Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
TV spot 2
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (158)

TeraBum 

všechny recenze uživatele

První dvě řady jsou dobré, má to vše co by seriál měl mít: sympatické postavy, vtip i originalitu. To co ale Torchwood dělá nadprůměrným je třetí série s podtitulem Děti země. Tahle o dost temnější řada měla souvislý příběh z kterého mi běhal mráz po zádech ještě hodně dlouho, protože ona situace byla zobrazena velmi realisticky a já si dokážu snadno představit, že vláda by se v podobné situaci zachovala tak, jak se zachovala v seriálu. To, spolu s faktem, že Torchwood se zbavuje postav rychlostí Game of thrones z něho dělá seriál který stojí za to vidět. ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Torchwood.. chrání Zemi (Cadriff) před šmejdem z vesmíru :D. Ale bizarním, vtipným a místama fakt úchylným způsobem. Žádní Men in Black. Prvních pár dílů pro mě bylo docela nepřekousnutelných, pak jsme si tam všechny vyloženě zamilovala. Jack Harkness, kterej mě v Doctorovi Who nechával ledově chladnou, mě tady ulovil prakticky jen na svůj úsměv a ten.. kabát!! O___O Ikdyž musím uznat že u těch gay scén jsem se asi docela červenla :D. A Gwen Cooper je naprosto fantastická ženská, i přes tu její škvíru mezi zubama :). Fakt bych chtěla mít vyřídilku jako ona. Výbornej seriál, nezlobila bych se za další malou sérii. 8/10 for me. (semtam odkaz na Doctora, paráda :) ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

1. série: Na tento seriál jsem se začal dívat kvůli Doctorovi Who, jelikož tento seriál je jeho spin-offem. A musím říci, že mě to zaujalo. O Torchwoodu už vím právě z Doctora Who, takže jsem tak nějak věděl o čem ten seriál bude a povedlo se. I když ne každý díl je dobrý. Právě v 1. sérii se kvalita epizod střídá, jedna je výborná a ta druhá je o něco horší a takhle pořád dokola. I když více převažuje těch skvělých epizod. A čekal jsem, že seriál se bude věnovat především Jacku Harknessovi, který se objevil několikrát v DW a měl se seriál točit kolem něj. Jenže seriál se spíše zaměřuje na postavu Gwen Cooperové, která mi tolik nesedla. Ona má vždycky odlišný názor než Jack a já jsem vždy na straně Jacka. Poslední tři epizody pak už byly hodně napínavé, už to spělo k finále série a to bylo opravdu povedené. Tvůrci si snad jen mohli odpustit ty scény, ve kterých udělali z Jacka gaye... (i když možná to nebyla až tak jejich vina, jelikož představil Jacka - John Barrowman je sám gay). Ale jinak ve finále byla spousta intrik, dohadování se, zoufalství, vzpoura proti kapitánovi, prostě vše co by mělo finále obsahovat. 2. série: je kvalitativně lepší než série první. Každá z epizod je opravdu kvalitní, jsou tam skvělé příběhy, hlavně Owenova linka je zajímavá. A oceňuji, že se tahle série věnuje všem postavám stejně. Hodně jsem si oblíbil Toshiko. Ona je super, je to moje nejoblíbenější postava v seriálu, moc jsem jí fandil hlavně co se týče lásky k ... no nemůžu prozrazovat. Naopak nejméně sympatií mám pořád ke Gwen. Už jí mám celkem rád, ale pořád mi vadí, jak neustále vzdoruje Jackovi co se týče jednotlivých rozhodnutí. Jinak Jack je pořád super a nakonec z něj neudělali homosexuála, ale bisexuála :-D. No a dostávám se k finále série, které jsem právě zhlédl a jsem plný emocí. Bylo to skvělé finále, překonalo to i finále první série. Viděli jsme poprvé Torchwood na kolenou, každého jednoho člena a způsobil to člověk, od kterého by to nikdo nečekal, alespoň já jsem byl dost překvapen. No a bohužel konec je hodně, hodně smutný. Hodně mě zasáhl. 3. série: má pouze 5 dílů. Příběh na sebe navazuje a myslím, že to seriálu celkem prospělo. I když ty série odehrávající se v Cardiffu byli také super. Kvalitativně je to perfektní, líbil se mi děj i herecké výkony. Musíme se už zde obejít bez dvou postav, ale zastoupila je sympatická Lois Habibi. Bohužel i v této sérii se musíme rozloučit s jednou z hlavních postav. A překvapil mě konec série, kdy Jack Harkness postoupil takovou oběť, to jsem nečekal a asi si to bude vyčítat do konce života. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Konečně nekorektní sci-fi seriál, který se obejde bez tunu patosu a patriotismu, jak nám to doposud představovali amíci, když jim šlo o záchranu naší Země před "šmejdem z vesmíru". Torchwood tu byl dříve než nějací Men in black a jim podobní "profíci". Tenhle seriál je dospělou eRkovou podívanou pro milovníky Whoverse, jenž dala zrodit skvělému charakteru v podobě Jacka Harknesse - aneb dokonalá ukázka nesmrtelnosti - ani když jste rozcupováni na maličké kousíčky, tak to ještě neznamená, že jste mrtví... Těším se na Miracle day!!! ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Tak pokud jsem si dosud myslela, že Doctor Who je ten nejdepresivnější, nejtragičtější a nejsmutnější seriál, jaký jsem kdy viděla, tak nyní musím svůj názor změnit. Torchwood je tak odlišný od DW, ale přesto už na první pohled poznáte, že spolu souvisí. Doctorův život, který trvá více než 900 let, je ,oproti Jackovu trápení, pohodička. 1. série mě bavila. Byly tam vtípky, občas nějaké vzrušení. 2. série byla mnohem temnější. No a ten konec 2. série - potoky slz. Říkala jsem si, že horší už to nebude, tak jsem si udělala minimaraton a zkoukla celou 3. sérii na posezení. A to jsem neměla dělat. Zaplavila mne vlna emocí. Na konci 4. dílu jsem opravdu šíleně řvala. Spotřebovala jsem balíčky kapesníčků, ale ten pláč jsem nemohla zastavit. Ale pak, když už jsem si pustila 5. díl, tak jsem žádné slzy neměla. Jen jsem nepřítomně koukala a až do poslední vteřinky jsem doufala, že se podaří nějak vrátit to, co se stalo. Musím se přiznat, že na tyto díly se znova nepodívám, nevím, jestli bych to znovu zvládla. Pro mě za 5 hvězdiček, ale dala bych klidně i tisíc. Žádný film, seriál, ba ani kniha, mi nikdy neuděli takový guláš v mých myšlenkách... ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • Ve dvanáctém díle první série je na dveřích pustého domu na začátku dílu vyvěšen plakát "Vote Saxon", což odkazuje na třetí řadu seriálu Doctor Who (od r. 2005), kde takovéto plakáty ovlivnily děj. (vimanzen)
  • Design „Kyberženy“ je zde poměrně odlišný od Kyberlidí v seriálu Doctor Who (od r. 2005), kde podle vzhledu nešlo rozpoznat, že byl Kyberčlověk před proměnou ženou. I když se v Torchwoodu jedná o nedokončenou přeměnu, můžeme na první pohled vidět, že velká část modifikovaného těla kopíruje ženskou figuru, dokonce i zvýrazňuje poprsí. (HERGImanCZ)
  • V 9. epizodě 1. série s názvem "Random Shoes" ve chvíli, kdy Gwen (Eve Myles) navštěvuje videopůjčovnu, běží právě v tamní televizi první díl BBC dokumentu Putování s dinosaury (od r. 1999) "New Blood". (MsUtahraptor)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama