Reklama

Reklama

Moje rodina

(seriál)
  • Velká Británie My Family
Velká Británie, (2000–2011), 60 h 2 min (Minutáž: 26–50 min)

Tvůrci:

Fred Barron

Hudba:

Graham Jarvis

Hrají:

Robert Lindsay, Zoë Wanamaker, Gabriel Thomson, Daniela Denby-Ashe, Siobhan Hayes, Kris Marshall, Tayler Marshall, Kevin Bishop, Colin Stinton, Peter Wight (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(120)

Ben Harper je zubař středních let s mírně cynickým a ležérním pohledem na svět, jeho žena Susan, povoláním turistická průvodkyně, je naopak posedlá představou, že musí vše řídit a mít pod kontrolou. Společně se snaží vychovávat své tři děti: Nicka, jehož základní vlastností je lenost, módou posedlou puberťačku Janey a nejmladšího a nebezpečně chytrého Michaela. Dohromady tvoří jednu typickou středostavovskou britskou rodinu, která na obrazovkách britské televize kraluje už od roku 2000. Tehdy, v době, kdy se většina britských televizí soustředila v oblasti sitcomů na produkci co nejmodernějších – až kultovních – děl, přišel americký producent Fred Barron s nápadem vyplnit evidentní „díru trhu" klasickým jednoduchým seriálem pro každého. Seriálem, který si nebude na nic hrát, který prostě na obrazovky přivede úplně obyčejné hrdiny. Lidičky, v nichž se může poznat mnohý z nás, lidičky, řešící každodenní problémy všedního života, ocitající se v nejrůznějších složitých, komických, trapných, ale vždy uvěřitelných situacích. Na rozdíl od běžné britské praxe jednoho scenáristy zapojil do literární přípravy několik autorů, čímž ji nejen odlehčil a urychlil, ale dodal jí i větší pružnost a širší úhel pohledu. A dalším – i když možná téměř nejdůležitějším – předpokladem budoucího úspěchu bylo to, že pro spolupráci získal dvě z nejoblíbenějších britských televizních hvězd, Roberta Lindsayho a Zoë Wanamakerovou. Díky tomu všemu se z Mojí rodiny stal jeden z nejoblíbenějších britských sitcomů všech dob. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tomíci ty komediální seriály prostě umí a nebo jsem měl zatím zatracenou kliku na ty dobré. Ano, v tomhle leckdo pozná kdekoho, nebo dokonce i někoho z blízkého okolí, ba i okolí nejbližšího ! Člověk by si řekl, že toto téma - rodina, tu bylo už stokrát a v seriálech možná i vícekrát. Nemělo by tedy nic překvapit a okouzlit. A přesto - Ben a jeho rodina to dokáže. Kdykoliv vidím nějaký díl, rád u něj zůstanu do konce. Svůj díl práce na popularitě seriálu u nás jistě odvedl také skvělý český dabing. Dávám 4 amalgámové vložky! * * * * ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouhé čtyři epizody, takže rozhodně nejsem expertem, ale z toho, co jsem měl možnost sledovat, jde o slušný ostrovní sitcom založený na situační i verbální komice. Humor je všeobecně přístupný, nejde o nikterak intelektuální záležitost, ale komu se svého času líbil takový Krok za krokem, ten Moji rodinu určitě ocení. Rozhodně jde o sitcom kultivovanější než známý americký kult Ženatý se závazky. Herecky dobře obsazené i zahrané. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

V tuto chvíli má seriál už 11 řad a bez mučení přiznávám, že jsem všechny neviděl. Možná asi proto jsem jeden z mála co si troufl seriálu napařit plný počet hvězdiček. Taky vím, že se to nedělá a že opravdu by bylo fér hodnocení zmírnit... přesto nechávám 5 protože první tři řady byly tak dokonalé, že bych na hodnocení těch hvězdiček potřeboval alespoň deset (prostě Kris Marshall alias Nick byl naprosto dokonalý a situace společně s Benem patří k tomu nejlepšímu čemu jsem se v TV kdy zasmál). ()

Diego75 

všechny recenze uživatele

Seriál Moje rodina obsahuje sice řadu skvělých vtipů, ale mně přijde, že některé epizody jsou jimi plné a u jiných jsem se zase nudil. Vzhledem k odlišným hodnocením ostatních uživatelů vidím, že řada lidí má na tenhle seriál jiný názor a já je chápu. Je možné, že některé humorné díly nejsou mým šálkem kávy. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Miluju Mojí rodinu! Já mám totiž tak nějak obecně dost slabost pro Brity, jejich humor i jejich sitcomy. Oni je dělají tak nějak jinak než Američané, možná i o něco jednodušeji, ale tenhle seriál je tak jednoduchý, jako je nabitý vtipy. Věrnější popis rodinných situací, tak dobře známých z každodenního života (a někdy tak akorát přehnaných), v televizi prakticky nevídáme. Bravo! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě 3x10, když Ben otevře krabici cereálií, vypadne na něj kartička s Madame Hooch. V jednom díle Harryho Pottera tuto roli hrála právě Zoë Wanamaker. (viperblade)
  • Během první a druhé série se vzhled a design domu radikálně změní. (viperblade)
  • Seriál byl natáčen ve studiu před živým publikem. (makimarketa)

Reklama

Reklama