Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 14
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 14

Recenze (355)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších českých seriálov, mapujúci históriu vývoja svetovej kriminalistiky ma v detstve fascinoval a inšpiroval aj k čítaniu kníh z tejto oblasti, rovnako ako príbuzných k výberu vhodných darčekov k Vianociam. Aj po opakovanom pozeraní s odstupom času mal stále svoje čaro a patrí k svetlejším bodom československej kinematogriafie. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, které k dokonalosti chybí pouze velmi málo. Občas překvapuje dosti libovolným nakládáním s fakty, které jsou často upravovány, zhušťovány a zjednodušovány, v extrémních případech proměněny natolik, že z reality zbude pouze jméno pachatele a pochopitelně i způsob odhalení či dopadení (Hon na rozhlasových vlnách), občas až přílišné zaujetí širším příběhem na úkor případu samotného, sem tam zamrzí poněkud nedotažené herectví. Důvody pro překrucování reálných příběhů jsou přitom často dosti nepochopitelné a ve výsledku značně sráží dokumentární hodnotu celého počinu. Škoda... Celkový dojem: 85% ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Příběhy kriminalistických průkopníků a jejich metod byly vždy protkány nitkami velmi zajímavých událostí své doby. Objevy této vědní disciplíny, která dodnes zůstává jednou z nejzajímavějších oblastí zkoumání, ovlivnily do značné míry nejen vývoj policejní práce a soudnictví, ale někdy také vývoj společenský. A právě o případech, které nejvíce zasáhly do světa zločinu, zákona a spravedlnosti, pojednává jeden z nejlepších kriminálních seriálů, jenž spatřil světlo světa a který vyniká hlavně svým realistickým pojetím, naprosto strhující atmosférou a dokonalou hudební kulisou. 100 % ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že se tímhle seriálem nechali inspirovat Kanaďané a natočili podle něj detektiva Murdocha. To, že to je podle skutečných událostí, jenom přidává na kvalitě už tak dobrého seriálu, který byl ve své době jistě přelomový. Škoda jen toho laciného televizního zpracování, jinak tomu není co vytknout. 90% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších krimi seriálů, které kdy natočila nebo uvedla česká televize. Rozmanitý ve všech bodech (doba, zločiny, detektivové) přesto výtečně sjednocený formou. Vždy při zemi, vždy věrohodný. Ale také výborně podaný, s výborným hereckým obsazením, které činí některé z postav seriálu nezapomenutelnými, vždy skvěle gradující. Nikdy nenudí, poučí a přestože některé díly byly slabší (zejména v závěru), jako celek zůstává výborný. Z dílů, které mám nejraději, musím jmenovat Otisk s Petrem Kostkou, "vanovou" Rekonstrukci či Poslední odvolání s Bartoškou jako slavným E.S. Gardnerem. Nezapomenutelný je Rösnerův Vidocq či Havelkův Bertillon. Zkrátka výborný televizní počin. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Natáčelo se v obci Obříství. (M.B)

Reklama

Reklama