Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze uživatele Allien.9 k tomuto seriálu (1)

Torchwood (2006) 

Kapitán Jack Harkness (jestli je James Bond neodolatelný, co je potom Jack, který dokáže vyvolat *uf* odezvu i u čistě heterosexuálního mužeXD), jedna z nejoblíbenějších seriálových postav, v dospělejším, špinavějším a o poznání depresivnějším (přesto stále "stejně" dokonalém) spin-offu "Doctora Who". 1. série: 80%. Úvodní, seznamovací díl svým "vlažnějším" pojetím silně připomíná první epizodu nového "Doctora" ("Rose"), a stejně jako v případě "DW" přichází satisfakce hned s následujícím dílem. U mě však skutečná závislost propukla až po zhlédnutí "1x04 - Cyberwoman", která nejen popostrčila do popředí mého od té doby nejoblíbenějšího člena týmu, ale zároveň odhalila dosud neznámou, temnější stránku vždydokonalého Jacka Harknesse. A že je co odhalovat. 2. série: 95%. Nadupaný rozjezd ve velkém stylu (capt. John Hart rulez), celkový dojem pak ještě mnohem lepší než z předchozí série. Příběhy jsou silnější, vztahy hlubší, a ač nejsem příznivkyní seriálů točících se kolem soukromí hlavních postav, v případě Jacka s Iantoem, bych "krapet" detailnější sondu uvítala všema deseti.;-) Závěrečný díl krutý, ale skvělý. 3. série (Děti Země): 100%. Nemám slov. Seriálová dokonalost, která mi do slova a do písmene zlomila srdce, a která vystřelila Jacka na první místo nejdepresivnějších seriálových postav ever. 4. série (Miracle Day): první polovina 100%, druhá polovina 25%. Je to sice rouhání, ale chvíli (přesněji řečeno 5 epizod) jsem "MD" skutečně řadila do stejné kvalitativní roviny jako "CoE". Pak se ale z mrazivé a skvěle rozehrané zápletky stala jedna velká nedomyšlená fraška plná do očí bijících nesmyslů a jednání zcela out of characters. Pointa příběhu (Požehnání) + epizoda "Immortal Sins" (4x07) a děj od ní se odvíjející = epic, epic a ještě jednou epic FAIL. Oblíbené postavy: Ianto Jones (♥), capt. Jack Harkness (♥), capt. John Hart, Owen Harper, Toshiko Sato. ()

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama