Reklama

Reklama

American Crime Story

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2021), 24 h 48 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Jeffrey Toobin (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Cuba Gooding Jr., Sarah Paulson, Darren Criss, John Travolta, Courtney B. Vance, Penélope Cruz, Selma Blair, David Schwimmer, Édgar Ramírez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Režisér Ryan Murphy přináší na televizní obrazovky seriálovou adaptaci bestselleru The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson od Jeffreyho Toobina o jednom z největších amerických soudních procesů 20. století. Ten byl veden s americkým fotbalistou, hercem a miláčkem široké americké veřejnosti O.J. Simpsonem ve věci vraždy jeho manželky. Seriál podrobně vykresluje právnický proces i vše, co s ním bylo spojené. Tlak veřejnosti a médií i dlouholeté napjaté vztahy mezi policí a afroamerickou komunitou v Los Angeles. (geklon)

(více)

Recenze uživatele IZFNP k tomuto seriálu (3)

American Crime Story (2016) 

Seriál ma posadil do kresla svojou neskutočnou kvalitou. Dnešný televízny divák je svedkom mnohých skvelých seriálov, dokonca i mnohých kvalitných, ale tých skutočne, výnimočne kvalitných je tu stále len pár. A American Crime Story sa k nim zaradilo nevídaným spôsobom, no hlavne jednoznačne. Psychologicky dokonalejšiu sondu som v antalógiách dosť možno ani nevidela, motivácie, históriu i príbehy jednotlivých charakterov dokázal seriál predstaviť extrémne šikovnou a úžasnou filmárčinou. Každý diel mi priniesol celú škálu emócií a naozaj obdivujem hercov, z ktorých sa tu nenájde jediný slabý článok. Cuba Gooding Jr. je dokonalým O.J. Simpsonom, keď ho v jednu chvíľu nenávidíte, v druhú ho ľutujete a v tretiu sa ho bojíte. Sarah Paulson je výnimočná herečka a už by si to mal všimnúť i niekto iný ako Ryan Murphy. Sterling K. Brown je pre mňa nadaným nováčikom, David Schwimmer je v úlohe Kardashiana skvelý a Courtney B. Vance je tu na nepoznanie. Scenár je tu na tak vysokej úrovni, že celých 10 epizód sledujeme proces so zatajeným dychom, nikdy sa nenudiac - raz sledujeme O.J., raz stranu ľudu, raz černošského právnika, raz porotu a inokedy zase všetkých naraz. Pri sledovaní seriálu som vďaka skvelým kostymérom a maskérom mala pocit, akoby som skutočne sledovala seriál z 90. rokov. Diel Marcia, Marcia, Marcia patrí k tomu emocionálne najsilnejšiemu, čo tohtoročná sezóna priniesla, pri čom medzi v podstate právnickými drámami sa jedná o jeden z top prírastkov. Mnohé seriály hodnotím extrémne vysoko, pretože som po ich dopozeraní nahypovaná a trochu ich preceňujem. To nie je prípad American Crime Story. Bez akéhokoľvek hypu hovorím - toto je televízna dráma, ktorej kvalite sa len tak niečo nevyrovná. Tlieskam. ()

Lid versus O. J. Simpson (2016) (S01) 

Seriál ma posadil do kresla svojou neskutočnou kvalitou. Dnešný televízny divák je svedkom mnohých skvelých seriálov, dokonca i mnohých kvalitných, ale tých skutočne, výnimočne kvalitných je tu stále len pár. A American Crime Story sa k nim zaradilo nevídaným spôsobom, no hlavne jednoznačne. Psychologicky dokonalejšiu sondu som v televízii možno ešte nezažila, motivácie, históriu i príbehy jednotlivých charakterov dokázal seriál predstaviť extrémne šikovnou a úžasnou filmárčinou. Každý diel mi priniesol celú škálu emócií a naozaj obdivujem hercov, z ktorých sa tu nenájde jediný slabý článok. Cuba Gooding Jr. je dokonalým O.J. Simpsonom, keď ho v jednu chvíľu nenávidíte, v druhú ho ľutujete a v tretiu sa ho bojíte. Sarah Paulson je výnimočná herečka a už by si to mal všimnúť i niekto iný ako Ryan Murphy. Sterling K. Brown je pre mňa nadaným nováčikom, David Schwimmer je v úlohe Kardashiana skvelý a Courtney B. Vance je tu na nepoznanie. Scenár je tu na tak vysokej úrovni, že celých 10 epizód sledujeme proces so zatajeným dychom, nikdy sa nenudiac - raz sledujeme O.J., raz stranu ľudu, raz černošského právnika, raz porotu a inokedy zase všetkých naraz. Pri sledovaní seriálu som vďaka skvelým kostymérom a maskérom mala pocit, akoby som skutočne sledovala seriál z 90. rokov. Diel Marcia, Marcia, Marcia patrí k tomu emocionálne najsilnejšiemu, čo tohtoročná sezóna priniesla, pri čom medzi v podstate právnickými drámami sa jedná o jeden z najlepších prírastkov za posledné roky. Mnohé seriály hodnotím extrémne vysoko, pretože som po ich dopozeraní nahypovaná a trochu ich preceňujem. To nie je prípad American Crime Story. Bez akéhokoľvek hypu hovorím - toto je televízna dráma, ktorej kvalite sa len tak niečo nevyrovná. Tlieskam. ()

Mediální masáž (2016) (S01E06) 

Emocionálne jeden z najsilnejších dielov roku 2016. Vďaka skvelému scenáru a hlavne výbornej Sarah Paulson. ()

Související novinky

Clive Owen ztvární Billa Clintona

Clive Owen ztvární Billa Clintona

16.11.2019

Herec Clive Owen (Potomci lidí, Knick: Doktoři bez hranic) byl oficiálně obsazen do role prezidenta Billa Clintona ve třetí sérii antologického seriálu American Crime Story. Nová řada ponese titul… (více)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama