Reklama

Reklama

Bleach

(seriál)
Trailer 9
Japonsko, (2004–2024), 167 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Režie:

Norijuki Abe, Akira Iwanaga, Čiaki Kon, Keizó Kusakawa, Rjó Mijata (více)

Předloha:

Tite Kubo (komiks)

Hudba:

Širó Sagisu

Hrají:

Fumiko Orikasa, Akio Ócuka, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe, Hóko Kuwašima, Masaja Onosaka, Noriaki Sugijama, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Juki Macuoka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(418)

Obsahy(1)

Kurosaki Ichigo je obyčejný středoškolák. Tedy pomineme-li jeho schopnost vidět různé nadpřirozené bytosti. Jeho osud se záhy proplete s životem dívky - šinigami (anděl smrti v japonském podání) jménem Kuchiki Rukia. Ta je během souboje s bytostí Hollow (jedna z běžných povinností šinigami) nucena převést své schopnosti na Ichiga. Jenomže už si je nedokáže vzít zpět. Kurosaki tak musí skloubit studia se službou šinigami. Rukiin čin je však mezi šinigami považován za zločin a tak jí unesou do jejich světa Seireitei, kde Rukia čeká na rozsudek, kterým může být i smrt. Ichigo je pevně rozhodnut jí navzdory všem šinigami zachránit.

Bleach je zástupce žánru shounen, je plný soubojů na meče, magie, nadpřirozených bytostí a mnohé díly i humoru. Seriál střídá epizodický charakter s delšími příběhovými celky. Nyní (22.10.2006) má 103 dílů a zdá se, že toto číslo zdaleka není konečné. K témuž datu se nachází na pěkném 32. místě v žebříčku animenewsnetwork. (Subjektiv)

(více)

Videa (36)

Trailer 9

Recenze (104)

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Naruto vs Bleach? Nerozhodně, oba seriály mají své mušky..... No filery mi tak moc nevadí, ale díky nim se ztrácí originalita v některých soubojích, protože zúčastněné postavy už namají co nabídnout, např Abarai Renji, který používá jen pár technik, přičemž většina z nich má na napřítele nulový efekt.... prostě nudí. Dále musím pochválit rozmanitost postav, některé mi sice lezou na nervy (Renji), ale většina je cool četně hlavního hrdiny, ale Zaraki Kenpachi (správný satan) s Shihouin Yoruichi (nestyda jedna:) ) to owní :D ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

samozřejmě nejsem tupá zelenina a fillery PŘESKAKUJU...tedy přeskakovala jsem, dokud jsem nedošla na konec, teď už nemám přes co skákat, došla jsem na konec... Přemýšlela jsem, co mě nutí se na Bleach pořád dívat. Jsou to zbraně? techniky? animace? postavy? Nakonec jsem došla k tomu, že nejvíce mě fascinuje Ichigo, hlavní postava - přestože ještě ani nedospěl, zachraňuje svět, lidé mu umírají před očima, on zůstává zásadový, většinou pochopí motivy svých nepřátel, neodpustí nic, co je zamířeno proti jeho přátelům...a zároveň je to naprostý flegmatik, jehož největším snem je mít klidný život... to jsem prostě ještě neviděla:D...A ještě něco: mám pocit, že i s touhle animací to jde do kytek, takže i když jsem si kdysi říkala: Nebudu se koukat na mangu, nebudu, pěkně si počkám na anime... když jsem viděla tohle, vzdala jsem to... bůůů, bůůů, takhle přece Ichigo nevypadááá:( ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tak fajn,asi po pěti upravení komentáře říkám toto:První a druhou sérii by jste měli shlédnou.Pokud jste hodně trpělivý,tak se na to dívejte do sedmé série,ale je to čím dál nezajímavější.Osmou sérii vynechte,je zbytečná a s dějem nesouvisí.Devátá série je ale hodně dobrá a konečně už má to,co má anime mít a to je dobrý děj.Desátou sérii taky vynechte,moc věcí vám totiž neobjasní.V jedenácté a dvanácté jakž takž pokračuje děj a na další série se už nedívejte,pokud se neradi necháváte znechutit.Pět hvězdiček za skvělou druhou sérii a ještě lepší devátou sérii. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Bleach je anime shounen typu, v ktorom sa kladie veľký dôraz na súboje a bojové schopnosti postáv. Bleach má kvalitné fillery, kvalitnú hudbu (Number one je jedna z mojich najviac obľúbených pesničiek, dodáva mi silu a bojovného ducha), super postavy a gradáciu súbojov na vysokej priam gigantickej úrovni. Príbeh síce je taký no dajme tomu, že predvídateľný, ale určité súčasti sa predvídať nedajú. Určite odporúčam tým, ktorý majú podobné žánre anime prípadne filmov radi. Najobľúbenejšia postava : Nelliel Tu Oderschvank. Vrchol Bleachu je samozrejme jeden jediný súboj a potom stratí anime trocha dych pretože po vrchole ťažko príde ešte niečo lepšie. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Ano, toto je jeden z důvodů, proč zrovna 3x nevyhledávám anime, co má spoustu dílů.. Spád seriálu je strašně pomalý, díly jsou o ničem, zbytečné, bez nějakého děje, zajímavé postavy jdou do ústraní, pořád se řeší jedna a ta samá věc a díky tomu mám silnou nechuť toho už zanechat, když už jsem viděl přes 3 hodiny seriálu, což je podle mě dost na to, abych řekl, chci se dál dívat a nebo přestat z důvodů, že se mi ten seriál nelíbí a na opak.. Jinak bez urážky nevidím nic, kvůli čemu bych shledal tento seriál zajímavým až na to, že ta holka u něj spí ve skříni, ale to mi nestačí.. Hlavní, co mě zklamalo je to, že seriál má a měl tolik možností/potenciálu, prostě mohl něco udělat, ale né, jen to pohřbíval dál, díky tomu jsem se celkem nudil. Ale co každému se líbí něco jiného, hlavně, že to ostatní baví. Podle mě to mohlo být o hodně zajímavější. Slabý průměr.. (Hudba ušla, ale také to nebylo nějaké mistrovské dílo..) ()

Galerie (438)

Zajímavosti (18)

  • V epizodě řekne kapitán Mayuri Ichigovi, že pokud je zničen Bankai Zanpakutō, tak je neopravitelný. Přesto kapitán Komamura v souboji s Aizenem použije Bankai a Aizen mu jej zničí. Komamurovi v podstatě zůstane v ruce jen jílec a záštita. Nemělo by tedy být možné, aby Komamura nadále používal svoji Zanpakutō. Přesto ji použije, aniž by mu ji Ōetsu Nimaiya opravil. (Aporol)
  • V dvojdíle Everything but the Rain (2022) je odhaleno, že Ichigo je synem Shinigami a Quincy. Jeho Zanpakuto Zangetsu je jeho Quincy síla. Pozorný divák si však mohl všimnout, že toto je naznačeno už v díle Densetsu no Kuinshī (2004) při boji s Menos Grande. (Aporol)
  • Jedná se o první epizodu ve formátu 16:9. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama