Reklama

Reklama

Xena

(seriál)
USA / Nový Zéland, (1995–2001), 98 h 9 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Lucy Lawless, Renée O'Connor, Ted Raimi, Kevin Smith, Hudson Leick, Karl Urban, Alexandra Tydings, Adrienne Wilkinson, Márton Csókás, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(134)

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla jí Xena, mocná princezna, zocelená žárem bitev. Síla... vášeň... nebezpečí. Její odvaha změní svět. (oficiální text distributora)

Recenze (548)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

podstatne slabšie ako Hercules ako malí som to sledoval , ale už vtedy mi bolo jasné že to nie je nič extra dokonca ani na televízny seriál klady sú že v ňom vystupoval brat slávneho režiséra Sama Raimiho Ted Raimi a jeden s mojich najobľúbenejších hercov Bruce Campbell Legenda s trilógie Evil Dead , ale to je asi tak všetko. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Šialené, toto si museli vydupať feministky. Ženská obdoba Herculesa. Oboje malo skvelé titulné piesne, ale tam to vždy akciou, či pompéznosťou končilo. Dokonca ani vtipná Xena nebola. Historicky to asi chcelo mať niečo z Amazoniek, ale inak naozaj fantasy žáner. Krutá hlúposť, nudnosť, komerčné pokračovanie, pseudohrdinskosť, jednoducho také lacné. ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Kdo tady tvrdí, že seriál o Xeně je stejný, jako je seriál Herkules, asi nemá všech pět po hromadě. Předně Herkules mnohem častěji bojoval se spousty mýtickými bytostmi na rozdíl od Xeny. Xena se z 90% jen vypořádává s dluhem vč. vlastní viny vůči svému okolí z dřívějších dob, přičemž se střetává s nejrůznějšími bandity, řeší věci kolem amazonek a střetává se také s Římany a jejich vůdci. Jen sporadicky se střetává s olympskými bohy a ti mi navíc vůči její osobě připadali tak pasivní, až mi přišlo, zda to nejsou jen její pobožné přeludy. Něco jako film Johanka z Arku z ’99. Héra se naproti tomu na Herkulovi vyřádila mnohem líp. Vedle toho, že seriál je hodně prošpikován kýčovitými, stupidně bizarními a naprosto nezáživnými díly, mi taky vadilo, právě ta nízká provázanost s Herkulem. Čekal jsem, že tam zaskočí víckrát, než jen na trapný tři epizody. A v neposlední řadě, mi taky vadí nijak zvlášť oslňující zakončení. Suma sumárum jde tak jen o novozélandský seriálový béčko. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky z nostalgie za to, jak jsem jako malá nosila stejný účes, pořád se ptala kamarádek, jestli vypadám jako Xena a taky za to, že jsem doma měla barbínu Xenu a.. no, konec vzpomínání. Když se na Xenu podívám v nynější době, tak je mi za ty hvězdičky skoro trapně, ale ne, rozhodně se nepřidám ke stádu ovcí, které udělují odpad seriálům, jenž v mládí milovali a teď se za to stydí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Xena! Můj oblíbený seriál mládí. Jajajaja. Xena je správnej béčkovou seriál, bojové sény jsou super, humor ujde. A do toho pár dobrých herců tj Bruce Campbell kterej jako mistr zlodějiny dokonale obstál. Sice seriál nějak moc v dnešní době nenadchne ale i tak mám ho rád. Ale 5* si nechávám pro Herkula kterej si mi líbil o něco víc. ()

Galerie (557)

Zajímavosti (70)

  • Ve 4. epizodě 1. série se ve scéně, kdy Xena (Lucy Lawless) bojuje s Titány, objevuje chrám Afrodity. Tentýž chrám se ovšem objevuje i v prvním díle třetí série a je nazýván Chrámem fůrií. (Mia...)
  • Pôvodne mala hrať rolu Gabrielly herečka Sunny Doench, ale údajne nechcela nechať svojho priateľa samého v Californii, a tak dostala šancu Renée O'Connor. (Fabrinka)
  • Lucy Lawless si údajně s sebou v autě vozila Xenin meč, aby mohla nacvičovat bojové umění. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama