Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

První dvě série si zaslouží jasných 5 hvězdiček.. bohužel s nástupem nové partičky to jde hodně dolů. Vypadá to, že scénáristi byli prostě nuceni napsat nový příběh a vůbec se jim do toho nechtělo.. vrchol je právě ukončená pátá série, která je klasická a táhnoucí se vztahová nuda, bez jakékoliv invence a nebo zajímavého tématu... škoda potopeného potenciálu. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Okamžitě je poznat, že jde o "ostrovní" produkci a ne americkou. Není to šílenost u které bych se popadal za břicho, ze všeho nejvíce je to drama ze života studentů, uvěřitelně reálné postavy. No, převážně jsou to zkrachovalci či nadržení vyhulenci, co žijou od jedné párty ke druhé. Vtipné scény tu samozřejmě také jsou, někdy více, jindy méně, ale takové přirozené, žádné tlačení na pilu (ale např. 6.díl první série je čistokrevná komedie). Za nejzajímavější považuji komplikované a skvěle ztvárněné postavy Cassie a Sida, ale všechny postavy jsou něčím zajímavé. Každý z dílů se soustředí většinou na jednu z hlavních postav. Za první sérii... 100% Jednoznačně seriál zařazuji mezi mou TOPku... Oh, wow, lovely. # edit 1/2014: Přesně po roční pauze si pouštím druhou sérii. A opět se od toho nemohu odtrhnout a sjíždím jeden díl za druhým nadšeněji než Paris Hilton svou lajnu koksu. Na dva zátahy dávám i kompletní třetí i čtvrtou sérii. Ve 3.sérii nastupuje na střední školu nová generace. Z původních postav se "vrací" zpět jen pár vedlejších (Pandora a Effy, která se stává středobodem třetí a čtvrté řady). 3.řada je občas až přehnaně ulítlá, ale skvěle zábavná. Čtvrtá série až moc moc depresivní a psycho. 2.série 100%, 3.série 95%, 4.série 80% Jo, a super písničkový soundtrack... ()

Reklama

Toj 

všechny recenze uživatele

První 2 série byly naprosto geniální... Ve 3. nastoupila nová generace postav a došlo ke znatelnému úpadku. 4. série se ovšem opět vrací na vrchol a třeba teď sedmý díl mi vyrazil dech... Jedná se o kombinaci hned několika velmi zajímavých prvků. Předně se jedná o docela realistickou sondu do života náctiletých, hlavní postavy pijí, kouří, hulí, zobou pilulky. Tenhle realismus je spojený se způsobem jednotlivých epizod, které se obvykle věnují jakési psychologické drobnokresbě jedné postavy, poznáváme tak její rodinu, život... tím je seriál obvykle dost pestrý, často se zde pracuje s nějakou psychologickou realisčností, věrohodností, ale zároveň s dostatečně divácky vstřícnými motivy. Vedle toho se zde objevují zas absurdní a nerealistické věci, které seriál doplňují k dokonalosti... Výsledkem je seriál, který neuvěřitelně pobaví, ale i vzbudí velmi silné emoce (některé díly mají na seriál skutečně nezvyklou sílu), drama a komedie... Ve výsledku nelze nic vytknout (krom zmíněné 3. série, což je omyl, který byl napraven). ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

First. generation---) 1. séria=100%. Závislosť vypestovaná-ide sa ďalej!-nekonečné zimomriavky na konci a musím priznať, že toto nedokázal žiaden seriál!!!//////2.séria=95% ...Nenapadáju ma slová, ktorými by sa dalo toto () opísať...Chcem viacej!Second. generation----)3. séria=(80-85%). Ešte som nikdy neprešiel počas sledovania takou fázou, že z povodného nasratého dojmu som si ani neuvedomil, že sa mi to naozaj páči. Takže som celkom štastný, že to prvú generáciu neprzní (a celu dosavadnú znáčku) a ide si to vo vlastnej ceste. Pilót vobec nezaujal a možem byť iba štastný, že som pokračoval ďalej, pretože už v druhej časti sa to neskutočne nakopne a pokračuje v klasickej Skins extáze. A potenciál vidím stále vysoký.4. séria (rozpozerané) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Sometimes I think I was born backwards..Like, you know, come out of my mum the wrong way. The people I should love, I hate, and the people I hate...." Nechápu, jak jeden seriál může být tak geniální a zároveň tak špatný. Výjimečně není řeč o ubývající kvalitě, ale o hlavních postavách, po dvou sériích totiž pokaždé nastoupí nová parta. První a druhá série mě moc neoslovily, nadchla mě jedině postava Effy, takže jsem sledovala pouze její příběh a těšila se na třetí řadu, kdy nastoupí jako ústřední postava. Zajímavě působila i Cassie s tou svou poruchou příjmu potravy, ale nakonec se její příběh zvrátil v tu samou zápletku jako u ostatních postav ala "spal jsi s Michelle, tak já budu na oplátku spát s každým, kdo se mi postaví do cesty", což, přiznejme si, nemá daleko k americkým teen seriálům a prostě je to naprosto nezajímavé. Většina postav je na zabití a opravdu bavit mě to začalo až s příchodem "druhé generace", kde jsem si Effy zamilovala asi tak jako žádnou fiktivní postavu předtím ( ano, a to že nosí martensky a roztrhané věci jako já tomu trochu napomohlo:)) ) a konečně se začala zajímat i o ostatní, přestože příběh je stále trochu šablonovitý a opakující se po první generaci, já se těch sprostých slov, nepřátelství, lásky a drog nemohla nabažit! (myslím v seriálu samozřejmě). Sedmá série? Ta se nestala! Čtyři hvězdičky jen a jen za třetí a čtvrtou sérii, jinak si to zaslouží tak dvě. ()

Galerie (265)

Zajímavosti (64)

  • Postava Effy Stonem (Kaya Scodelario) se umístila v žebříčku "TOP padesát nejoblíbenějších ženských postav" internetového magazínu AfterEllen.com. (hellstruck)
  • V 19. minutě 4. epizody 1. série s názvem "Chris", kdy všichni sedí a dívají se na televizi, přijde Chris (Joe Dempsie), kterému ostatní říkají, že poslíček jim nechce vydat pizzu, dokud nezaplatí. Jeden z nich však už drží krabice s pizzami. (Megalomaniac)
  • V 1. epoizodě 1. série s názvem ''Tony'' má Sid (Mike Bailey) v bistru na bradě omáčku, která po chvílív mizí. (GreatestFan)

Reklama

Reklama