Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Recenze (1 240)

Tamten 

všechny recenze uživatele

Film vytvořený jen pro to, aby tvůrci mohli předvádět, jak dokonale umí udělat souboje superhrdinů. Děj naprosto nezajímavý, kloudný dialog člověk neslyší, zato slyší samá hluboká moudra a myšlenky. Udělat komixový film, ve kterém by se neřešilo, jestli je třeba superhrdiny řídit nebo ne, už dneska snad nikdo neumí. ()

Mira90 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší film s Kapitánem. Především proto, že na to nebyl sám. Co úplně nevyšlo v posledních Avengers (jako sorry, ale pouhý hlas, HLAS, Jamese Spadera aka Ultrona všechny Avengers úplně zadupal do země) se tu docela povedlo a byla to slušná týmová akce. Kapitán je tak sice pořád docela nudný patron a Zimní voják jakbysmet, zato teen-Spidey byl naprosto úžasný a jako reklama na nový film zafungoval skvěle. ()

holub109 

všechny recenze uživatele

Občanská válka je jednoduše skvělá, moc se mi líbila, asi stejně jako předchozí díl. Bitka superhrdinů je top, stejně jako nástup Spideyho na scénu 95% ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Zvláštní vidět od tvůrců sofistikovaných komedií něco takového. Scénář zvládá pojmout ve své omezené délce všechny postavy a začlenit i nové, přičemž každé dopřeje vlastní malý highlight. Zvládá uvést nejlepšího marvelovského padoucha a hlavně zvládá odvyprávět celistvý příběh na osobní i rozmáchlejší úrovni. Bohužel ta rozmáchlost podkopává filmu nohy a nevím, jestli Infinity War budou stačit i ty dva filmy. Jednak kvůli přemnožení hrdinů nemá ústřední zápletka takový dopad na diváka, a hlavně se ukazuje, jak moc jsou některé postavy zbytečné. Akce je skvělá, využívá naplno atributů všech postav, jenže mám podezření, že tvůrci některým při soubojích nadržují (Captain America), a jiné musí držet zkrátka (Iron Man) nebo je rovnou znevýhodňuje (War Machine). Navíc, jenom tak na okraj, popírá podstatu superhrdinských punčocháčů. Týmovky z principu nebudou nikdy tak dobré jako sólovky (Winter Soldier X Civil War), ale přesto člověk musí smeknout, když vidí, kolik toho museli tvůrci zahrnout, uvést na scénu a ještě odvyprávět. Nejednomu režisérovi by se podlomily kolena, ale Russoovi to zvládli a pokud má někdo dovést toto univerzum zdárně do konce, tak oni. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Ty vole, CA:OV jsem viděl nedávno a už si ho vůbec nepamatuju, až na jeden moment, kdy se P.Rudd zvětši na letišti, či kde to bylo... Spíše Avengers 2,5, než Captain America. Film, který je čím dál víc stejný jako jeho předchůdci. Čím víc nových marvelovek, tím víc se těším na nové DC filmy. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Vůbec nerozumím tomu, proč se to jmenuje Kapitán Amerika. Klidně se to mohlo jmenovat Iron man, ale asi nejtrefnější název by byl Avengers: všichni proti všem. Podívaná je to opět solidní, ale vypadá to, jakoby docházely nápady. Lepší tři hvězdy. ()

R.A.D.E.K 

všechny recenze uživatele

Špičková forma (vizuální efekty) a víceméně podprůměrný obsah. Tak lze jednoduše charakterizovat tento marvelovský blockbuster. Fanoušek série bude nejspíše nadšen, nezaujatý či náročný divák bude zklamán. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Slabé 4*. Klasická Marvelovka. Neprekvapila. Kladom bol väčší počet hrdinských postáv a Spider-Man ako postava bol urobený dobre. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že svojím jemným talentom Russoovci strácajú pri latexových hrdinoch čas. Vedia namiešať ako jediní súvislé kamerové veci pri akcii, prehľad aký divák získava je zaslúžený. Problém je tak už po x-té sterilita, čistota, abnormálne nízka mortalita a nezmysly z úst zúčastnených. Skrátka v týchto veciach bude takmer neustále nulové napätie, kde asi jedinou stranou, ktorá myslí vážne je Kapitán. Ten so svojím parťákom sú jediní v zástupe, ktorý si získavajú moje "srdce". V neposlednom rade je však na pováženie, či ten Bruhl je fakt zloduch, lebo ja na ňom nenachádzam extra vinu a jeho motív je ešte lepší ako Panterov. Lenže ten čierny mamľas je v saku a Bruhl ? Russoovci už potrebujú civilný scenár a premostiť sa od týchto násťročných blbostí niekam inam. Inak sa tú bude podsúvať myšlienka, že tí latexoví sú vlastne všetci dobrí. Show must go on, čo ale značí recykláciu. Našťastie očakávania sú tak nízke, že sklamanie sa ani len nemôže dostaviť. A najväčšie odľahčenie je snáď ten Peter Parker. (videné 18.01.2018, BDrip) ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Tohle není Kapitán Amerika, ale další Avengers týmovka, kde se všichni hádají a neuvažují logicky a ukazují ty efekty a prázdné rvačky. Tohle mě vážně nebaví. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Tak asi jsem udělal chybu, že jsem si začal pouštět marvelovky podle filmů jednotlivých hrdinů. Pak se mi občas stává, že se tam najednou objevují hrdinové, o nichž zhola nic nevím a o kterých v předcházejícím filmu nepadlo ani slovo. To je případ i třetího Kapitána, kde jsem chvílemi koukal jako jelito, kdo zase ksakru je ten a ten týpek. Na druhou stranu mám ale možnost sledovat trend mezi jednotlivými kapitánskými filmy a až na pár drobností mohu s klidnou myslí potvrdit brutálně sestupnou tendenci. Jasně, vrazit klín mezi superhrdiny a nechat je se trochu pobít mezi sebou je fajn nápad, ale postavit celý film jen na tomhle a ničem jiném, je hodně lenivé. A tak snad kromě vtipných výstupů se Spider Manem a sympatického Black Panthera je tenhle film dost o ničem a totálně ztratil feeling původních dvou kapitánských kousků. A sledovat dokola se opakující dlouhé rubanice mezi CA a IM fakt po chvílí omrzí ... Z celé série určitě nejslabší. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vzít několik superhrdinů a postavit je proti sobě se nakonec ukázalo jako geniální tah. Celý film se nese v nezvykle vážném duchu, což snímku vyloženě sedí a je to jedině ku prospěchu věci. Oceňuji také spoustu perfektních soubojů, které jsou výborně natočené a provedené. Dále spousty různých efektů, ostatně jak je již u studia Marvel zvykem. Děj, díky zhoustnutí atmosféry, působí nezvykle dramaticky, má spád a dokonce i emotivnost. Díky temnější atmosféře je zde jen omezený počet vtipných momentů či hlášek, nutno podotknout, že to ve výsledku ničemu nevadí, ba naopak. Příběh jako takový působí vcelku jednoduše, přesto zejména díky hercům a atmosféře nabízí spousty skvělých a silných momentů. Jediná věc, která mi ve filmu poměrně hodně chyběla, byla kvalitnější hudba, která by ještě více podpořila temnější atmosféru, ve které se téměř celý film nese. Nejlepší marvelovka to sice není, přesto je Captain America: Občanská válka rozhodně velmi povedená a kvalitní komiksárna, a také kvalitně odvedená filmařská práce. 8/10. ()

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní. Na jednu stranu poměrně zajímavý konflikt mezi hlavními postavami, na druhou stranu jeho určitá prostoduchost, kdy se jednotlivé hlavní postavy až moc jednoduše nechají rozdělit a postavit proti sobě. Navíc jejich souboje, kdy v podstatě nikdo nikoho neporazí, jsou prostě nuda. No a není možné přehlédnout uprchlíka ze sadomaso salonu, kterej to všechno, kdy je na scéně, sráží na úroveň úsměvný frašky. 65 % ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Je to jiný než komiks, ale to neznamená, že je to špatně. Líbí se mi jak se toho zhostili a jak to ve výsledku funguje. Člověk tu má dva týmy, kterým může fandit a závěrečný fight je trochu překvapení, ale dá se předvídat. Každopádně tady zase Winter Soldier si vše urval pro sebe a celková myšlenka a zápletka je udělána s pokorou, za mne ano. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po dlhej dobe. Ukončenie trilógie, ktoré je skôr tretí Avengers než Captain America je zároveň aj jeden z najtemnejších filmov MCU. Nového Stangea som zatiaľ nevidel ale ževraj je najtemnejší. Film v ktorom sa konečne dostane rad aj na tým Avengers, ktorý po udalostiach z Avengers 2 a po krátkom akčnom úvode dostanú ultimátum. Pre niekoho to môže byť nepochopiteľné, keďže oni chránia svet ale pre mňa je to logický krok. Kto je ich nepriateľ? Všetci a hlavne sa stanú sami nepriateľmi a dopomôže tomu aj záporák, ktoré dôvody sú pochopiteľné a ide na nich odlišným spôsobom ako doteraz išli iný záporaci. Akcia je slušná. Humor je tu ale tak málo, že ho nieje ani poriadne vidno. Čo je za mňa obrovské plus. Pribudnú nám tu dve nové postavy a to Black Panther a Spiderman. Na to, že sú to vedľajšie postavy a Spiderman sa pridá až niekde v strede filmu, tak sú dobré napísané. Obaja nám povedia nejaké tie základné informácie zo svojho sveta a taktiež sa nám ukážu v boji. Film môžem odporučiť. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Hodně superhrdinů, minimum sebeshazujících vtípků, též málo CGI kosmickovybuchovacího generického bordelu, ale celkově mě to i tak nudilo. ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

Ze pujdou Avengers takhle do hloubky by me jeste nedavno nenapadlo ani za nic...perfektni symbioza starych dobrych Marvelovek s trochu lidstejsim a emotivnejsim pribehem...stara parta obcas hraje trochu druhe housle a vice se zde pripravuje zivna puda pro budouci solovky novacku...tady to na plne care vyhrava T'Challa...ja jsem z kina odchazel naprosto nadseny, tohle mohlo tezko dopadnout lepe...#TeamCap #dividedwefall ()

ClapTrap 

všechny recenze uživatele

Fíha, že to ale byla jízda! Mám za sebou předpremiéru ze 4.5. a dlouho jsem to rozdýchával. Po filmu jsem měl sto chutí tomu dát maximálně 2*, protože tam bylo takových WTF momentů, kdy jsem nevěřil vlastní očím, jestli to tvůrci myslí vážně nebo ne, ale když jsem nad tím celý večer přemýšlel a uvažoval, nechal jsem si to uležet v hlavě do druhého dne, tak i já sem napíšu pár postřehů, které už nebudou tak neskutečně kritické, jak se zdály po filmu. Bude obsahovat SPOILERY!!!, tak pozor. Když to vezmu od první potyčky v Africe, nebo kde to bylo, ve scéně jak Crossbones hodí granát do obrněného transportéru, Black Widow si udělá živý štít z jednoho vojáka, a granát je vystřelí ven zadními dveřmi, tak mi nepomáhalo ani to, když jsem si říkal "Zatraceně, vždyť je to Marvel!. Tohleto podle mě hodně přestřelili, to i víc je "chápatelná" scéna, kdy Bucky chytne motorku za jízdy a otočí si jí do svého směru jízdy, to bylo zároveň i neskutečně efektní, a mohl bych pokračovat, těch scén tam bylo spousta, zablokování výstřelu z brokovnice pouhou matrací (IKEA se fakt asi činí), ale dost od těchto WTF momentů. Je to akční scifárna od Marvelu, tak se nebudu vrtat v detailech. Když jsem u toho kritizování, co bych vytkl asi jako další, tak hudba. Hudební doprovod v celém filmu mi přišel nemastný, neslaný, možná bych si dovolil říci až plytký, nezáživný, místy mi to připadalo až "hluché", ale nad tím také mohu mávnout rukou. Co se však týká hlavního děje, tak ten byl vynikající. Zpočátku to bylo docela chaotické, pro někoho by mohlo být složité to všechno pochytit, ale má to grády, má to ten náboj, který udrží u filmu, byť prvních 15 až 20 minut je při nejlepším takové to zahřívací kolo. Po tom, co se to rozjelo, dostal jsem akční nářez s vynikající zápletkou o Buckym a jeho minulosti, kterou si nepamatuje, a šikovně, dávkovaně je nám předkládána po celou stopáž filmu, která by klidně mohla být i delší vzhledem k množství ději, co je nám předloženo, neboť na pozadí tohoto všeho se ještě řeší hlídání a kontrolování superhrdinů. Kdybych se měl vyjádřit k postavám, tak všechny jsou vynikající, tady nemohu říct ani jedno špatné slovo! Opravdu bravurní ztvárnění všech, skvostné uvedení a představení Black Panthera a pro mne, jakožto pro skeptika, asi největší radost mi udělal Tom Holland, který představuje nového Spoodermana (Spidermana). Hrozivá představa pro mne je, že ten herec je mladší než já :-D. Obrovská pochvala scénáristům, to ano. Za zmínku rozhodně stojí i scéna na letišti, kde se těsně předtím objeví právě nový Spiderman a na druhé straně barikády se objeví Scott Lang (Ant-Man). Tito dva ten film neskutečným způsobem nakopnou a dodají mu přesně to, co mu od začátku chybělo. Potitulkové scény tu jsou 2, obě připravují příběh pro další filmy, pokračování této "Avengerské ságy". V jedné scéně vidíme i Stana Leeho, který si dělá srandu z Iron Mana velmi trefně, a já se začal bát, že tam Stan už nebude. Abych to shrnul, po uležení dojmů z filmu, musím hodnotit 4*, byť potenciál na 5* tam určitě je, ale to pravděpodobně až po druhém shlédnutí, které přijde jistě velmi brzy! Kdybych si teď měl zvolit, jestli se přidat na stranu Cpt. Americy, nebo Iron Mana, vůbec bych nevěděl, protože jsem pochopil jak uvažuje Tony (který se tedy choval docela jako psychicky nestabilní kretén vzhledem k tomu, že se s ním rozešla Pepper, ale ne jen Pepper, to už jsme viděli od prvních Avengerů, že si Tony začal uvědomovat něco víc), ale Steve měl také slabší chvilky, kdy za něj spíše přemýšleli svaly, takže bych se nepřiklonil asi ani na jednu stranu. (Cinestar České Budějovice ) () (méně) (více)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama