Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Ale jo, šlo to, možná bych i řekl, že je to lepší než The Nun. Jen mě štve, jak celé Conjuverse využívá už naprosto pravidelně děti jako oběti démonů. Asi abychom s nimi více soucítili? A jestli něco neumí dělat, tak jsou vždycky tak přepálená epická finále, kde se ztratí atmosféra. 5/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hezky vypadající rutina s fajn atmosférou, kterou dotváří zejména prostředí. Když pominu strach z přicházejících jump scarů, nebál jsem se ale ani na minutu, což je u hororu trochu problém. Ve druhé polovině se to překlopí skoro až v temné survival fantasy, kde je ústřední boss na jednu stranu totálně overpowered hovado, co probouzí všechno mrtvé v okolí, ale hlavní postavy mají naštěstí plot armor, takže je jen tak někdo lusknutím prstu rozsračkovat nemůže. Blbé, ale v této fázi celkem zábavné. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Corin Hardy a mníška v jeho prevedení nebol žiadny zázrak a išiel cestou samých klasických klišé, ale aspoň tam bola ponurosť a aj niekoľko vydarených nápadov sa tam našlo. Ale ked som sa dozvedel, že dvojku ma pod taktovkou zatial cisto priemerný Michael Chaves, tak moje obavy boli dosť veľké a čiastočne sa aj naplnili. Keď  Corin Hardy šiel cestou klišéovitosti, tak  Michael Chavez už išiel  cestou všednosti a jednotvárnosti. Z celého filmu má zaujala len jedna scéna, kde sestra Irena sleduje časopisy a tam sa po nejakom čase začne znázorňovať postava, to bol fakt slušne vygradovaný a zaujímavý nápad, ale bol jediný, ktorý sa vydaril, všetko ostatné už bolo nanajvýš priemerné. A finále malo byť extrémne nadupané, ale aj to zostalo len ako túžba, lebo nič také sa nekonalo. V jednotke dostal po pysku démon kvoli Ježišovej krvi a tu keď nepomohli oči svätej Lucie, tak pomohlo obyčajné vínko, zaujímalo by ma kde tento režisér chodí na také kraviny. Staré opátstvo z jednotky malo silnú atmosféru a ponurosť, čo, ale tento internát rozhodne nemal. Keď som jednotke dal 3*, tejto môžem dať len silne 2*. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě citelné zklamání. Už ani wanovky nejsou jistotou, že dostaneme kvalitní horor, pokud jej netočí přímo on sám. Conjuring univerzum se rozvětvilo do nejrůznějších směrů a vzhledem k rozpočtům na sebe stále dokáží vydělat, ovšem, ačkoliv je Valak stále stejně děsivý, nemá to už to štýlo jako v době prvního Conjuringu a v průběhu filmu jsem se už začal nudit. Příště už budu obezřetnější a ještě více omezím horory. Cením však ale Warnery, že poměrně brzy davají své filmy na HBO MAX a navíc v UHD kvalitě. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sestra v akci 2 je bezva komedie aneb ve Velkých Popovicích kvílí siréna a rojnice chmelařů pátrá po uprchlém maskotovi! Mám podezření, že tvůrci si přečetli komenty na čsfd a ožralí sjeli Zitronův Roasted vol.7! Protože v jedničce nám naservírovali bubuláka, který svou impotencí k jakékoli akci docílil jen jednoho selfexitu v úvodu filmu (a možná sejmul i tu starší), ale ve dvojce si připisuje jeden kill za druhým hned od začátku. A protože tvůrci chtěli, aby to byl fakt pořádný badass bubulák, začínáme rovnou v kostele osobou kněze. Hošci od filmu dokázali, ze křesťanství vůbec nerozumí, případně jej chtějí zčásti pořádně karikovat. Stejně jako v jedničce. Sestra Farmiga přichází za návštěvou – za stolem sedí oslizle vyhlížející prelát, kterej žere a s vážnou tváří pronáší takový blbosti, že snad i tomu herci muselo být trapně. Čímž se dostávám oslím můstkem ke scénáři. Ten je strašně, ale strašně blbej. Nu a tak se investigativní halucinogenní sestra vydává ve společnosti upřímné rebelky na nebezpečnej quest. Netušil jsem, že jeden nakaženej může způsobit pandemii valak-19 všude, kam přijde opravovat trubky a zaseklý skříně. Zajímavá vize tvůrců, bohužel na úrovni nedosahující ani vědomostí wikipedie pro první ročník základní školy. Asi nejvíc mě štve, že tvůrci nerozvíjí příběh, ale soustředí se na halucinace. Tak například – na co je dobrý to dlouhý entrée s časopisy? Valakovi fakt dlouho trvá, než nalistuje správné stránky, aby docílil jakés takés koláže a i úplným hororovým začátečníkům nebo nemehlům dojde, že z té koláže vybafne. A identických momentů je tu hodně. Pokud má film sloužit jen jako přehlídkové molo na absolutně nepřekvapivé lekačky, pak doporučuji natočit pár scén a v podobě nekončící videosmyčky je promítat v Kauflandu zákazníkům stojícím frontu u pokladen. Ale pokud chtěli filmaři točit FILM, pak doporučuji pracovat s příběhem a charaktery. Téma relikvií je mimořádně nevhodné, protože jich je bezpočet. To znamená, že za pár let se můžeme dočkat The Nun díl 666., kde bude Válko zkoušet sehnat lopatku sv. Gertrudy nebo prsa sv. Agáty (jistěže ne Hanychové/Soukupové/kdovíčí). Sama relikvie nemá žádnou moc, filmaři prostě zase nepochopili nic a jedou si furt svý křesťanský scifi. Budiž – ale prosím, ať ten film aspoň není tak blbej! Tenhle bubulák má fakt pech, někdy k jeho zahnání stačí jen vyslovit jméno, jindy pokapat krví, jindy utopit ve víně. No ta poslední vakcína bude pravděpodobně velmi oblíbená a dobrá zpráva je, že dávkování se řídí parametrem "co kdo snese". Tak příště – už se těším na The Nun 3. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (EvilMatus)
  • Ve filmu můžeme vidět obraz, na kterém je vyobrazen Valak. Stejný obraz již byl ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (Kejf.)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama