Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 3

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (384)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho nějak v rozpacích... Filmařina je to sice skvělá, atmoška slušně ponurá, démonická záporačka působivá, kráska Farmiga i sympaťák Wilson ze sebe mačkají co nejlepší výkon, tváří se strašně vážně a občas i vyděšeně a zoufale, zaklínají démony vším možným a riskujou při tom kejhák, ale celkově vzato je koeficient strašidelnosti děje, respektive jeho horrorovosti, opravdu proklatě nízko. Předpubertální děti se u toho možná chvílemi vyděsí, hlavně takové, které věří v úsměvnou dualistickou pohádku o Bohu a Ďáblu, Dobru a Zlu, Ráji a Pekle, ale otrlý horrorový divák se otráveně ušklíbne a pustí si příště radši pro pobavení nějaký vypatlaný slasher, než takovouhle limonádu. A taky mi trochu unikl smysl celé té šarády s kletbou - proč by asi nějaký satanista vyvolával démona, aby posedl nějakého bezvýznamného malého brýlatého retarda? No jo vlastně, kvůli jeho duši, tak to pardon, to je dostatečný důvod, už to chápu... Ale má to i pár světlých stránek, třeba prvních ca dvacet minut je hodně dobrých. A nejvíc se mi líbil oživený nafouklý umrlec. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Změna na režisérské stoličce bohužel této slušně rozjeté hororové sérii spíše škodí. Je to dáno zejména chaotickou režií, mnohdy nefunkčním napětím a skromným počtem opravdu povedených hororových momentů. Ve finále tedy dostaneme zajímavě znějící látku, kterou ale režisér Michael Chavez nedokázal přenést do filmové podoby tak efektivně jako to umí James Wan. Škoda. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V podstatě kriminální příběh prošikovaný tím nejprovařenějším teatrálním horrorovým klišé, kýčem a antisatanistickými proklamacemi jako z té nejtuctovější křesťanské příručky. Chápu, že je to zábavný film, ale ten by měl bavit, a horror by měl alespoň trochu děsit. Tohle nedělá ani jedno. Spíše je to k smíchu. O Warrenových si nemyslím nějak zvlášť něco, ale tohle si rozhodně nezasloužili. Musím říct, že Lorraine je nejhorší rolí Very Farmiga, tady se na ní skoro nedá dívat. Abych jen nehanil, závěrečné titulky jsou fajn. 1,5* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Z malého chlapce šup na staršího hošana, který ovlivněný silami démona vraždí. Manželé Warrenovi se tak jako vyšetřovatelé paranormálních jevů pokoušejí pomoci v případě vraždy, kdy obhajoba je založená na tvrzení, že vraha posedl ďábel. Důstojný třetí díl, který nabízí řadu silných momentů i dost hluchých míst. James Wan se stáhl do pozice producenta, logika haprovala v předchozích dvou dílech i jemu, každopádně znovu si s kolegy pohlídal kameru, práci s prostředím i intenzivní dlouhé scény. Ke stropu neskáču, přesto znovu solidní démonický cirkus. Hromotluk z márnice fajn, stejně jako exorcistní úvod. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s množstvom nekvalitných hororov z posledných rokov je na tom Conjuring 3 stále dobre. Určite to nie je film, ktorý by známu sériu ponoril do bahna, z ktorého už niet úniku, ale z hlavnej trilógie ide zatiaľ o najslabší kúsok. Udeľujem mu šesť bodov z desiatich a dúfam, že sa prípadného pokračovania ujme nový režisér, alebo sa k sérii znova vráti James Wan. Viac v mojej recenzii. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Názov filmu odkazuje na neslávne známy proces s Arne Johnsonom z roku 1981. (Pat.Ko)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama