Reklama

Reklama

Manželé Roger a Carolyn Perronovi se se svými pěti dcerami přestěhují do zchátralého domu na statku v Harrisville na Rhode Islandu. Jejich pes ale odmítá do domu vstoupit. Už během první noci se ale začínají dít paranormální události. Ozývají se zvláštní zvuky, v určitý čas se zastaví všechny hodiny, obrazy padají samy od sebe a všichni mají pocit, že v místnosti s nimi někdo je. Jedna z dcer má noční můry, ve kterých se setkává s děsivým démonem, který jí říká, že chce, aby její rodina zemřela. Na statek přijíždějí vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi. To, co se Warrenovým jeví jako banalita, se brzy stává nejtěžším a nejhrůznějším případem jejich kariéry. Podaří se jim pomoct rodině ovládané hrůzostrašnými silami? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 779)

HanSS 

všechny recenze uživatele

Celých 112 minut v kinosále jsem litoval, že jsem si před začátkem neodskočil na velkou, protože jsem se málem však vy víte co. I můj hrdinný bratr co seděl vedle mne měl co dělat aby obsah svých střev bezpečně udržel tam kde má být ( byl to od něho vskutku heroický výkon). Podobných hororu jsem shlédl již pěkných par desítek ale žádný se nemůže pyšnit tak hutnou atmosférou, neboť ta je zde přímo kulervoucí. Vše působí strašně autenticky. Jak režisér tak herci zde odvedli opravdu kus práce. Film vás chytí hned po uvodních titulcích a jen tak vás nepustí. Ještě bych vám chtěl poradit ať si před shlédnutím ostříháte nechty. Ušetříte si pozdější komplikace ()

RomanBond007 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslím, že to bol skvelý horor. Vedel udržať napätie a atmosféru, scény boli reálne a z bábiky išiel naozaj strach!!! Zároveň si ale myslím, že 81% je dosť, stačilo by aj 74% a tak. James Wan nesklamal a natočil ďalší skvelý horor. Mať tak 8 rokov, posral by som sa a v živote by som už nezaspal :D!!! 85%!!! ()

Kassandra 

všechny recenze uživatele

Předsevzetí: Už nikdy nebudu kombinovat společnost svých bratrů, alkohol a horor, protože dnešní zážitek si budu velmi dlouho pamatovat. Nejen, že to byl typ filmu, při jehož sledování jsem se strachy málem houpala na stropě a k jeho sledování jsem si vybrala všední den, takže zítra budu vypadat jako panda, ale bratr mi v půlce filmu oznámil, že je film podle skutečné události (začátek jsem totiž prošvihla). Navíc jsem kromě lekacích scén způsobujících infarkt musela snášet nenadálé šťouchance do žeber právě v okamžicích, kdy jsem byla na pokraji nervového zhroucení, což člověku dvakrát nepřidá. Sečteno a podtrženo, po dnešní zkušenosti asi chvíli potrvá, než se zase osmělím pustit si horor... ()

A.s.t.o.r. 

všechny recenze uživatele

Nuda, občas trošku hrkačka, ale vysloveně člověk musí být sám a koukat na to nejlíp o půlnoci a nejlíp na hřbitově, aby se hororu bááál ;) stále nechápu, jak tomu stoupá tak hodnocení v žebříčku, asi jedině, že něco takového se stalo podle skutečné události... ale opravdu něco takového se nestalo, od skutečné události to má docela hoooodně daleko.... ušmudlaný tři hvězdičky ;o) ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa podarilo, skvelá atmosféra, zimomriavky som mal takmer stále. Herci taktiež hrajú presvedčivo. Skutočne sa jedná o jeden z najlepších filmoch z touto tématikou. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Jak už to u těchto hororů často bývá, výborný rozjezd, ale mizerný dojezd. Tentokrát ale alespon první dvě třetiny opravdu stály za to. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Těžko hledám něco, co bych tomuto snímku vytknul. Výběr herců se zdařil, lekaček přiměřeně, hustá atmosféra prakticky od začátku bez zbytečného uvádění do děje. K tomu skvělá hudba, která dokonale podmalovávala dění na obrazovce. Byl to zkrátka pořádnej záhul na mou padesátiletou krajinu srdeční. A fakt mi nevadilo, že většinu z toho už jsem někde x-krát viděl. ()

BoKo_CzT 

všechny recenze uživatele

Je pekné vedieť, že keď náhodou príde človek o zamestnanie, tak existuje množstvo originálnych nových profesií :-) . Ale vážne, po dlhšom čase som videl moderný horor, ktorý nebol točený z ruky ála Blair Witch, ani nebol o rezaní a potokoch krve a podobal sa tak na starú dobrú hororovú školu. K štyrom hviezdam však ešte niečo chýba. Len neviem, prečo mi hodiny zrazu zastanú vždy 3:07 sakra. ()

andrea181 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo dát víc než 5* , tak je to určitě horor , který si to zaslouží..... V kině jsem měla celý film husí kůži...na konci jsem se rozbrečela, protože to byly nervy :) stačí si na film vzpomenout a už mám strach .... Scéna s tleskáním....mě asi vyděsila nejvíc. Prostě bomba, ideální film když se rádi bojíte , tak jako já :) Bezkonkurenční ! ()

Desmond04 

všechny recenze uživatele

Excelentní záležitost. Přímo se rozplývám nad výběrem herců, protože film, kde mi je každá postava nesmírně sympatická až tak, že se modlím, aby se nikomu nic nestalo, jsem už dlouho nezažil. Atmosféra tak hutná že by se dala krájet, stylové vymítání se sexy znějící latinou :D a to mrazení v zádech, to je prostě bomba. Klobouček dolů, tohle se opravdu povedlo. btw. Po dnešku nesnášim tleskací schovku! ()

Sentinel 

všechny recenze uživatele

Duchařinu už asi líp natočit nejde. Problém je v tom, že lekačky velmi rychle ztrácejí efekt a narozdíl od třeba Těch druhých tomuhle filmu chybí hutnější atmosféra. Přesto nenudí a je o chloupek lepší než Sinister, takže nakonec těsné 4* ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Nejlepší horor posledních let a možná ještě dál. Nikdo nečekal, že s tak klasickým příběhem dokáže režisér vytvořit něco tak kvalitního, stylového a hlavně doslova absolutně strašidelného. Využívá k tomu skvělé kamery, výborných a sympatických herců, samotného domu a doby, kdy se příběh stal a samozřejmě jak je u Wana zvykem i hudby, která drásá nervy šíleným způsobem! I tempo je vynikající, žádných 45 min okecávaček a pak se začne něco dít, tady to začne dá se říct hned, ale pěkně krásně vzestupně, a každou další situací napětí a hrůza graduje. Hodně zajímavé je propojení příběhu Warrenových, jejichž nástup na scénu jsem uvítal ve smyslu, že jsem si konečně mohl trochu oddechnout od toho intenzivního napětí a strachu. Scéna s taháním za nohu a "něco je za dvěřmi" ahh bože! tak jednoduché věci jsou právě ty nejhorší, vč. tleskací hry a opět klasického sklepa. Kdyby to vzal pod palec kdokoli jiný, budou z toho jen obyčejné kýčovité prvky. Takže klobouk dolů pane Wane!! Doporučuju zkouknout rozhovory s reálnými postavami, pokud máte origo, celá rodina ještě žije a když ta matka nakonec řekne, že ten film zřejmě nebude ochotná nikdy vidět, jako že nikdy nebude moct už do toho domu vstoupit..to vám na lehkém spánku po noční projekci určitě nepřidá! :D Ale za to jeden z mála hororů, který je opravdu podle skutečnosti a sama Lorraine Warrenová, která tam taky vypovídá řekla, že ten film byl naprosto přesný, tak jak se to stalo!! No to mě po*er! :O ()

Mayleth 

všechny recenze uživatele

tento film u mňa prebil aj zážitok z Kruhu a to už je dosť, čo povedať. videla som dosť filmov s podobnou tématikou, ale pri tomto som sedela jak päť peňazí a zírala na obrazovku a ani som sa nepohla od strachu. neoriginálna myšlienka, ale originálne a majstrovsky spracovaná. proste zážitok jak prasa a to sa počíta :) 5/5 ()

FIorian 

všechny recenze uživatele

Názor, že existuje jen hmota a to co můžeme vidět, přisuzuji k absenci zkušenosti. Na vlastní kůži zažít něco podobného jak účastníci tohoto filmu dle skutečných událostí bych rozhodně ale nechtěl. Aneb koupit si levně dům s pestrou minulostí, bez zjištění bližších okolností vám zajistí opak klidného spánku a dlouhověkosti. Pokud ovšem nenatrefíte na zkušené vymetače a pokud to, co má být vymeteno, není nad jejich síly. Krásně stupňované napětí, ne příliš zbytečných morbidností a autentičnost vás udrží celou dobu v napětí a ochrání vás před koupi nemovitosti s něčím v pytli. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Hrozně těžko se mi to hodnotí. Na jednu stranu to rozhodně patří k těm lepším hororům, na druhou stranu pro diváka, který už má občanku skoro deset let, který už viděl řádku hororů a bohužel ke kurvení prožitku i parodií na horory...no pro takového diváka, který si myslí, že už viděl tak říkajc fšecko...tak pro toho to bude jen směsice symbolů jiných hororů a povězmě si popravdě, že to není rozhodně nic nového a defakto 99% lekaček jsem zcela čekal. Na druhou stranu po přečtení komentářů si asi konečně pustím REC, protože jsem už dlouho neviděl horor, u kterého bych si řekl proboha už dost! Tohle opravdu není ten případ a jedna neklidná noc po projekci je prd. Pořád pro mě top vymítačka je V moci ďábla. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Moc ten megauspech zrovna tohohle hororu nechapu. Neni to uplna sracka, ale ani mi to neprislo nicim zvlastni, zajimavy, novy nebo jiny... nez to, co uz tu bylo predtim mnohokrate... lekacky jsou celkem povedene a jako i jinde tu plati, ze nejvetsi napeti a strach tvori nevidene, to co si jen predstavujeme... naopak jakmile dojde na primou konfrontaci se zlem a je neco uz explicitne zobrazeneho, tak to zacne casto pusobit az B-ckove komicky... ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Reklama

Reklama