaná.. uvidíme jestli bratr Ch. Nolana vyždíme z tohohle konceptu maximum ()

donnovann 

všechny recenze uživatele

Westworld u mě dopadl jako většina seriálů do kterých se poslední dobou pustím, nabušený začátek, který ale postupně ztrácí dech a stane se z něj nastavovaná kaše. Nepomůže tomu ani poslední díl první série, který měl kvality začátku, ale zde končím nebudu se pouštět dál protože je mi jasné, že dalších x dílů spadne do průměrných vod, na to nemám čas, mám ještě tolik restů... ()

vipeerr 

všechny recenze uživatele

Zajímavé recenze mých přátel, a vůbec obrovský hype kolem seriálu mne dokopal ke shlédnutí tohoto díla. Zatím mám za sebou první sérii, a tak hodnocení či komentář v budoucnu změním. Ale prozatím asi takto. Bezvadný námět (inspirovaný 40 let starým filmem) je sám o sobě super. Herecké výkony jsou super a postavy tak rychle probudí zájem a zvědavost. Nicméně dle mého šíleně utahané cosi, co mohlo být klidně o 10-15minut/epizoda kratší. Chápu že je nutné vybudovat jakousi logiku, kterou první série opravdu nepřetéká. Ale chvílemi jsem se dodíval opravdu z donucení. Což u seriálu s takovýmto hodnocením není v pořádku. Napětí kterým téměř z pravidla ukončili jednotlivé díly, bylo vychytané především z pohledu zisku. Protože je člověk nenásilně nucen se podívat na další díl. Což je v pořádku. Ale rozuzlení zase přijde vždy až kdesi v polovině dalšího dílu, což dělá čekání unavující a nudné. Především scény, které odskakují nesmyslně do "reality" tedy řídícího centra kde se divák může vždy těšit pouze na Hopkinse který tu a tam pošle nějaký dvojsmysl. Nebo kdy zaměstnanci narušují samotný program svojí přítomností. Od samého začátku to na mne působí jako zabugovaná beta verze Matrixu. Asi jsem tomu dostatečně nepřišel na chuť ale za mě zatím 3* uvidíme dál. ()

Phantasma 

všechny recenze uživatele

Musím vyzdvihnout taký skvělý dabing. Po hoooodně dlouhé době sleduji seriál s dabingem a působí to na mne fakt příjemně. Zatím mám za sebou 7 dílů, záhada střídá akci a zatím bez nějakých výtek. To prolínání mezi sci-fi a westernem mě vážně baví. ()

Mes-siah 

všechny recenze uživatele

Práve som dopozeral 1 sériu. Je to Ghost in the shell, s moralizovanim Co je vlastne vedomie a co nás ľudí robí ľuďmi. A ako sa vlastne líšime od strojov. Je to psychologická hra, trochu akčné, trosku surové, idú to hlbokých kútov ľudskej natúry. Natočené to je pútavo a zrozumiteľne. Hrajú tam velikáni ako Antony Hopkins a Ed Harris. Príbeh je zamotany, mnoho vrstvý, ale podávaný s citom a jasne. A áno boli tam aj wow momenty a to sa mi v poslednom čase naozaj pri filmoch už nestáva (tým nemachrujem aký som inteligentný , skôr hanba slabým a nekreatívnym scenáristom) A hlavne a to najdôležitejšie. Na konci 1.serie sa všetko dostatočne rozuzlí a človek ktorý rozumie ľudskej myslí aspoň trochu si vie dokončiť aj nezodpovedané otázočky. A nieje potreba ani nutné pozerať ďalšiu sériu. Momentálne sa vysiela tretia. Ale neviem ci budem pokračovať. Na všetko som odpoveď dostal. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Excelentný nadupaný seriál mixujúci rôzne žánre s nesmierne inteligentne vybudovaným príbehom, so skvelými charakterovo prepracovanými postavami a ich dejovými líniami. Všetky súvislosti tu napriek celkovej zložitosti a monumentálnosti do seba krásne zapadajú avšak napriek tomu si divák nemôže byť stopercentne istý, kde je skutočná pravda, aké prekvapenia a zvraty sa ešte postupom času vynoria a ktorým smerom sa udalosti budú vyvíjať. V rôznych (mnohokrát aj na prvý pohľad nenápadných) scénach sa možno skrývajú (a trebárs aj vôbec neskrývajú) rozličné posolstvá, náznaky, vodítka, filozofické úvahy a azda aj skryté nápovedy k možnému odhaleniu pointy. Seriál obsahuje mnoho podnetných myšlienok, nezabudnuteľných famóznych scén, nechýba napätie, dej plynulo ubieha, po troch sériách teda hodnotím ako jedno úžasné veľkolepé dielo. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Naprosto poutavý seriál, který si krásně pohrává s emocemi, ale hlavně dokáže donutit k zamyšlení. Herci bezchybní, zvraty nápadité a scénář do detailu promyšlený. Jonathan ukázal, že i dokáže dobře režírovat a rozhodně svému bratrovi nedělá ostudu. Konec naprosto zdrcující ( v dobrém slova smyslu) a rozhodně se těším na další sérii. ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama