Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 5
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (1 018)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zhruba to, co čekáte. Spidey je přízemní comicsovkou, která se snaží vecpat do žánru teenagerské komedie, bohužel tak ale činí trochu neohrabaně. Stopáž se vlastně dělí na oddechové superhrdinské blbnutí a klasický romcom o středoškolském loserovi, takže dostáváte dva filmy sešroubované do jednoho. Trpí tím hlavně tempo, které na těch 133 minut vážně není závratné. Jakmile se ale film (asi v půlce) dostane do Washingtonu, začne konečně šlapat a finále má několik vyložených highlightů. Bohužel mezi ně nepatří akce, která strhne jen výjimečně (nic na úrovni metra ze Spider-Mana 2 se prostě neurodí). Všechno tak musí odtáhnout Holland s Keatonem, kteří se obratně vyhýbají průšvihům minulé série a dělají z „Návratu domů“ hodně solidní žánrovku. Musíte na ní do kina? Žádná povinnost to rozhodně není. Pořád jsem se totiž nezbavil pocitu, že to celé mohlo být ještě dramatičtější, dojemnější a hlavně proboha kratší! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po prvním a druhém Raimiho filmu asi nejlepší Spidey. Peter Parker dostává už třetího představitele (a Holland je typově i herecky skvělý), ale naštěstí nejsme nuceni sledovat potřetí během pár let i jeho origin. Stejně jako ve webbovkách se jde cestou (hughesovské) teenagerovské komedie, tentokrát - díky návratu pod křídla Marvelu - ale silně propojené s Marvel Universe. A ten koncept Spider-mana jako superhrdiny pro chudé, který vzhlíží k jiným, již etablovaným superhrdinům s dětským nadšením i narůstající frustrací z vlastní nevyužitosti, se mi dost líbil. Obzvlášť v kombinaci s padouchem, který ve finále láká hrdinu na temnou stranu argumentujíc právě tím, jak jsou oba přehlíženi od těch nahoře (tenhle dialog se mi líbil víc než ten v autě). Další skvělý nápad byl Spideyho high-tech kostým nadesignovaný Starkem a Peterovo objevování jeho možností, přičemž je mu průvodkyní umělá inteligence s ženským hlasem, završené tím, že do závěrečné akce musí jít jen ve své staré mikině. Akční scény nejsou špatné, ať už jde o záchranu výtahu uvnitř Monumentu, rozpůlený trajekt nebo souboj na neviditelném obřím letadle, jsou dostatečně výrazné (trajekt až bizarní) i dlouhé, ale nějak nemám potřebu si je pouštět znova. Marvelovsky prvoplánový humor šel většinu času šel mimo mě. Celkově je to fajn, ale na leccos by to chtělo přitlačit, jít víc do hloubky - na teenagerovskou komedii, akci, padoucha i vedlejší postavy (zbytečná tetička May, samoúčelně cool M.J.). Nemluvě o tom, že jedny z nejsilnějších scén z komiksů - Spidey se vyhrabává z pod trosek a tetička May zjišťuje, že je Peter Spider-man, potěšily, ale zdaleka nemají svou původní sílu. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne ma to celkom prekvapilo. Spider-Man nikdy nepatril medzi mojich obľúbených zošitových hrdinov, ale toto ma fakt bavilo, pretože to ani taký čistokrvný Spider-Man nebol. Našťastie sme sa nemuseli pozerať na zas ten istý príbeh, ale dostali sme Spidyho zakomponovaného do sveta Avengerov a to je to čo ma vlastne bavilo. Už od začiatku ma to chytilo, kde sa predstavil Keaton ako zaporák a kde sa vysvetlil Spideyho príchod do občianskej vojny. Bavil ma Tony Stark, Happy a narážky na Avengers, ale predovšetkým Spider-Man a jeho oblek, ktorý ponúkol niečo nové a zároveň zábavné. Dosť dobre zapadol aj Tom Holland, ktorý mi úplne v občianskej vojne nesedel, no teraz ukázal svoje pavučie kvality. Bolo fajn, že Peter Parker moc nesedel v škole a nemusel baliť lásku svojho srdca, navyše to vždy trvalo iba par minút a zároveň to bolo celkom vtipne, potešilo, že namiesto toho Spidey lietal po vonku a naháňal Keatových zločincov. Navyše Michael Keaton mi prišiel ako jeden s tých lepších záporakov od Marvelu. Stručne a jasne je to vtipne a úderne, miestami mi prišli efekty slabšie a akcie tiež neboli najlepšie s MCU, ale ako celkom to výborne šľape a hlavne baví. Obľúbený soundtrack: Spider-Man: Homecoming Suite. P.S.: po-titulkové scény sú dve. 80% - 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $334,201,140Tržby Celosvetovo $880,166,924 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,764,296║ Tržby za predaj DVD v USA $19,254,572║ Úvod bol taký nemastný neslaní, nemalo to nejaký extra náboj, začal som mať obavy že to bude zas niečo na silu kuchtené. Domáce videa Petra Parkera boli takmer bez šťavy. Postupne ako nám je približovaná táto postava tak si na nového herca Spidermana juniora chlapca zvykáme. Naladíme sa na určitú škáru zábavnosti, na nejaké tie kúsky, testovania, vylomeniny, či nemotornú akciu. Iron Man mi tam ale moc nesedí, rovnako ako jeho šofér, tých by som vypustil. To už skôr Michael Keaton bol zaujímavejší, aj keď zas ide v celku o ľahký scenáristický nástrel, proste o dej ktorý nemá až tak moc čím strhnúť. Našťastie ten mladistvý mód študákov tu ako tak funguje, ich frky, kiksy, či Parkerové zaľúbenie do pohľadnej potmavšej dievčiny a v rámci ako takej uvoľnenosti a zábavnosti to má bližšie k Ant-Manovi, takže sa to dá dobre zniesť. /videl v kine: 80%/ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Konečně natočili Spider-Mana správně! Příchod k Marvelu přinesl kýžený důraz na příběh a snaha neopakovat se zbytečnou osudovost se vyplatila. Malý Parker je navíc sakra sympaťák a smolař, což byli hlavní ingredience, které minulé adaptace nedokázali úspěšně prodat. Maguire byl rovnou za debila a Garfield zase zbytečně zasmušilý. Pod Starkovou taktovkou se velice příjemně vybarvuje a jeho dialogy s oblekem vše skvěle odlehčují. Keaton jako Toomes patří k nejzajímavějším marvelovským padouchům. Homecoming nabízí v klasické, ale parádné šlapající příběhové rovině hodně originální zvrat hodný Parkrovi smůly. Akční scény jsou skvěle zvládnuté. Komediální šlapou ještě lépe. Scény s baculatým kámošem jsou super. Hudba od Giacchina strká do kapsy předchozí pavoučí skladatele hravými melodiemi i variací na staré televizní téma. P.S: Birdman is back! ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. 6. 2017 v Los Angeles. (Varan)
  • Spider-Man (Tom Holland) ve filmu vyslýchá Aarona Davise (Donald Glover). Davis je strýcem Milese Moralese (jednoho z dalších Spider-Manů) a komiksoví fanoušci ho znají také jako Prowlera. Prowler je v komiksu technologický génius, který umí procházet zdí, střílí stlačený vzduch a využívá hypnotické nástroje. (3T)
  • Když byl do role Spider-Mana vybrán Tom Holland, lidé si stěžovali, že vypadá příliš mladě. Ve skutečnosti je o několik let starší než Spider-Man v komiksu. Když komiksový Spider-Man získal své schopnosti, bylo mu 15 let. (Harroc)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama