Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

bourec 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že tak, jak mě bolí hlava z celýho komiksovýho universa, začíná mě praskat v makovici i z tohodle univerza, točícího se kolem Wana. A přesto mě tenhle film úplně nenasral. Vlastně to beru jako mysteriózní hororovou krimošku se spoustou dynamickejch scén. Jinak toho čistě hororovýho v tom filmu moc není. Ale vlastně jsem to odkoukal dost pozdě. I přesto na jeden zátah, a bez usínání. 50%. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Vizuálom, atmosférou, hudbou a zvukom to bolo podstatne lepšie, ako prvá časť, ale to je tak asi všetko. Slabý pokus o vylepšenie renomé, ktorý zlyhal opäť pri réžii, ktorá určite nezahviezdila ani pri jednej časti z univerza Conjuring, ktorú mal na starosti Michael Chaves. Vyvolať dojem majstrovského hororu "ľakačkami" a "vyskakovacou" Mníškou každých 5 minút rozhodne nebol rozumný ťah a opäť to skĺzlo do roviny prvoplánových hororov. A to nevravím o scenári so zakopanými očami, na ktoré svieti červený laser. Už som prestal očakávať nejaký progres a ostanem zrejme asi iba pri prvých dvoch častiach univerza z dielne Jamesa Wana. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

O chlup lepší, než ´jednička´. Krásně to vypadá, výprava je více než slušná, má to pár skvělých nápadů (otáčející se listy magazínů). Bohužel ale Chaves neumí dát hororovým momentům nějakou šťávu, dost to na sebe lepí rutinně a až na vzácné výjimky nefungují ani lekačky. Ale neuráželo mě to svojí blbostí, jako předchozí film, i když vypjatá závěrečná dvacetiminutovka už byla dost na hraně toho, kdy by se to překlopilo do generické hlouposti. Na ségru Very Farmigy mě baví koukat, má v obličeji takovou nevinnou křehkost, to se nedá zahrát, to musíte mít v sobě a navíc umí hrát. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Výsledek nepříliš podařené spiritistické seance pořádané v rámci hodně vostré swings párty, které se zúčastnili Batman, Joker a Marilyn Manson, se vydal z Vyšných Vlkodlaků vybubákovat jedno provensálské dívčí lyceum, přičemž po cestě si např. zahrál s jedním farářem na Palacha. Úvodní setup tedy velmi slibný, leč byť ani tentokrát se nedá říci, že by se démon příliš žinýroval dělat „baf“ už od začátku, byl z pro mě nepochopitelných důvodů hanebně nevyužíván potenciál ústřední světové přebornice v plašení štírů xichtem a namísto toho byl ponechán na můj vkus přespříliš velký prostor tomu nesympatickému spratkovi, její mamince a související rodinné lávstory (aniž by aspoň Mořic paňčelku řádně posedle vypr... ééé, pomiloval a zadělal na pokračování se synkem, kterej by byl nějakej divnej) a rovněž jedné krutě emancypované sestře v akci, kterážto postava je zde kromě plnění povinných soudružských kvót dle očekávání úplně k hofnu. Nemusím přitom ani naznačovat, jaké vykutálené piškuntálie bývala mohla Švíca páchat na frekventantkách výchovného ústavu! Z druhé strany uhledět se to dalo bez přílišného nudění se, takže ve výsledku sice tentokrát poněkud slabší, ale ještě tři. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nic tak zmateně překombinovaného jsem vážně dlouho neviděl. Po průměrném prvním snímku z roku 2018 jsem od pokračování neočekával žádné zázraky, avšak to co jsem nakonec dostal se ukázalo jako natahovaná nuda, v níž ústřední "děsivá" jeptiška vypadá jako naprosto líný tragéd. Nastalou smutnou situaci už bohužel nezachrání ani výtečná zvuková paleta, která nejvíce vynikne v sálu s ozvučením Dolby Atmos. Pomyslným posledním hřebíčkem do této podprůměrné rakve je pak nechutně digitální finále, u něhož mě místo srdečné hrůzy jímal srdečný smích. Ve finále tedy dostaneme zoufale vykořeněné pokračování, jehož největším plusem zůstává jedna bravurně vystavěná scéna se stánkem s časopisy a překvapivě atmosférické závěrečné titulky. Škoda. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (EvilMatus)
  • Film bol v Libanone zakázaný kvôli "hanobeniu kresťanstva". (Arsenal83)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama