Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 1

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (384)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když kino, tak kino. Druhá projekce v jednom dni, tentokrát pokračování dobře známého hororu. Současný hororový trend, tedy bubu wanovštiny, beru tak, jak jsou. Přeřvané scény nebo laciné lekačky se prostě staly součástí moderního hororu, takže se nedá než na ně zvyknout a mnohdy se v tom ohlušujícím rachotu urodí i něco pěkného. Třetí Conjuring pak rozhodně nepřinesl do žánru nic originálního a splyne mi se všemi zde uvedenými souvisejícími filmy v jeden ředěný hororový gruppensex, kde nevím, kdo je ještě panna. Na druhou stranu moc potěšil poctou Exorcistovi a i když neděsil, tak to nebyl jen další pubescentně laděný hype, ale i vcelku poutavě natočený příběh, kde mě tentokrát rozuzlení fakt i zajímalo. A nemrtvý tlusťoch byl báječný!  Tři a půl. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Po desiatkach filmov s témou posadnutnosti zlým duchom, či priamo pánom Satanom, by sa mohlo zdať, že už sa nič nové vymyslieť nedá. Veď vždy je na jednej strane posadnutá obeť a na druhej vymetači, ktorí sa snažia vyhnať zlo z tela. A predsa: V zajatí démonov 3 originalitu ponúka. Nie v základnej konštrukcii - tam naozaj niet veľmi kam uhnúť - ale v nápaditom spôsobe spracovania a vyhraní sa so scenárom. Tlieskam. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se u soudu přísahá na Bibli, měla by vážená porota vzít v potaz, že musí být i síly, které se jí vyhýbají.. Ve chvílích, kdy vyvíjí Warrenova komise ustanovená k prošetření atentátů vedených panem Rohatým detektivní činnost, funguje to mnohem líp, než když se nepříliš inovativně straší utopenci na útěku či gymnastikou při vymítání (pocta Friedkinovi included). Paralelní finále budiž důkazem o celkové nesourodosti a Chaves u Wanem nastavené laťky kinetiky děsu podruhé selhal. Apropo, stejně jako Denethor při svých rodičovských povinnostech (nějaký čas poté, co ho uhasili pod Minas Tirith a vzali k holiči).. „End this black sabbath. By the blood of calvary, I command it!“ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite najslabší diel. Citeľne za kamerou chýba otec James Wan, ktorý nám priniesol prvé dva skvelé filmy, no napriek tomu to dokáže zaujať. Príbeh ma úplne nestrhol, no veľkým plusom sú herci Patrick Wilson a Vera Farmiga, ktorý aj tento menej výrazný tretí diel ťahajú s priemeru mierne nahor. 65% - 3* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Prvé dva diely patria medzi to najlepšie, čo v tomto subžánri vôbec vzniklo, keď James Wan dokázal aj z otrepaných námetov dostať maximum a postaral sa teda o poriadne nadštandardné žánrovky. Kvôli jeho terajšej absencii som radšej od trojky nemal veľké očakávania a urobil som len dobre, nič výnimočné sa teda rozhodne nekoná. Ale v podstate to ani nepripomína film z tejto série, prvé dva diely predsa len mali aj dostatok spoločných znakov, toto pokračovanie si už ide svojou cestou, používa úplne iný typ zápletky, ale podľa mňa úplne nevhodný. Akoby sa teraz tvorcovia rozhodli použiť všetky tie žánrové prvky, ktoré nijak zvlášť nemusím. Zase to vymietanie, posadnutie, hľadanie pôvodu zla, ale všetko v takej zúfalo nenápaditej a nezaujímavej podobe. Mňa tu scenár už prestal zaujímať niekedy v úvode a až do konca sa na tom nič nezmenilo. Nie je to ani poriadny horor, v ktorom by sa divák obával nejakého démona, ale ani obstojná mysteriózna kriminálka, na to to má až moc nezaujímavý dej. Sklamali ma ale aj postavy, myslel som, že aspoň Vera Farmiga a Patrick Wilson, ktorí boli doteraz výborní potiahnu aj tento diel, ale nie. Zahrali to síce stále obstojne, ale nebavili ma a občas dokonca aj trochu otravovali. Pristúpilo sa k nim úplne zle. A mimo nich nestojí za pozornosť už vôbec nikto. A hororová zložka, ktorá bola v oboch dieloch tak perfektná už tu absolútne nezaujme, strašne slabá atmosféra, tu som nenašiel ani jeden napínavý moment a občas mi to prišlo aj dosť trápne. Hlavne ma nepríjemne prekvapilo, že také rozlámanie posadnutého človeka na neho nakoniec nemá žiadny negatívny dopad a po odstránení démona je človek fyzicky úplne v poriadku. To mi prišlo úplne mimo a stráca sa tým akýkoľvek rešpekt. Režijne je plusom jedine to, že sa jedná o kinohoror, takže má nejaké produkčné hodnoty, ale tým to končí, nezvládnutá hororová stránka, občas otravné snímanie postáv, čo som si teda nikdy nevšímal a tie niektoré digitálne scény si tiež mohli odpustiť. Toto do hororov nepatrí. Takže v podstate rovnaký prípad ako štvrtý Insidious, bez Wana sa to celé strašne rýchlo rozpadá, ale čo je najhoršie, až do podpriemeru. Raz som to dopozeral, ale nenapadá ma jediný dôvod, prečo by som to niekomu odporučil. 40% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Príbeh tohto filmu je opísaný v knihe "The Devil in Connecticut" (1983). (Pat.Ko)
  • Film měl jít původně do kin začátkem září 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 byl odložen na 4. 6. 2021. (ČSFD)
  • Když ukazuje otec Kästner (John Noble) Warrenovým svou sbírku satanistických předmětů, zmíní, že „rád drží zbraně pryč z ulic,“ načež si manželé vymění překvapený pohled. Tu samou větu totiž řekl Ed Warren (Patrick Wilson) v prvním dílu reportérce při prohlídce jejich sbírky nadpřirozených předmětů. (NiWi)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama