Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 4
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Don’t make me come down there, you punk!“ Nový Spiderman to vzal za správný konec. Jelikož je Spajdý puberťák, tak je to puberťácká komedie, a to docela vtipná. Tom Holland je sympatický a jeho seznamování se se superschopnostmi a superoblekem a supersidekick kámošem mělo šťávu a bylo zajímavé. Hůře už na tom Iron Man, který zde plní funkci nutného dozoru a v příběhu je tak trochu navíc. Za to záporák Keaton je asi ten nejlepší, co lze u Marvelu vidět. Uvěřitelný, lidský s naprosto normálními motivacemi a výborně zahraný. Škoda jen, že takový záporák byl využitý do této komedie, protože jeho konfrontace s Hollandem v autě měla pořádný až thrillerový náboj a šlo z té hutné atmosféry vykřesat rozhodně víc. Tímto filmem konečně Marvel ukázal, že lze udělat dobrý film i bez tuny digitálního bordelu a bez tradiční apokalyptické zápletky. Jen tak dál. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Film je to dobrej, ale ten "spajdrmen" pfff :D prvotřídní kokot, že kterýho se plavím, ale rozhodně ho nerespektuju, neobdivuju a beru ho jako hloupý mimino, který nemá v Marvel Cinematic Universe co dělat. Takže stručně ... komedie hadr .. R.I.P Tobey Maguiremu jako jedinému Spidermanovi. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi docela sedlo. Spiderman mě bavil asi víc, než letošní Thor nebo Strážci Galaxie. Jde o to, že je tu dostatečná vyváženost mezi humorem, akcí a příběhem, všeho tak akorát. Tom Holland je skvělej, a je dobře, že není typickej hoolywoodskej hezounek, ale takovej klučina od vedle, to je sympatický. Michael Keaton byl kdysi skvělej Batman, ale role záporáka mu prostě sedí víc. Velmi solidní oddychová komiksárna. ()

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

fakt děsně moc mě to nudilo, je to pro malý děcka spíš...akorát na konci se to trochu rozjelo a roboobleček s křídlama je pěknej.....Spiderman nesympatickej, dát mu tak pár facek..ee ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Vo všeobecnosti si Marvel, s výnimkou Thora, drží kvalitu filmov. Ani Spider-Man v tomto nesklamal: mám rád verzie s Tobey Maguirom v hlavnej úlohe, no až Tom Holland je uveriteľný Spider-Man: proste puberťák, ktorý dostal do vienka príliš veľkú moc a snaží sa ju nejako ovládať. Som rád, že už x-tú variáciu na "Petrovi zabili dedka, a preto sa vydáva na cestu pomsty" sa rozhodli úplne vynechať, reps. sa k tomu nevyjadrovali a film krásne zapadá do deja nastoleného Civil War. A Michael Keaton ako záporák/nezáporák tu žiari - o to viac je to podčiakrnuté vo finále, kde Peter musí čeliť dopadu svojich rozhodnutí (jemný náznak coming of age príbehu). Výborné, od popcornovej zábavy by som nemohol čakať viac. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Baby Avenger pre nezletilých s veľmi dobrým záporákom v podaní Keatona. V istých ohľadoch lepšie ako Spider-man s Maguirom. Chalan je síce dosť užvanený, ale občas zábavný a tešil som sa vždy na scénky so Starkom, ktorý mentoruje mlaďasa. V podstate to bolo celkom dobré, bavilo ma to. Vďaka Keatonovi a Starkovi to je dokonca lepší priemer. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Narovinu jsem se odhodlal podívat na nový fracka Spidermana, byla to čirá hrůza. Fakt, že jo tohle mohlo pobavit jen nějaký nevyzrálý připosrance pod i nad patnáct let , který nosej usmrkaný tričko od Marvelu. Uslintanost pro nedotažený mládežníky a přepálená sračička to byl celý příběh s nulovým a nevýrazným záporákem. Nechápu, že se Michael Keaton upsal zajebanýmu marvelu, netáhne to absolutně nééé. Pak mě jěště dostal rezavá plechovka Ironman, kterej nebyl vůbec vtipnej. Plytká nulovka bez charakteru, už nikdy víc. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

U mňa sklamanie. Presne toto som nechcel vidieť! Ako si zo Spider-Mana všetci robia srandu. Naviac som z toho nemal dobrý dojem, ako z neho urobili až také decko. Záporák mi prišiel dosť slabý a celkovo jediný, ktorý tam bol dobrý je Iron Man. Humor u mňa nulový. ()

ardno5 

všechny recenze uživatele

Zklamání... Musím se na to podívat v klidu ještě jednou.. Podle mého nejlepší zpracování Petrova školního života a i Petr samotný je velice důvěryhodný spiderman co se komiksu týče. Bohužel tetička May vypadá jako totální MCBP a né stařičká tetička podle původní předlohy. A však to není hlavní důvod za co srážím hvězdy. Zkrátka zápletka žádná, záporák hodně špatný a akce minimum.. Pro mě zatím zůstává nejlepší spidermanský film ten z r. 2002. Asi je to tím, že je to můj nejoblíbenější komiksový hrdina a čekal jsem naivně nějaký nářez ze světa nového marvelu. Další výtku dávám za neustálé animace přes PC které nejsou důvěryhodné. Občas Spíďa vypadá jako z kreslené pohádky.. Dávám 68% Jo a nechápu jak tu někdo může fuckovat věk Spidermana, když je spidermanem od střední školy?? :-/ Ne každej vypadá na střední jako fotřík.. ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Když já nemůžu jinak. Spider-Mana mám prostě rád už odmalička, takže jsem byl předem smířen s tím, že se mi to bude líbit. Navíc pan Keaton je jako záporák velice dobrý, takže za mě spokojenost. ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Hodně fádní a místy nudná komiksová podívaná: scénářem, postavami, ale hlavně velmi nevýrazným hlavním hrdinou. Celé to nějak nefungovalo, i když občas to zachraňoval Tony Stark. Příběh je divný slepenec pokusu o restart a zažité linie o Peteru Parkerovi. Občasně vyskytující se vtipný dialog to opravdu nezachránil. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Spider-mana už bolo asi 250 filmov a neustále reštartovávať sériu tým istým príbehom (trošku pozmeneným), len s inými hercami ma už veľmi nebaví. Ale na druhú stranu celkom potešil solídny oblek so smrtiacim módom a samotný smiešny Spajdík. Celkovo tak priemerný film, čo som pozrel a zjavne rýchlo zabudnem, že som ho vôbec videl. Tak do 75%. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Je fuk, který superhrdina... scénář je pořád to stejné dokola. Tady to bylo akorát s děckem v "pyžamu". Nuda a fandil jsem Keatonovi. ()

prometheusXX 

všechny recenze uživatele

Fuu.toto som nečakal.Nový Spider-Man v podaní Toma Hollanda skoval všetkých predošlích Spidermanov do vačku. za mňa výborne-100% . ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Za mě dobrý pojetí Spider-Mana. Asi má dost možná potenciál bejt nejlepší vůbec, co se filmovýho zpracování týká. Amazing Spider-Man byl hodně fajn, ale tohle je o trochu víc lepší. Je to hlavně úplně něco jinýho, takže to s tím nebudu srovnávat. 70% ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Jak jsem si myslel, že díky Civil War nebudeme muset koukat na origin Spidermana, tak jsem se pletl. Tento film je typický origin, nese mnoho známek Raimiho jedničky, ale díky bohu za to, že ty naprosté základy jsou vynechány. Žádný pavouk, žádné objevování schopností (přestože je skvěle znázorněno, že Peter vlastně nic neumí), MJ je odhalena až na konci filmu a hlavně, tady není Green Goblin, a místo toho vidíme nového záporáka. Holland je celkem dobrý Parker, je správně awkward, ale zároveň i celkem nahláškovaný (i když by mohl být více). ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Spider-Man s Tomem Hollandem splňuje z mého pohledu naprosto všechna kritéria, jaká musí film s pavoučím hrdinou mít. Argument, že to je stále obehrávání té samé písničky dokola a že oproti Ramiho filmům nepřinesl Homecoming nic nového, je dle mého v tomto případě levý. Podobnosti se samozřejmě nalézt dají, ostatně bylo by divné kdyby ne, když se jedná o tutéž postavu, ale právě nejnovější Wattsova verze přibližuje tohoto hrdinu jistě nejblíže původní komiksové předloze, proto mělo jeho nové zfilmování dozajista smysl. A i proto se jedná o jednoznačně nejlepší film se Spider-Manem, jaký kdy spatřil světlo světa, a když ke všemu přičtu jako vždy božského Downeyho, musím říct, že opravdu nemám co vytknout. ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Takové vtíravě milé a teen. Humor dětský, ale funkční. V klidných (kecacích) pasážích mnohem zábavnější, než když dojde na akci. Té chybí nejen velkolepost (což nevnímám jako průser), ale hlavně nápaditost. Výměny úderů jsou překvapivě velmi sterilní. Není zde nic, co bychom už jinde neviděli. A není zde nic, co byste po skončení filmu tesali do pamětní desky. Jedna hvězda za originální příběhové zkratky a komiksové odbočky (mladá tetička, absence notoricky známého úvodu se strýčkem, pavoučím kousnutím atd.). Jo a nový Peter Parker je fajn. Jakože jeho představitel. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Výborné, výbornééé. Uznávam, že zo všetkých siedmych doterajších nejakých Spiderman filmov je toto najlepší. A je to vlastne po prvýkrát čo nepostrádam Andrewa v roli Petera Parkera. Je to zásluhou mnohého, hercov, scenára, akcie, humoru a toho čo na filmoch viem ja odceniť najviac a to špičkového zloducha. Pán herec, Mr. Wayne, Michael Keaton, je jeden z najlepšie stvárnených charizmatických galganov ever. Nemám jedinú maličkosť, ktorú by som Homecoming mohol vytknúť, aspoň nie takú, čo by ovplyvnila hviezdičkovanie. Samostatnú známku desať z desať dávam humoru. Čakal som priemer, dostal som špičku. Neviem, či som spomínal, ale výborné, výbornééé. ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama