Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Recenze (256)

o.n.d.r.a. 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, kterému k dokonalosti chybí občasné logické lapsy ve scénáři. Bacon tomu ale dodává ty pořádné grády. V obsazení tady na ČSFD chybí Valorie Curryová (která hraje Emmu). ()

mikimiki09 odpad!

všechny recenze uživatele

Až do 4. dílu jsem si říkal, že je to celkem dobrý seriál. Chyba lávky. Při pátém dílu jsem si myslel, že si někdo dělá legraci a šestý díl mne přesvědčil, že to asi žádná legrace nebude. Nevím, co pohanět dřív. Nelogičnost? Nereálnost? Stupiditu postav? Předvídatelnost? ZATÍM jsem dal 3 hvězdy a budu doufat, že nebudu muset dát odpad a přestat to sledovat. Aspoň, že Bacon podává solidní výkon...Od 7. dílu se seriál změnil na úplnou frašku, skvěle vycvičení policajti padají jako přezrálé hrušky, parta psychopatů má vybavení, znalosti a schopnosti lepší, než FBI, CIA a NSA. Ještě, že starej dobrej Kevin sem tam někoho krouhne, ale i tak platí, že za každého mrtvého přijdou dva živí, takže záporňáků neubývá. ()

patres86 

všechny recenze uživatele

začal som s hodnotením 4*, momentálne som na 2ch a klesá to stále a stále s každým pribúdajúcim dielom, strašne debilný nelogický scenár, blíži sa to žiaľ k odpadu...po 11 dieli strašná nechuť to dopozerať...ach jaj snáď nejak vydržím... ()

Kenji 

všechny recenze uživatele

Po Pilote som dobreže neslintal od blaha, že si v pauze medzi Criminal minds pozriem niečo dobré o sériových vrahoch. Úvod nadupaný a ani jednu minútu som sa nenudil. Čo sa už nedá povedať o ďalších epizodach. Čím ďalej horšie a horšie. Scénarista toho o práci FBI vie ešte menej ako moja manželka a občas mám pocit, že si seriál objednala nejaká iná agentúra aby FBI znemožnila. Kevin Bacon v každej epizóde 3x sľúbi že niekoho ochráni, čo sa mu nepodarí. Počítačová expertka nedokáže vypátrať vôbec nič, lebo napr. ide signál cez krajiny v ktorých nemajú zákon o ochrane internetu, takže nič. V takej 10tej epizóde má človek pocit, že v US žijú už len masoví vrazi ktorí obkolesujú Kevina Bacona. Keby bol z prvých 4 epizód ukončený film tak sa nato dá pozerať, takto už len zo zotrvačnosti dopozerávam a 2* len za ten perketný pilot. Inak by to už mierilo k Odpadu. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Chudák Poe... tohle si nezasloužil. Teatrální, leč proklatě charismatický vrah (díky J. Purefoyovi, který nezklamal) pronásleduje přes hromadu nahodilých a děj okatě protahujících odboček hrdinu jako vystřiženého z těch nejvíce převařených kriminálek drsné školy kvůli neskutečně nesympatické manželce. Naštěstí je většina scén vypointovaná a podmanivě napínavá a pohled dovnitř podivně odproštěného kultu zneklidňujícím způsobem neohraný. Už jen podotknu, že finále bylo odhadnutelné daleko předem a srazilo výsledné hodnocení o celý řád níže. - (spoiler) První série se přirozeně musela vypořádat s dědictvím té předešlé, a proto z hlubokých děr vylézají postavy dávno považované za mrtvé. U některých je to logické (samotný Joe Caroll), u jiných zhola zbytečné (Joeova manželka, ještě nesympatičtější, nežli minule). Navíc - aby příběh získal důkladnou akceleraci - přibývají nové postavy, takže vyznění je chaotické a zbytečně kvapné, aniž by vám vlastně na někom záleželo. K tomu se přidávají nevysvětlené motivy a změny motivací, z Poea se stal Ježíš a výsledek je takový, že jsem dlouho neviděl seriál, jehož dějová linka by působila rozbitějším dojmem. Kdyby se nehrála ona efektní, byť neoriginální, partie o lidskou víru a fanatismus, šel bych s hodnocením dolů. - Konečná (podle zpráv od producentů) série si zachovala vše, z čeho těžily předešlé dvě, a k mému zklamání zcela resignovala na motivy kultů a fanatismu, přičemž se soustředila jen na další a další masové vrahy a podobné psychopaty. Seriál tak získal ještě akčnější a frenetičtější tempo, ale kdesi ztratil svou podstatu. Naštěstí to tolik nevadilo, protože všichni záporní hrdinové jsou schopni děj utáhnout a navíc se vždy jednou za čas objeví i sám J. Purefoy se svým pekelným úšklebkem. Ale upřímně - díky za to, že Ryana Hardyho konečně nechají v klidu spát. Tedy zřejmě... ()

Jessicahamby 

všechny recenze uživatele

Vždy mě rozesměje počeštěný název seriálu. Stoupenci zla. :D Purefoy je skvělý herec, kterému tato role snad byla určena, jinak si to nedokáži vysvětlit. Okouzlující a šarmantní profesor a přitom inteligentní vrah. Na druhou stranu Kevin Bacon mi přijde příliš upjatý, což se dalo v prvních dílech tolerovat, ale ke konci série mě pomalu přestával bavit... Co se týče děje: v prvních dílech nebyla nouze o akci, ale popravdě, čekala jsem od toho více. Velice povedený začátek se proměnil v méně dobrý konec série. Druhá serie: skvělá, skvělá a zase skvělá. Akorát, jsem jediná, komu vrtá hlavou, co se stalo se synem Joa a Claire? ()

MrFarmer 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure v podání Keva Bejkona....Velmi zajímavý a vesměs i dotažený koncept včetně námětu, zajímavé postavy, ale jedna hvězda dolů za místy nefungující a frustrující chasing scény... ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Pre mňa chytľavý seriál, s charizmatickým agentom a ešte charizmatickejším sériovým vrahom. Epizódy sú dynamické a zároveň im nechýba správna miera brutality. ()

Vajnlich 

všechny recenze uživatele

Všichni narušený jedinci ameriky spojte se a zpívejte kumbaya okolo ohně a milujte nepolapitelného a charizmatického vůdce. Takže POLICAJTI, SWAT TEAM, FBI, US MARSCHALS a snad i slavná CIA ty všichni jsou dementi a jenom slintaj a kaděj si do plínek. Tedy podle tohohle seriálu. Nechápu jak to vůbec mohli natočit. A měli opravdu skončit hned po asi čtvrtým dilu. Ze začátku to vypadá zajímavě, ale pak už to jde z kopce. Pozor spoiler: Protože když Joe podruhý uteče tak už snad nemá cenu se na to ani koukat. Nejenom, že ze všech udělal zase dementy, ale taky jako totální vypatlanej sociopat se náhle chce stát zase otcem a chová CITY nejenom ke své ženě, ale i synáčkovi. Prostě úplnej blaf. Jedna hvězda je za to, že jsem čučel asi na deset dílu jen ze zvědavosti co se zase stane, protože to byly fakt šoky, ale nakonec už jsem to nemohl vydržet. Už jsem jenom čekal kdy Joe odjede na jednorožci do pohádkový země za taťkou šmoulou. Fakt ptákovina. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Právě probíhá již 10 díl třetí série. Vcelku je seriál velmi kvalitní s dostatkem zvratů, dobrých dějových linek, napětí a i dobře odehraný. Druhá série byla nepatrně slabší, ale třetí to zdárně dohání. V komentářích naprosto souhlasím s verbalem. ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

První řada 5*, druhá 3* a ta poslední bohužel maximálně 2*. Strašně mi vadilo, že spešl agenti FBI jsou vykresleni jako nekompetentní banda blbců, která má padoucha vždycky naservírovaného na stříbrném podnose a pak ho nechá utéct, a to všechno jenom proto, abychom natáhli poslední řadu na 15 epizod. Vrcholem všeho je scéna na mostě, slanina picne modrovočka a jak v béčkovém hororu se jde muchlovat s končitou, místo co by ho dorazil nebo alespoň zpacifikoval. No nasrali mě. Zprůměrováno - lepší 3*. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Shlédnuta 1. série, vypadá to, že ta další by mohla být ještě ujetější, tak doufám, že nebudu zklamán. Musím říct, že mám slabost pro příběhy o sektách, kultech, psychopatech, seriál The Following to docela dobře zkombinoval, postavy sympatické, popř. sympaticky odpuzující, třebaže zrovna Purefoy mě herecky moc nepřesvědčil, ať se šklebil jak chtěl, klidně bych si ho prohodil s Baconem, ale zase to zachránily vedlejší postavy, které byly ještě šílenější a herecky přesvědčivější, než jejich vzor. ... 2. řada nezklamala, v lecčems předčila tu první, Purefoy mě konečně přesvědčil o tom, že to je psychopat, třebaže šíleným dvojčatům se nevyrovnal. Těším se na třetí sérii. ... Po shlédnutí třetí série zvyšuji na pět hvězd. závěr je skvělá návnada na sérii čtvrtou, která se ale zřejmě konat nebude. Velká škoda. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

1.série: Udržet v divákovi napětí a pozornost po 15 dílů je celkem umění a zde se to podařilo. Máme tu charismatického hlavního hrdinu skvěle zahraného panem Slaninou, který se musí vypořádat se sektou zabijáků. Tvůrci se rozhodně nebáli násilnických scén a našli odvahu nechat zemřít i některé klíčové postavy, takže se nikdy nemůžete uklidňovat, že to dotyčný musí přežít, protože je ještě spousta dílů před námi. A závěr 1.série je skvělou pozvánkou k sérii další. 2.série: Začátek byl trochu nudnější, ale postupem času se to rozjelo a dá se říci, že dvojka není o nic slabší, než jednička. Jedinou vadou je občasná snaha udělat zajímavou zápletku i za tu cenu, že některé postavy se chovají zcela iracionálně. 3.série: Poslední řada je trochu jiná. Záporáci z prvních 2 sérií jsou buď mrtví nebo zavření a tak nastupují jiní, bohužel ne tak charismatičtí. Také je tu dáno více prostoru pro soukromý život našich hrdinů, naštěstí v celkem snesitelné míře. Finále je ale strhující a naplňuje onu okřídlenou větu, že v nejlepším se má skončit. Takže díky, těch 45 dílů uteklo jako voda. ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Seriál The Following pro mě znamená veliké zklamání. První dvě epizody mě nadchly nad nemalá očekávání a ukázaly seriál ve světle psycho-krimi dramatu, s odkazy na romantismus, zvraty, tajemným kultem a zdánlivě dokonalým padouchem Joem Carrollem. Můj pesimistický odhad, ale bohužel zanedlouho potvrdil, že The Following je béčko. A nejen béčko. Ale pořádné. Myslím, že jeho hlavní problém je v tom, že se soustředí na ty nejmíň zajímavé věci na příběhu. Proč si nepromluvit o motivech Joa, knihách dvou nemesis, zapojením lidí do kultu, hierarchii kultu, ideologii kultu... no a prostě kultu jako takovém? Kdepak. Ač by někteří scénáristé dokázali z poloviny potenciálu The Following vytřískat stejně dlouhý seriál hodný cen Emmy (např. tvůrce souběžně vysílaného The Fall), tak Kevin Williamson si takovou krimošku pod slovem thriller nepředstaví. Ten tam chce mít nucenou akci a násilí v každém díle a takovéto natahování příběhu je tedy nejen děsně nezajímavé, ale kromě béčkových postav a zápletek, je to to jediné co nám může nabídnout nabídnout, a sám se ptám, jak jsem to s těmi nesympatickými nebo nezajímavými postavami vydržel až do finále 1. série. Dokonce i James Purefoy, který se na nás v první půlce psychoušky usmíval a občas zaútočil britským přízvukem, se v půli druhé ukázal jako nositel nezajímavě napsané postavy, ačkoliv stejně jako protagonista Kevin Bacon má zjevně na víc. Škoda. ()

Reklama

Reklama