Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 24
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Diskuze

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

tenhle serial ma i svuj fanweb? :-D no, kdyz nekdo muze fandit manchestru city nebo nadalovi... musime byt tolerantni. budme prosim tolerantni.

na příspěvěk reagoval KevSpa

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

duckman

ani se s nim nebav, je to blazen. kdyz opomenu jeho interpunkcni schopnosti, jeho psychologicke rozbory cechackovstvi sou taky fenomenalni. nesnasim tyhle hovada, co melou o cechackovstvi, kde je to absolutne mimo misu. ze nekdo neni unesenej z jeho oblibenyho serialu :-D at se podiva na naky zahranicni weby, rozdilnost nazoru a tyhle "diskuzni valky" nejsou nic ceskyho. naopak, tady je to este selanka, treba proti diskuznimu foru jedny my oblibeny kapely, kera se rozhadala a rozdelila na 2, lidi, co donedavna fandili vsem clenum si ted navzajem nadavaj, urazej sebe i ty muzikanty, a to je prosim Anglie, zeme gentlemanu :-D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

a myslis, ze to zvladnes, You-shit, Sune? Sun, to bylo takovy to hnusny prase v Opicim Krali, co? :-) kazdopadne radeji poslechnu tve dobre rady a pujdu, vysledky stejne budete mit az po 15. dile a do ty doby to tu bude ohrana pisnicka - "ten serial je totalni Peytlovina!!!" - "ne!!! nic jste nepochopili!! necetli ste prosincove cislo Psychologie a jeji tajemstvi???" - "ne."

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

No, nezbyva nez dodat - JA VAM TO RIKAL :-D :-D :-D :-D :-D Kazdopadne sem pak ale pls napiste, jak to dopadne. Od 5. dilu uz na to nemam nervy, ale jsem clovek zvidavy, a tak me zajima, jak to dopadne a esli je vsecky Kevin capne. Dyztak pak napiste jen: "->Nightporter: NE." Dikes vespolek a tem, co jeste koukaj, preji pevne nerviky a spoustu prima zazitku u tohodle serialu.

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

Skor tebe to nepali. Kde by asi nabral posily? Resp, Kedy by sa tam dostali? Isli autom jeden a pol hodiny do tych opustenych dokov. Aj keby posily privolal tak by prisli minimalne 20 minut po nich. Inak tie posily asi zavaolal inak by nevravel Westonovi ze sanitka je na ceste, hned ako polozil zbran a bolo jasne ze nikam nevola

Příspěvek byl smazán administrátorem.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Arcadan

No treba na Dextera, coz taky neni vrchol scenariosticko serialove tvorby, to urcite nema, ja to chtel smazat uz po 6, epizode, kdy dva clenove HEAPU infiltrovali SWAT ktera obklicila HEAP a vsichni nakonec vyvazli z obkliceneho domu, potom taky pri druhem uteku predsedy, ale co me rozsekalo bylo Wellness centrum HEAPU :DDD to jak si ted budou zit na hromadce na venkove, kde Roderick dela serifa a budou poradat vyjezdy na civilisty v okoli :DDD a asi do treti serie mluvit o te velike akci o necem co udelaji na co se vschni tesi a co planuji :DDD ve svem relaxacnim sidle budou mit jiste ve sklepe plne vybavenou mucirnicku :DDD a pritom vsem po nich bez odpocinku pujde statecny neohrozeny Kevin Bacon v akcni roli pripominajici Johna McClana.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

no já se už potěšil, že přesně taková nekompromisnost se znovu projeví a SPOILER SPOILER SPOILER ten Jimmy umře.. Ale stejně tam umírá opravdu dost lidí

Arcadan

Arcadan (hodnocení, recenze)

duckman

Mně to teda za celou dobu ještě nikdy nepřišlo tak absurdní, abych se u toho třeba smál. Na druhou stranu je pravda, že tím, jak se seriál bere většinu času zcela vážně, pak některé scény fakt bijí do očí a člověk má pak chuť si tu zlost vybít v diskuzi. Osobně mě tak třeba docela vytočila scéna, kdy Mike s tou místní policajtkou zastaví Emmu s Joeym a najednou voilà, policajtka je taky členkou kultu. V tu chvíli jsem uvažoval o snížení na tři, kdy to už na můj vkus bylo až příliš přehnané.

Nicméně když se nad tím člověk zamyslí, tak kromě občasných logických lapsů je to fakt povedené krimi. Je to dobře natočené, čas od času to i dobrou atmosféru umí vyvolat a zahrané je to samozřejmě výborně. Když by to bylo syrovější a víc by se tam umíralo, přičemž by se postavy zabíjely fakt nekompromisně a nikdo by to neměl jisté (kromě Joea a Ryana, samozřejmě), tak by to třeba mohlo být i napínavé. Za mně tedy nadprůměrný kousek, ale prostě v tom nic víc nevidím. :)

na příspěvěk reagoval duckman

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

http://www.csfd.cz/film/305322-bron/ --- Tohle je serialovej thriller o vysetrovani serioveho vraha!!! The following je US trapas a i kdyz nejsem hater US tvorby, tak tohle je naprosto cistej US patos, uz se tesim kdo vsechno bude vlatne clenem HEAPu, ze by PUrefoyova ex :DDD No ono to je jedno, tech zoufalejch zvratu tam asi buzde tolik, ze byste pred sledovanim meli asi prisnerovat do kresel :DDD Treba za cjvili otoci i sam Bacon a bude namestkem predsedy HEAPU :DDD Jinak jsem na sebe pomerne pysny :DDD, ze se mi tenhle serial nelibi narozdil od Peytl.

Arcadan

Arcadan (hodnocení, recenze)

KevSpa

Já jsem si furt říkal, proč je to, co se týče násilí, tak umírněné (rozuměj, oproti třeba "True Blood" nebo "Sons of Anarchy") a až teď jsem si uvědomil, že je FOX vlastně celostátní televize. xD

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

No ja uz od prvni epizody kdy se predseda HEAPU - (Hnuti E.A.Poa) prosekal ze strezene veznice pomoci noziku, tusil ze to nebude uplne v poradku. FBI a Policie a proste vsichni co tam po HEAPU jdou, jsou tak neschopni, ze bych jim nesveril ani otevreni kecupu. To jak dva Roderickovi muzi infoltrovali SWAT a vscihni zaporaci tak unikli z obkliceneho domu, me jen utvrdilo v tom, ze scenat je na urovni improvizace skolni besidky. To jak se kazdy clen HEAPU po zatceni sam zabije je uz fakt trapny, ta scena s vypichnutim oka byl smesna :DDD, porad mluvi o tom jak je Markus Antonius naucil zit zivot apak se sami zabiji jak lumici :DDD Po druhem "brilatnim" predsedove uteku z vezeni, jsem to smazal a uz me to dale nezajima, je mi lito Bacona, kdyby tam nebyl tak jsem dal tak 3 epizody, dale me takhle taskarice nezajima.

na příspěvěk reagoval Arcadan

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No ano, on tak nějak bude asi jeden z prvních, komu se podařilo dostat takhle násilné scény do celostátní televize. On tím ale upozorňuje na další závažné věci, nechutná cenzura je jen takový vedlejší tohleto... i když s tím měl před uvedením značné potíže, aby mu to vůbec pustili do televize. :)

na příspěvěk reagoval Arcadan

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

ok, když to říkáš.. třeba tím chce poukázat na něco shnilého v království televize.. Co já vím

na příspěvěk reagoval KevSpa

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Vždyť je Kevin Williamson, ten to rád žene do extrému, vždycky to tak dělal, proč by to teď měnil? Ale líbí se mi, jak tam přibývá stále více černého humoru. :-)

Peytl

Peytl (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ale jóó, to máš recht, ale pokud začneme pitvat scénáře podobným způsobem jak tenhle seroš, pak bychom se nemohli dívat (a kladně bodovat) už na nic, Jen proto, že to je seriál, nehleďme na něj jak dokumentární dílko z produkce BBC :). Spíš mám pocit, že se v seriálech, respektive s nimi, táhnou infantilní jakoby konkurenční boje, o to víc mi to přijde vtipný...nic víc, nic míň.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

tak ten poslední díl už byl v některých věcech i na mě trochu moc.. hlavně v případě motelu

na příspěvěk reagoval Peytl

Peytl

Peytl (hodnocení, recenze)

duckman

Děláš chybu, pak budeš škemrat o finální řešení:). Ale zase jsem rád za tvé zjištění, že nejsi debil. Bacha na zbrklé autodiagnózy.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Tak Marcus Antonius utekl po druhe :DDD To uzz je moc ttvl to uz je kuwa moc :DDD To uz je tak vymasteny jako Walker Texas Ranger :DDD 8 Epizoda je moje posledni, timto tuhle sracku prestavam sledovat!!!! A nejsem debil :DDD

na příspěvěk reagoval Peytl

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

já ych natočil druhou sérii... ale prohodil bych to... Purefoy detektiv, Bacon padouch. A příběh bych zasadil do nějaký aljašský (nebo jiný horský) vesničký

Arcadan

Arcadan (hodnocení, recenze)

KevSpa

To víš, dostal jsem chuť s někým vážně rozmlouvat o audiovizuálním umění, jakým seriály jistojistě jsou, tak jsem se sledováním ještě chvíli počkal. A kde jinde si s někým rozumně psát, než na diskuzi na CSFD, která většinou vypadá tak, že jeden říká, že je to sračka a druhý mu oponuje, přičemž se mezitím přihlížející obecenstvo rozhoduje, o kom nakonec napíše, že je debil. A pak začne hádka, dokud se neodvysílá další díl. A následně se zase rozjede nekonečná diskuze o tom, jak to byla zase jednou nesmyslné.

Navíc je tu poslední dny mrtvo, tak buď ráda, že ti u tvého oblíbeného seriálu rozviřuji diskuzi. :)

Arcadan

Arcadan (hodnocení, recenze)

KevSpa

Já si jdu už hlavně pustit ten díl GoT, na který mám check-in na GetGlue. Ten, u kterého mám od tebe nově "cool". xD

Reklama

Reklama