Reklama

Reklama

Terminátor: Příběh Sáry Connorové

(seriál)
  • USA Terminator: The Sarah Connor Chronicles (více)
USA, (2008–2009), 22 h 50 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvůrci:

Josh Friedman

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones, Edoardo Ballerini, Tony Amendola, Lee Thompson Young, Brian Bloom, Brian Austin Green (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Píše sa rok 1999. Sarah Connorová (Lena Headey) a jej syn John (Thomas Dekker) sa po tom, čo zničili jednu z najvýznamnejších vývojárskych firiem v krajine a odvrátili tak hroziaci Deň zúčtovania, pod falošnými menami zúfalo pokúšajú viesť úplne obyčajný život – čo však vôbec nie je ľahké, keď máte za chrbtom vládnych agentov, ktorí vás považujú za psychopatických teroristov! A tiež... Ďalšie vraždiace stroje z budúcnosti! Napriek tomu, že sa nikdy nezdržia dlho na jednom mieste, predsa len sa terminátorovi T-888 menom Cromartie (Garret Dillahunt) podarí vystopovať Johna a pokúsi sa ho zabiť priamo v jeho novej škole! Ibaže sa ukáže, že Johnova pôvabná spolužiačka Cameron Phillipsová (Summer Glau) je v skutočnosti taktiež terminátor – a jej úlohou je Johna chrániť! Spolu sa im podarí nebezpečnému T-888 ujsť. O niečo neskôr sa aj so Sarah zabarikádujú v bankovom trezore, odkiaľ sa im podarí ujsť použitím časostroja... Po dramatickom skoku do roku 2007 sa všetci traja, spolu s Johnovým strýkom Derekom Reesom (Brian Austin Green), ktorý sa k nim zakrátko pripojí z budúcnosti, pokúšajú zabrániť vzmáhajúcej sa počítačovej sieti Skynet v ovládnutí všetkých strojov a v prevzatí moci nad svetom, ako ho poznáme a opäť raz odvrátiť nemilosrdne sa blížiaci Deň zúčtovania, ktorý má podľa Cameron nastať v roku 2011... Nanešťastie však znovuobjavenie sa Sarah a Johna v roku 2007 neušlo nielen bystrému agentovi FBI Jamesovi Ellisonovi (Richard T. Jones) a Sarahinmu bývalému snúbencovi Charleymu Dixonovi (Dean Winters), ale i vražednému Cromartiemu, ktorý sa opäť vydal v ich stopách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (275)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Po první řadě nakonec hodnotím poměrně vysoko. Druhý a třetí díl sice velice zbrzdily počáteční nadšení z velice zajmavho pilotu, nakonec se to ale rozjelo a poslední 4 epizody byly co do zamotanosti, podfuků a menších zvratů vyoženě výborné. Hrozně se mi líbí béčkové triky, působí zvláštně snově, hudba je taktéž prima a pochválit musm také herce. A také se ke konci začal objevovat poměrně vytříbený černý humor, který vyvrcholil v posledním díle. scéna s bázenem rulez!! ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Vseobecne nemam moc v lasce serialy, ktery se neradi do zanru sitcomu ci komedie. Uz vubec nemam rad sci-fi serialy posledni doby, ale tohle ma v sobe kouzlo. Serie Terminator je jedna z mych nejoblibenejsich a vzdy, kdyz se chysta neco noveho, ocekavam to s otevrenou naruci... Po prvnich trech dilech to vypada vice nez dobre... ()

Reklama

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Ó můj Bože, jak na něco tak debilního mohli dostat práva. Sakra to jim mohlo bejt jasný, že to bude taková sračka tak proč to točili ?! Tohle nemá vážně nic, co by stálo nějak za řeč. Hrozný herci, drsňácká kamera (dost blbá) a teplej John Connor. Hlavní je to, že tam Sarah Connorová používá mobil, kterej v době ve který se odehrává film Jamese Camerona ještě ani neexistoval a na tom si trvam ikdyž vim, že se to odehrává mezi 2 a 3 původního filmu. Jenom doufam, že Conorová umře, protože ve trojce už je dávno mrtvá. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

po pár dilech druhý série mně nezbývá nic jinýho než dát 2 * ,prt to co se v tom seriálu děje už je opravdu ostuda, kterou si Terminator nezaslouží (podotýkám, že předtim bylo moje hodnocení na 4*, prt první série byla ještě důstojným vyplněním mezi druhým a třetím filmem-druhá de ke dnu a za seriálu, který měl potenciál se stává něco,co za prvý popírá samotnou podstatu Terminátora [a to je si myslím to, oč tu de především]a za druhý začíná poslušně plenit požadavky na akční film, čímž se vracím k bodu jedna..a tak pořád dokola[btw. a založit pár dílů na tom, že se stroj, jenž má chránit pomátne, pak se nějak napraví a pak zas znovu mi přijde úplně ujetý, prt proč by pak Connor v budoucnousti posílal do minulosti stroj, o kterym ví, že s nim budou problémy?..to by nebyl moc chytrej leader odboje..no nic])asi ještě budu sledovat, jak se z týhle kaše seriál vyhrabe a třeba mě nakonec přesvědčí o opaku..doufejme ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na filmy jsem nikdy nebyla dvakrát zvědavá,ono to "terminátorské"téma pro mě rozhodně není žádným lákadlem,spíše mě odrazuje.Každopádně seriál se mi celkem líbí,akorát je škoda,že jsem nestihla více dílů.Obsazení je sympatické,kdo mě ale nejvíc zaujal je terminátorka Summer Glau-ta naprosto nemá chybu.Možná tu jde o snahu vyždímat něco ještě z úspěchu filmů,ale mě to rozhodně zaujalo víc než ty (i když jsem je ani nedokoukala,takovou trpělivost nemám). ()

Galerie (304)

Zajímavosti (19)

  • Jako vzor pro Jadernou elektrárnu Serrano Point posloužila elektrárna v El Segundo, CA. A jelikož to není jaderná elektrárna, chladící věže byly dodány v post-produkci. (reqiuem)
  • Summer Glau dostala roli Cameron částečně na základě houževnatosti, kterou projevila v bojových scénách v Serenity (2005). (c.tucker)
  • Postava "Cameron" je poklona Jamesu Cameronovi, který přišel s nápadem Terminátora a režíroval první dva filmy. (c.tucker)

Související novinky

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Reklama

Reklama