Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
Ukázka z filmu
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu

Recenze (158)

venalce 

všechny recenze uživatele

Torchwood je svým způsobem protikladem Doctora Who. Zatímco Doctor nakonec všechno zvládne a se vším si poradí, lidé nejsou tak schopní a téměř jistě se jim něco pokazí. V seriálu tak vládne všudypřítomná a někdy až zbytečná pochmurnost. Jestli se vám DW zdál moc optimistický, jděte do Torchwoodu, tady si můžete být jisti jen jedinou věcí - kapitán Jack Harkness to přežije...vždy. ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Tak pokud jsem si dosud myslela, že Doctor Who je ten nejdepresivnější, nejtragičtější a nejsmutnější seriál, jaký jsem kdy viděla, tak nyní musím svůj názor změnit. Torchwood je tak odlišný od DW, ale přesto už na první pohled poznáte, že spolu souvisí. Doctorův život, který trvá více než 900 let, je ,oproti Jackovu trápení, pohodička. 1. série mě bavila. Byly tam vtípky, občas nějaké vzrušení. 2. série byla mnohem temnější. No a ten konec 2. série - potoky slz. Říkala jsem si, že horší už to nebude, tak jsem si udělala minimaraton a zkoukla celou 3. sérii na posezení. A to jsem neměla dělat. Zaplavila mne vlna emocí. Na konci 4. dílu jsem opravdu šíleně řvala. Spotřebovala jsem balíčky kapesníčků, ale ten pláč jsem nemohla zastavit. Ale pak, když už jsem si pustila 5. díl, tak jsem žádné slzy neměla. Jen jsem nepřítomně koukala a až do poslední vteřinky jsem doufala, že se podaří nějak vrátit to, co se stalo. Musím se přiznat, že na tyto díly se znova nepodívám, nevím, jestli bych to znovu zvládla. Pro mě za 5 hvězdiček, ale dala bych klidně i tisíc. Žádný film, seriál, ba ani kniha, mi nikdy neuděli takový guláš v mých myšlenkách... ()

Reklama

jhr 

všechny recenze uživatele

Zábavný sci-fi seriál z neuvěřitelným dějem a typicky britským humorem, prostě super. Není to sice stravitelné pro každého ale fandové tohoto žánru budou spokojeni, v Americe by si něco tak zábavně vulgárního nikdy udělat nedovolili což je škoda, ale je dobře, že BBC nemá takové předsudky jako Američani. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

První díly opravdu působí poněkud naivně. Když je i přesto dokoukáte a podíváte se na seriál jako celek s určitým odstupem, začne se jasně rýsovat, že postava Gwen je stejně důležitá jako cpt. Jack. A právě vývoj osobnosti Gwen - od naivní hloupoučké po ostřílenou drsňačku nekompromisně bránící vlastní postoje a zájmy - je jakousi paralelou k celému seriálu. Od prvních, ne úplně komplikovaných dílčích zápletek, se seriál přehoupe k sérii osobních i světových krizí, které mají se začátkem společného jen málo. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Ještě sice nemám dokoukáno, zasekla jsem se někde v půlce třetí řady (no řady...těch asi pěti dílů :D), ale o těch prvních dvou řadách můžu říct jen samé dobré věci. Je to dost podobné Doctoru Who, jak by ne, možná ještě o trochu ujetější. Nejlepší postavy jsou Jack s Iantem a Gwen a Rhys, ač nejvíc jsem si pobrečela u toho, jak dopadli Tosh a Owen. Trošku se děsím poslední řady, dost se říká, že to pohřbilo seriál. Edit: Právě jsem shlédla předposlední (rozuměj 4.) díl 3. řady a obrečela jsem to. Nevím, jestli mě to bude teď bavit dál. ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • Název seriálu a organizace Torchwood vznikl přeskupením písmen ve slovech Doctor Who, což je seriál, od něhož se Torchwood oddělil v samostatný pořad. (Wendy)
  • V epizodě Coutrycide se nevyskytují žádné počítačem vytvořené speciální efekty. (PanCitron)
  • V 9. epizodě 1. série s názvem "Random Shoes" ve chvíli, kdy Gwen (Eve Myles) navštěvuje videopůjčovnu, běží právě v tamní televizi první díl BBC dokumentu Putování s dinosaury (od r. 1999) "New Blood". (MsUtahraptor)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama