Reklama

Reklama

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 948)

Dever 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu je neskutočná audio-vizuálna pecka, samozrejme celý film sa nesie v ohromnej vizuálnej slasti, ale začiatok filmu obzvlášť. Pri takto naloženej Akčnej Fantasy človek ani nevníma veľkú dĺžku filmu, ktorá je pri takomto filme ešte aj krátka. Videl som to v kine 100%................... Soundtrack Patrick Doyle: 1. Chasing the Storm ,2. Prologue ,3. Sons of Odin ,4. A New King ,5. Ride to Observatory ,6. To Jotunheim ,7. Laufey ,8. Frost Giant Battle ,9. Banishment ,10. Crisis In Asgard ,11. Odin Confesses ,12. Hammer Found ,13. Urgent Matter ,14. The Compound ,15. Loki's Lie ,16. My Bastard Son ,17. Science and Magic ,18. The Destroyer ,19. Forgive Me ,20. Thor Kills the Destroyer ,21. Brothers Fight ,22. Can You See Jane? ,23. Earth To Asgard ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mohla to být tupá podivnost s partou naleštěných manekýnů, ale díky pedantickému vedení Kennetha Branagha z toho vznikla nádherná pohádka s mytologickými proporcemi, velkou mírou noblesní ironie a především s výborným Chrisem Hemsworthem (ten totiž věnoval přinejmenším stejně úsilí herectví, jako své prvotřídní muskulatuře) a jako vždy neodolatelným glosátorem Stelanem Skarsgårdem. Trochu to kazí dozblbnutí stejně křehká Portmanová a některé nablblé kiksy ve scénáři (možná i v českém překladu) i trochu prkenné triky, ale na to všechno v důsledku se*e Fenriz... příznivce hyper-efektní blockbusterové moderny to nejspíš nezaujme, ale milovníky poctivé epiky s pěknou výpravou a kouzelnou atmosférou by Thorův Mjolnir měl plácnout po hlavě celkem výživně. Správná frekvence, Kennethe! ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Komiks podle Shakespeara? No, vlastně proč ne. Akce je slušná (v první „tmavé“ třetině jí ale podráží nohy 3D), příběh se vyvaruje přílišných logických lapsů a Thor se během filmu vyprofiluje v jednoho z největších žánrových sympaťáků. Využití postav je ale sporné. Zatímco „trojúhelníku“ na hradě (král a dva synové) dává Branagh prostoru dostatek, ostatní postavy nechává nedůstojně paběrkovat (což je extrémně znát především na žalostném představení Thorových spolubojovníků). Režijně se Branagh se svou „první velkou akcí“ popral celkem srdnatě, jisté rezervy ale zakrýt nedokázal (špatné zpomalovačky, nevhodné zkosené úhly). Spíše velkolepější pilot seriálu, nežli plnohodnotný film, který nabízí více herectví, než je na žánr zvykem. Ve zkratce: Thor je svým vyrovnaným tempem o něco lepší, než druhý Iron Man, první Iron Man ale fungoval lépe coby celek a Neuvěřitelný Hulk zase nabídl o chlup vydařenější akční scény. Přijatelných 70%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutých trailerech jsem tomuto filmu nevěřil, že by mohl naplnit moje divácké očekávání a byl jsem příjemně překvapen, protože film svižně uhání dopředu, neustále se něco děje, sem tam je parádně načasovaná vtipná momentka či hláška a záběry na Asgard jsou velkolepé. Velké plus dávám neznámému charismatickému Chrisu Hemsworthovi, který se snad pro tuto roli narodil. Mé hodnocení 4 hvězdičky… nezapomeňte vydržet, čeká vás ještě závěrečná potitulková scéna… ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mix fantasy a sci-fi s komiksovým základem, dobrým obsazením (Natalie Portman, Anthony Hopkins, Idris Elba a další..) a výtečnou režií K. Brannagha - líbí se mi to, ale Thor zkrátka není Iron Man natož Tony Stark a já se tu tentokrát neměl moc čeho chytat. Ve finále se přikláním ke 3* a na druhý pokus to snad s režisérem Game of Thrones u kormidla výjde lépe. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (173)

  • Hlavní záporák filmu Loki (Tom Hiddleston) se poprvé objevil v komiksu „Venus číslo 6“ v srpnu 1949, ovšem nebyl tam zobrazován jako je dnes. Loki, jak ho známe, se poprvé objevil v komiksu „Journey into Mystery číslo 85“ v říjnu 1962. (JG9)
  • Josh Dallas se při přípravě na roli Fandrala inspiroval především Errolem Flynnem, proslulým americko-australským švihákem. Samotná komiksová postava Fandrala přitom vychází právě z tohoto herce. Komiksový tvůrce Stan Lee byl velkým fanouškem Flynna a po jeho smrti se rozhodl na jeho základě udělat novou postavu jako Thorova spolubojovníka. (Kubaaa97)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a dohlížející koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong. Jeho mladší bratr Andy Armstrong dělal koordinátora kaskadérů. (Rominator)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama