Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 22
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 22

Recenze (355)

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi vryl do hlavy především díky neuvěřitelné hudební úvodní znělce, která je téměř nepřekonatelná. Když k tomu přidáme, že jde o českou tvorbu (kterou dost často zatracuju) a ještě jako bonus kvalitní atmosférické zpracování, které nám nechá nahlídnout do tajů kriminalistiky, nemůžu jinak. 92%. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená koprodukcia. Seriál mapujúci vývoj a zdokonalovanie postupov pri objasňovaní zločinov a usvečovaní páchateľov. Celá plejáda vynikajúcich slovenských a českých hercov, realistické scenáre... to všetko robí seriál veľmi dobrým. Posledné diely síce vybočujú od kvality zo začiatkov, ale 4 a pol hviezdičky je adekvátnych. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvělý český! detektivní seriál. Z některých dílů ve svých třiceti i po dvaceti letech od shlédnutí stále čerpám poznatky a pravidla kriminalistiky. Když jsem nyní viděl díl, který jsem si nepamatoval, nemohl jsem ho nedokoukat. Ač v něm hráli moji nepříliš oblíbení herci, jeho obsazení dokonale sedlo. A na Ondru Havelku s otiskama atd nikdy určitě nezapomenu. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Moskalykovo opus magnum. Další ze seriálů mého dětství, u jehož dílů jsem se často klepal strachy a napětím. Pokud mohu po letech pracně lovit z paměti to, co mi po Dobrodružství kriminalistiky zůstalo dodnes, pak mohu napsat jen jediné: klenot! Kam se hrabou Četnické humoresky... Mimochodem famózní hudba Karla Svobody, který byl v 80. letech v nejlepší formě. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že se tímhle seriálem nechali inspirovat Kanaďané a natočili podle něj detektiva Murdocha. To, že to je podle skutečných událostí, jenom přidává na kvalitě už tak dobrého seriálu, který byl ve své době jistě přelomový. Škoda jen toho laciného televizního zpracování, jinak tomu není co vytknout. 90% ()

Galerie (409)

Zajímavosti (119)

  • K natáčení interiérů věznic se filmaři velmi často vydávali do bývalého barokního vězení v Kutné Hoře, které bylo od roku 1945 opuštěno. Vězení však již prošlo úpravou a dnes je v něm Okresní soud. Díky citlivé rekonstrukci zůstaly v objektu zachovány všechny artefakty upomínající na původní účel budovy. (sator)
  • Epizoda 1 "Stopa": Když se Vidocq (Boris Rösner) představuje policejnímu prezidentovi (Martin Růžek), tak mu ukazuje svůj cejch galejníka (TF) vypálený na levé lopatce. Když se jej o chvíli později jeden z kriminálníků Jean Pierre (Petr Drozda) snaží zastrašit utopením v bečce s vodou, tak cejch galejníka na patřičném místě chybí. (MartinM)
  • Bertillonova (Ondřej Havelka) ctižádost přinesla i jistou zaslepenost a neschopnost sebereflexe. Díky jeho chybě byl odsouzen nevinně na 12 let kapitán Alfred Dreyfus. Za toto se nikdy neumluvil a své pochybení neuznal. (sator)

Reklama

Reklama