Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 2
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 496)

mkee 

všechny recenze uživatele

Profesor chémie po diagnostikovaní rakoviny nachádza východisko vo varení pervitínu s vidinou rýchleho zárobku. S fyzickou zmenou prichádza zmena psychická, nuž i pohýnajú sa ideály... Dominantou Breaking Badu je tak silný kontrast, nastolený medzi pomaly rozbiehajúcou sa prvou sériou s ešte starým dobrým Waltom a piatou sériou už s „meth kingpinom“ Heisenbergom a rýchlymi spádmi v každej epizóde, dokonale dokumentujúci analogicky súvzťažné slová samotného hrdinu: „Chémia je veda o premenách.“ A tak kým prvá séria pomaly nastoľuje črty dejovej línie, posledná ich vyostruje a ukazuje, aké kruté následky môžu mať naše činy akokoľvek cnostne zamýšľané. Práve ideál vyššieho dobra v podobe zabezpečenia a ochrany rodiny je samotná Waltom vyhľadavaná podstata ospravedlňovania činov najhorších, ktorá ale sotva odrádza od stotožňovania sa diváka s ním ako hlavnou postavou. Záverečné konštatovanie „...whatever he became, the sweet, kind, brilliant man, that we once knew, long ago, he’s gone“, prinucuje Walta k poslednému veľkému skutku a predznamenáva tak finále náramného rangu! ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

Breaking Bad - kámoš mě do toho uvrtal. První série víceméně rozjezdová. Je to opravdu hodně pomalá záležitost. V každé episodě není ten "wow" efekt jako v jiných počinech, ale něčím přitahuje. Přitahuje hlavně ústřední hereckou dvojicí (a tím neopomíjím ostatní herce, kteří jsou taktéž výborní), ale hlavně postupnou proměnou hlavního hrdiny z dobráka na zlého chlápíka. Ale to předbíhám. 1. série - pomalý nástup, slušný střed, skvělý závěr - 4/5. Druhá série je na tom zhruba podobně. Přibude Saul Goodman, který je naprosto skvělý. 4/5. Třetí série má neskutečně dechberoucí závěr. 5/5. Čtvrtá je u mě asi na prvním místě, protože proměna Waltera je zde naprosto nejvíce zřejmá. Spousta fantastických a nezapomenutelných scén - SPOILER - (vyvraždění kartelu, zabití Guse, parkoviště) - 5/5. Patá série je už o něčem jiném a musím říct, že mi přišla taková vynucená. Tvůrci museli seriál nějak uzavřít, takže příběh je takový všelijaký. Nicméně se jedná o nejvíce akční sérii, takže rozhodně nenudí. Dám jí 4/5, ale jako celej je to seriál pětihvězdičkový, takže přitlačím. Konec naprosto velkolepý a Jesse Pinkman je odteď jedna z mých nejoblíbenějších seriálových postav. Mimochodem, skvělé intro do jednotlivých dílů. 5/5. ()

TinoArts 

všechny recenze uživatele

WARNING: EXTREMELY VOLATILE. Breaking Bad asi nie je najlepší seriál aký som kedy videl, no rozhodne je to najlepší seriál posledných rokov, a myslím, že ho môžem s kľudným svedomím nazvať aj najlepšie napísaným seriálom. Dej je absolútne vymakaný a občasné hluché miesta a možno zbytočné kecy sú jediné negatívum seriálu. Našťastie toho nie je veľa, najviac asi v tretej sérií. Počas piatich sérií počet klišé momentov nepresahuje počet prstov na jednej ruke, a snažím sa spomenúť, ale nenapadajú ma ani žiadne diery v príbehu - a dosiahnuť toto pri seriály trvajúcom 5, respektíve 6 sérií je skoro nemožné. Walter White je jedna z najlepšie napísaných postáv celkovo, respektíve, jeho "premena" a Jessie je ako postava v mnohých ohľadoch ešte zaujímavejší. Zároveň je to jeden z mála seriálov, kde kvalita časom neklesá, ale stúpa. ||| 1.séria - 95% ||| 2.séria - 95% ||| 3.séria - 90% ||| 4.séria - 100% ||| 5.séria - 100% ||| ...a osobitne hodnotím aj finále seriálu, keďže vo väčšine prípadov je finále slabé a s nevyužitým potenciálom. Ukončenie Breaking Bad ale predčilo všetky očakávania, a lepšie byť asi nemohlo. Finále - 101% ||| ....That's all, bitch! ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Neviem, či som niekedy sledoval návykovejší seriál. Už len generačný kontrast, na pozadí drogového biznisu, popretkávaný úplne nečakanými zvratmi, presnou akčnosťou a hlavne perfektné herecké obsadenie - to bol hlavný predpoklad toho, že som skoro dva týždne nerobil nič iné :-) 99% ()

Nowasek22 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě seriálové ztělesnění dokonalosti. Dlouho jsem se sledováním otálel, pak jsem na jeden hlt zhlédl skoro všechny série, až na tu poslední. Tak dlouho jsem se se seriálem nechtěl rozloučit, že se mi do té poslední série prostě nechtělo. A jak se říká: ,,,to nejlepší na konec. Výborný děj, který v divácích míchá všechny druhy emocí, skvělé herecké výkony a v neposlední řadě také solidní ukončení, které v některých seriálech tvůrci nezvládají. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Perníkový táta (Breaking Bad) - tak musím říct, že jsem se začal dívat až teď a nelituji, je to skvělý seriál. Po shlédnutí prvního dílu, který mne neskutečně chytnul, jsem chtěl vědět jak se to všechno bude dál vyvíjet...Seriál je skvěle natočen takovým zajímavým způsobem, který doslova přinutí diváka vidět další a další epizody... Herecké výkony jsou velmi dobré a samotná změna "táty" Walta je natočena velice realisticky a detailně a já se velmi těším na další díly... ()

LadyBirdx 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsané, zahrané, nemůžete tušit co se stane dále, jedete díl za dílem až je najednou konec a to opravdu bezchybný! Díky poslední sérii (a hlavně poslední epizodě) si těch 5* rozhodně zaslouží yo! ()

8hunter8 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z top seriálov, ktoré som videl ak nie úplne najlepší. Neuveriteľný Bryan Cranston, ktoré mu som veril, každé jedno slovo, spolu s Aaronom Paulom vytvoril dvojičku plnú protikladov a ich vzťah sa vyvíjal počas celého seriálu. Čo si však cením najviac na tomto seriáli bolo to, že nestratil tempo, tak ako väčšina seriálov ide s kvalitou po prvých 2-3 sériach smerom dole, tak Breaking Bad si tú kvalitu drží celých 5 serií ak latku nedáva ešte vyššie. Páčilo sa mi aj to ako prvá a trochu aj druhá séria mala trochu komický nádych a ďalšie 3 serie prešli do úplnej drámy, ktorá musel diváka úplne pohltiť. ()

Simo16 

všechny recenze uživatele

1.séria - 90 % 2.séria - 95% 3.séria - 100 % - Najlepšia séria doposiaľ, som unesený, skvelé. 4.séria - 100%, 5.séria - 100%.Dopozerané,s prehľadom najlepší dramatický seriál, ktorý som videl,prepracované do bodky,postavy Oscarove,dej napínavý, jednoducho výnimočné. ()

muti 

všechny recenze uživatele

serial super ale jednu vec mu neodpustim - postava Skyler je tak neuveritelne nehanebne spravena, az sa mi to nechce verit. keby niet jej tak serial vyzera celkom inac. mozno je to americka klasika, ale zenska ktora drzi s muzom len ked je vsekto ok a id epodla jej predstav a v zlych casoch sa chova ako fucking bitch si nezasluzi zit. a wlakter namiesto toho aby jej nasypal trosku ricinu hned pri jej nevere si bude chrnait akoby je to cele co v zivote mal. bez Skyler by mu bolo lepsie a fakt nechapem ze ked uz dokaze hocico tak sa nedokaze zbavit tejto proradnej mrchy. tejto logike nepochopim a davam serialu za jej postavu hrube minus. inak sa to pozerat oplait, paci sa mi vyvoj postav Waltera a Pinkmana, ako sa posuvaju vyssie az napokon dosahuju vrchol (vid House of Cards). som zvedavy kolko ludi sa po tomto serialy zacalo venovat vyrobe methu... ()

seban123 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál od AMC na pokračování, který vás totálně vtáhne do děje a už nepustí. Napínavé jsou všechny série, skvělý vývoj postav. Doporučuji 100 % :) ()

edrick 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál poslední doby. Jedna velká jízda, která Vám nedá aby jste si nepustili další díl. Co musím pochválit je zakončení tohoto seriálu. V dnešní době není problém diváka u seriálu napříč sériemi udržet. Problém je ukončit dějovou linii, aby si divák na konci neřekl, že to celé bylo ztráta času. To je problém většiny seriálů. Dexter, Ztraceni, Prison Break mohou tiše závidět. Všem tento seriál vřele doporučuji. ()

zerk0 

všechny recenze uživatele

Absolútne dokonalý prerod hlavnej postavy, fascinujúci príbeh a dychberúca atmosféra zasadzuje tento seriál na úplný vrchol. Za Heisenbergom mi bude smutno... 100% ()

M@x.sK 

všechny recenze uživatele

Dosť dlhú dobu som rozmýšľal, ako opísať seriál, ktorý už od jeho vzniku a pilotnej časti až po posledné meno v titulkách a poďakovanie za sledovanie od AMC považujem za to najlepšie, čo kedy opustilo hlavu scenáristu a prenieslo sa na obrazovky. Breaking bad je pre mňa viac než len seriál. Počas vysielania a aj po jeho skončení je to proste už súčasť môjho života, postavy ktoré mám pred očami hneď ako vidím mená ako Cranston, Paul, Gunn, Norris, Mitte, Brandt (Marie, ty otravná krava :) ) a hlavne Gilligan. Vince Gilligan už pri Akta X ukázal, ako sa robí dobrý seriál, avšak pri BB priviedol všetko do dokonalosti a krásnej súhry. Vývoj všetkých postáv ma nenechal chladným ani v jednej časti, Walterov príbeh ktorý ovplyvňoval všetkých v jeho okolí je to najlepšie, čo kedy seriálový svet videl a zažil. Nuž ako vidím, nedokážem napísať žiadne negatívum, až na jedno - 1 deň 23 hodín a 32 minút, ktoré vždy uplynú a ani neviem ako :) ()

Nikitoss95 

všechny recenze uživatele

naprosto snad nejdrsnější a nejkvalitnější seriál posledních dob, skvělý vyústění, vyvolá to dost pocitů, doporučuju,osobně si někdy dám repete, jakmile se dotočí rovněž skvělý prequel, Better Call Saul!! ()

Tomas.Neuman 

všechny recenze uživatele

YO! Jeden z nejlepších seriálů všech dob - a to nepřeháním. Gradující série, skvělá hudba a výborné herecké výkony (v případě Aarona Paula a Bryana Cranstona bezesporu životní) spojené s vypiplaným scénářem Vince Gilligana , kdy je proměna Waltera Whita asi nejlepší proměnou na filmovém plátně vůbec (což vlastně napovídá i anglický název) ze seriálu dělají opravdový "majstrštyk". Prostředí Nového Mexika je potom už jen sladkou třešničkou na dortu. Nezkoušejte předpovídat děj, s absolutní jistotou můžu říct, že se vám to nepovede, protože intriky a nápady geniálního středoškolského profesora chemie jsou jednoduše nepředvídatelné. Prostě si seriál užijte, jinak to snad ani nejde! ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Najdokonalejší seriál všetkých čias. Každá časť perfektne nadväzuje, perfektná téma, dokonalé herecké výkony, dokonalá kamera a hlavne záver seriálu, ktorému môže každý inší seriál závidieť. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama