Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Recenze (245)

verbal 

všechny recenze uživatele

Návrat pana Válka z vyhřátých hlubin pekelných Lucifera dozajista moc nepotěšil. Démonická držka je to sice stále kulantní a s pořádným bubacím potenciálem, ovšem tentokráte se vrátil do telenovelové hrůzy žabožroutského dívčího lycea padesátých let, a tak místo pořádných démonických rejdů většinu hrací doby pouze s otráveným šklebem čumí někde ze tmy na nesympatického grétoidního fuckana, kýčovitě intrikujícího, aby ňoumovitý donchuján a neohrabaný školník předčasně ejakuloval do jeho čuňákoidní mámy, na násilně vroubovanou, ovšem pohlavně přesilnou negroptišku Wůpi, jejíž role je pro děj samozřejmě zcela zásadní, asi jako radiátory v Ugandě, a na bandu klišovitě šikanérských dvanáctiletých pičinek, panicky pištících a zběsile pobíhajících při každém vrznutí nenamazaného pantu. Samotná démonocidní sestra Yrena se tím zmarem kauzálního kokotismu tentokrát jen zpruzeně brodí v kostýmu Betmena s permanentním výrazem náboženské extáze ze špatně zavedených a řádně nepožehnaných venušiných kuliček, aby v pičoidním finále předvedla, že je vlastně nehořlavá, a poslala pana Válka zpět do teplých krajin za pomocí rychloposvěceného Chatteau du Con. Nadějný Čávez se sice všemožně snažil o jakous takous atmosféru a scénickou patinu, avšak z toho popsaného hajzlpapíru se sqrnami od nutelly, co dostal jako recept k porežírování, se apriori dala uvařit akorát tak žluklá prdelačka. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

O chlup lepší, než ´jednička´. Krásně to vypadá, výprava je více než slušná, má to pár skvělých nápadů (otáčející se listy magazínů). Bohužel ale Chaves neumí dát hororovým momentům nějakou šťávu, dost to na sebe lepí rutinně a až na vzácné výjimky nefungují ani lekačky. Ale neuráželo mě to svojí blbostí, jako předchozí film, i když vypjatá závěrečná dvacetiminutovka už byla dost na hraně toho, kdy by se to překlopilo do generické hlouposti. Na ségru Very Farmigy mě baví koukat, má v obličeji takovou nevinnou křehkost, to se nedá zahrát, to musíte mít v sobě a navíc umí hrát. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, zda jsem moc náročný, ale imho by mainstreamový horor neměl být tak nudný, abych jej musel koukat nadvakrát, protože napoprvé u něj usnu. Druhá Sestra je erupcí kreativní hororové nemohoucnosti. Vizuálně sice hezky vypadá, to prostředí starého francouzského kláštera dělá své, ale jinak ze mne nedokázala vydolovat jedinou emoci. I akčnější sekcence jsou tu prostě natočeny nudně. Smutné, kam se Conjuring universum dostalo. Originalitou sice nevynikalo nikdy, ale když jej měl v drápech Wan, byla zaručená alespoň řemeslná funkčnost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skoro si pokládám otázku, proč se tyto horory pořád dokola natáčí. Další z řady těch vymítačských, který technicky vzato není špatný, ale je pořád dokola o tom samém. Levná lekačka do kina, která přitáhne diváky, co se chtějí bát, ale za měsíc o ní nebudou mít ani potuchy, protože jim splyne se stovkou dalších podobných. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DÉMON PŘEŽIL…“   Tak nemůžu říct, že by se jako nic nedělo, ale… vlastně se nic neděje. Jeden by mohl říct, že jde o precizně vystavovanej příběh, ale já po 50ti minutách říkám, že je to kurva NUDA! Pak to ještě začne bejt blbý jak troky a vůbec mě to nebaví! Nejzajímavější na tom jsou ty závěrečný titulky… (ne vole, kvůli vysvobození ne…) /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Taissa Farmiga je setrou herečky Very Farmigi, známou např. ze série „ V zajetí démonů“. 2.) K dnešnímu dni je film cca 230 mil. USD v plusu. 3.) Thx za titule „Martin Petřík“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Po 5 letech dvojka.... no fajn, jenže z 1 jsem si nepamatoval vůbec nic. Takže cože? Zahradník tam byl? Nějaká sestra co prožila trauma taky? .....50% dalo se na to dívat, ale pokud bude za 5 let trojka, zase si budu hovno pamatovat ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Valak se vrací společně s Michaelem Chavesem, který zase a opět potvrzuje post průměrného režiséra ( Je škoda,že Conjuring Universe dostal na starost zrovna Chaves, který po La Loroně měl dostat jasnou červenou, ale z neznámých důvodů je na režijním křeslě opět on). Na Nun 2 je nejzajímavější opět samotné prostředí ( města, ulice, dobové zasazení), které je netypické a neokoukané, bohužel děj není příliš zajímavý a je to bohužel docela Nůďo. Valak je na scéně méně, než bych si přál a místo strašení a hororové zábavy, dostáváme spíš nezáživné dialogy s nezajímavými hrdiny. Občas Chaves vymyslí zajímavou atmosférickou scénu ( časopisy- jediný funkční jump scare), ale zbytek lekaček nemá potřebné grády ( Paradoxně větší jumpscare měl Equalizer !!  ). Trochu mi vadilo, že místo Valaka, zde musel řádit i posedlý chlap, který zkrátka není děsivý, byl zbytečný a když už mám ve filmu Valaka, nač to kombinovat někým dalším. ( Byť ten kozel byl překvapivě fajn). Do průměru to u mne zachraňuje až samotné finále, které je překvapivě akční a dlouhé a říkal jsem si, že kdyby se celý film nesl v takovém tempu hororové divočiny, tak by to byla jízda jak svině, jenže ten závěr spíše probere diváka z nudy/polospánku ( ne ani energy nepomůže). Za mne teda další průměrná mainstream duchařina, která je řemeslně slušná, má pěkné lokace, ale nevyužívá naplno potenciál děsivého Valaka a většinu času jede jen na půl plynu. Kdo však nemá příliš nakoukáno, tak Nun 2 neurazí. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Absolútny priemer. V podstate som nemyslel, že ešte niekedy uvidím nový horor, v ktorom sa postavy v tme opýtajú „Je tam niekto?“. Ale stalo sa. Napokon to nebolo nič zlé. Klišé? Dozaista. Strašiace scény rutinné? Škrtám si. Ale proste ma celkom baví univerzum, aké James Wan okolo seba buduje, mníška je sama osebe zaujímavá hororová postava a logicky sa pohybuje v tomu odpovedajúcich priestoroch (temné kláštory, ponuré podzemia, starodávne cintoríny), čo má na hororovú atmosféru taktiež blahodarný účinok. Potešia fajn Taissa Farmiga a najmä sympaťáčka Storm Reid alias „druhá Zendaya“. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Týždeň dozadu som si zhodou náhod zopakoval prvú časť, takže som bol celkom v obraze. Velmi mi tu chýbal otec Burke, z ktorého v prvej časti sálal velký rešpekt, ale Taissa Farmiga to ako sestra Irene našťastie zvládla aj sama. Niektoré scény dokážu vyvolať nepríjemné pocity a aj keď internátna škola nepôsobí tak desivo ako odlahlý kláštor, prostredie tvoreniu atmosféry stále velmi pomáha. Koniec mi najprv prišiel nedotiahnutý, ale keď som si prečítal vysvetlenie potitulkovej scény a to, ako do seba všetko zapadá s The Conjuring univerzom, začínam sa na neoficiálne poslednú časť tejto série velmi tešiť. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, mělo to i své zářné chvíle, ale dokonale strašidelná atmosféra jedničky je nenávratně pryč. Zbývá tak vcelku kvalitní příběh (což může být u hororu tohoto typu možná spíše na škodu neboť v jednoduchosti bývá krása) a k tomu se tvůrci spoléhají na jednoduché lekací scény. Dále jsem byl velmi spokojen s hereckým výkonem sympatické herečky v hlavní roli. A tak, i když to bylo na první pohled výrazně horší, stále to ještě mohlo dopadnout všelijak. Zbytek mých nadějí dokázalo definitivně pohřbít až finále, jenž působilo spíše jako vyvrcholení akčního superhrdinského filmu, než cokoli jiného. Váhám tedy mezi 2-3 hvězdami, ale dost mne to po půlce uspávalo a tak by se to mělo na hodnocení odrazit. 49% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě citelné zklamání. Už ani wanovky nejsou jistotou, že dostaneme kvalitní horor, pokud jej netočí přímo on sám. Conjuring univerzum se rozvětvilo do nejrůznějších směrů a vzhledem k rozpočtům na sebe stále dokáží vydělat, ovšem, ačkoliv je Valak stále stejně děsivý, nemá to už to štýlo jako v době prvního Conjuringu a v průběhu filmu jsem se už začal nudit. Příště už budu obezřetnější a ještě více omezím horory. Cením však ale Warnery, že poměrně brzy davají své filmy na HBO MAX a navíc v UHD kvalitě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak špatné, no zároveň musím povedať, že je to vyslovene priemerná zábava, ktorá sa snaží vyťažiť z námetu, ktorý už akoby ani nemal čo ponúknuť, pričom iba kulisy starého kostola a občasná atmosféra to samé nepotiahnu .. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chaves rozhodně není dobrou volbou co se týče filmové kvality, ale peníze Warnerům nosí do kasičky poctivě, takže divák sice může frflat nad stále stejnou šablonou tohoto zdá se nekonečného universa, ale to je asi tak všechno. Sestra se samozřejmě znovu vrátí ve třetím díle. Všechny postavy ostatně přežily a pojede se nanovo. Příště kostel v Anglii? Jen tipuju :) 40% PS: Kozel více než potěšil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva! Tak při pohledu na jméno režiséra, kdy La Llorona nestála za nic a třetí část V zajetí démonů byla neurážejícím průměrem, by asi musel přijít zázrak. Nepřišel. Jednička byla velmi dobrým gotickým hororem a Corin Hardy v ní potvrdil to, co už předvedl v Hvozdu - že strašidelný žánr mu jde. Chavesovi moc ne. Film je minimálně strašidelný a vše staví na, a píšu to již v posledních letech pokolikáté, trapných a, pro fanouška hororu především, vesměs předvídatelných lekačkách. Díváte se a říkáte si, tak, teď spadnou hrnce na zem a...buch, vždyť jsem to říkal. Na jedné straně se mi líbilo, že konečně se pracuje s tichem, na druhé je nedotaženo. Stačí přeci jen otevřít dveře a nemusí u toho zaznít výstřel z děla. Své udělala i změna prostředí - internátní škola holt není klášter s hřbitovem a navíc pak mi není jasné, proč je démon v podobě jeptišky, páč to zde postrádá smysl. Jasně, chtěli využít tak trochu již kultovní postavy zubaté sestry. Proč ji ale pořádně ukázali až na konci, když ji divák zná z prvního filmu, nechápu. Nejzajímavější scéna - stěna s časopisy. V rámci univerza s démony pořád lepší průměr, oproti jedničce však kvalitativní sešup dolů. Ty 3* jsou s odřenýma ušima. Kontrolní otázka - kdo si při finální scéně vzpomněl na hotel Overlook? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý diel ma viac bavil. Príbehom, postavami a hlavne prostredím. Dvojka mi prišla slabšia, menej zaujímavá a finále tiež za moc nestalo a ani ostatné vraždy ma úplne nebavili. Michael Chaves je slabý režisér a aj jeho predošlé filmy s Conjuring universa, ktoré režíroval, radím medzi tie najslabšie kúsky (La Llorona, Conjuring 3). Napriek tejto kritike, sú tu aj svetle momenty a atmosféra je miestami celkom dobrá a o vyložene zlý film nejde. Starý dobrý Valak vie ešte postrašiť. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. 60% - 3* ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sestra v akci 2 je bezva komedie aneb ve Velkých Popovicích kvílí siréna a rojnice chmelařů pátrá po uprchlém maskotovi! Mám podezření, že tvůrci si přečetli komenty na čsfd a ožralí sjeli Zitronův Roasted vol.7! Protože v jedničce nám naservírovali bubuláka, který svou impotencí k jakékoli akci docílil jen jednoho selfexitu v úvodu filmu (a možná sejmul i tu starší), ale ve dvojce si připisuje jeden kill za druhým hned od začátku. A protože tvůrci chtěli, aby to byl fakt pořádný badass bubulák, začínáme rovnou v kostele osobou kněze. Hošci od filmu dokázali, ze křesťanství vůbec nerozumí, případně jej chtějí zčásti pořádně karikovat. Stejně jako v jedničce. Sestra Farmiga přichází za návštěvou – za stolem sedí oslizle vyhlížející prelát, kterej žere a s vážnou tváří pronáší takový blbosti, že snad i tomu herci muselo být trapně. Čímž se dostávám oslím můstkem ke scénáři. Ten je strašně, ale strašně blbej. Nu a tak se investigativní halucinogenní sestra vydává ve společnosti upřímné rebelky na nebezpečnej quest. Netušil jsem, že jeden nakaženej může způsobit pandemii valak-19 všude, kam přijde opravovat trubky a zaseklý skříně. Zajímavá vize tvůrců, bohužel na úrovni nedosahující ani vědomostí wikipedie pro první ročník základní školy. Asi nejvíc mě štve, že tvůrci nerozvíjí příběh, ale soustředí se na halucinace. Tak například – na co je dobrý to dlouhý entrée s časopisy? Valakovi fakt dlouho trvá, než nalistuje správné stránky, aby docílil jakés takés koláže a i úplným hororovým začátečníkům nebo nemehlům dojde, že z té koláže vybafne. A identických momentů je tu hodně. Pokud má film sloužit jen jako přehlídkové molo na absolutně nepřekvapivé lekačky, pak doporučuji natočit pár scén a v podobě nekončící videosmyčky je promítat v Kauflandu zákazníkům stojícím frontu u pokladen. Ale pokud chtěli filmaři točit FILM, pak doporučuji pracovat s příběhem a charaktery. Téma relikvií je mimořádně nevhodné, protože jich je bezpočet. To znamená, že za pár let se můžeme dočkat The Nun díl 666., kde bude Válko zkoušet sehnat lopatku sv. Gertrudy nebo prsa sv. Agáty (jistěže ne Hanychové/Soukupové/kdovíčí). Sama relikvie nemá žádnou moc, filmaři prostě zase nepochopili nic a jedou si furt svý křesťanský scifi. Budiž – ale prosím, ať ten film aspoň není tak blbej! Tenhle bubulák má fakt pech, někdy k jeho zahnání stačí jen vyslovit jméno, jindy pokapat krví, jindy utopit ve víně. No ta poslední vakcína bude pravděpodobně velmi oblíbená a dobrá zpráva je, že dávkování se řídí parametrem "co kdo snese". Tak příště – už se těším na The Nun 3. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

The Conjuring 2 priniesol hrozivého démona Valak. The Nun atmosférické prostredie opátstva a moju obľúbenú Taissu Farmigu. The Nun 2 je však iba obyčajnou rutinou so všetkým, čo sme už videli. Na záver film navyše miesto Valak využíva skôr posadnutého muža, ktorý je trochu boring a scéna s vínom bola jednoducho blbosť. Od režiséra, ktorý natočil priemerný Conjuring 3 a podpriemernú La Loronu, som však ani viac nečakal. Ok na TV, ale kino nie je nutné. Som rád, že som si film nakoniec pozrel až na HBO Max. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na jedničce jsem byl před pěti lety v kině s manželkou. Za mě slabší 2hvězdy. Tyhle filmy prostě nejsou nic pro mě. Dvojku jsem absolvoval víceméně jen kvůli manželce. Naštěstí už jen z pohodlí domova a bez zbytečný útraty peněz. Žádnej zázrak jsem si od toho nesliboval. Z prvního dílu mi popravdě v paměti moc neutkvělo ale z dvojky mám možná o chlup lepší pocit. Samozřejmě to není film pro mě. Pár scén mi tu přišlo vyloženě přepálených ale najde se tu i pár podařených scén. TOP scénou nebo za mě určitě jednou z těch nejlepších je ta s časopisy. 2hvězdy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[33%] Štěstí, že jsem tento duchařský horor neviděl v kině. Nebudu se zde rozepisovat, že je tento snímek související část ze série filmů z ikonického V zajetí démonů (The Conjuring) z r.2013. Každopádně tento horor postrádá snad vše, co bych od tohoto novodobého hororového žánru očekával. Napětí, pořádný děj, drsné a ozvučené scénky apod. Nemělo to skoro žádný náboj. Technicky to bylo natočeno relativně dobře, ale to je asi tak všechno. V druhé půli je tu dost sekvencí, kdy se tu pořád něco děje, ale co z toho, když jsem u toho skoro spal či jsem to vůbec nevnímal. Hudební skladatel Marco Beltrami je bohužel už dávno za zenitem, takže ani jeho OST mě zde vůbec nebavilo. Herci též nic moc. No, chtěl jsem dát jen 1*, ale nechci být až tak krutý, žádná trapárna to nebyla, jen jedna velká nuda, tak snad příště no. I když tento žánr je dle mě téměř už vyčerpaný … ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Neschopnosť strašiť tu bola až desivá. S takýmto materiálom by nejaký talentovanejší tvorca dokázal zázraky, Michal Chaves nezvládol nič. A to niektoré  tie scény mali obrovský potenciál. Už len v úvode máme sviečku (ktorá vyhasne a za ňou sa objaví duch), horiaceho kňaza a tieň vrhaný na nočné baráky. To je novinová scéna, vínová scéna, kozel… Chce fakt lúzra, aby toto všetko premrhal.  Nepomohla ani roztomilá, avšak prehrávajúca Taissa, a celkovo ten démon už je strašne vyčerpaný. Chcelo by už asi vymyslieť aj niečo nové. Každopádne, ešte jeden podobný horor a Michael Chaves sa bude s Davidom Gordonom Greenom deliť o bronzovú medailu v trojici najväčších režisérskych  lúzrov súčasného Hollywoodu. Väčší sráči už sú len Antoine Fuqua a Eli Roth. ()

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama