Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 092)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejlepší a nejoriginálnější úsek filmu byla hned úvodní ani ne desetiminutovka s malým Grootem. Jinak u mě nějak nic moc nefungovalo a strážcovská charisma se spíš tak ucmrndávalo bez většího úspěchu. Humor mi po většinu času přišel zbytečně tlačený, příběh i celá kostra děje v podstatě o ničem a délku bych taky ocenil o 20-30 minut kratší jelikož už zhruba od poloviny jsem film dokoukával. Když to shrnu, ždímačka původního nápadu bez přidané hodnoty a celkově poměrně zklamání. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Půlku filmu člověk hledá zápletku, prostě cokoliv, co by mu umožnilo odhadnout, kam to jenom směřuje, protože to všechno vypadá pouze jako rutinní slepenec scén ze života postav známých z prvního dílu. A když se konečně něco jako zápletka na scéně objeví, jakýkoliv zájem a starost o postavy se utopí v digibordelu a vcelku fádním řešením problému v podobě nebeského Egozáporáka. Vtípky se taky často násilně vkládaly, kam to jen šlo, a vůbec ne málo jich vyšlo dost na prázdno. Nejspíš film, na který musíte mít vkus a náladu, jinak vás bude nudit. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Ale jo zase jsem se bavil, ikdyž " jedničce" se to nevyrovná. Pokračování počítačové hry s dějem staví opět na téměř bezchybném vizuálu, ale i nějaké ty mývalovy fórky tu jsou a občas jsou vtipné. Kurt Russell jako velepadouch a "štěk" Sylvestera Stallona potěšili a zdá se, že natočení "trojky" nic nebrání. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Asi ve všech ohledech horší, než jednička. Vtipných vtipů ubylo, což bylo asi to, na čem si tahle sérka měla zakládat. Jinak je z toho dost tuctovka. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Strážcovia vol.2 si polepšili. Už nemusia otáčať kazety s muzikou, poneváč dostali prehrávač ZUNE s 300 pesničkami.Teraz ho má na Zemi úplne každý. 😂 ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Za mě spokojenost. Nemalá dávka nadsázky a spousta super vtípků dělá z GotG příjemnou odpočinkovou podívanou. Ničím zvlášť neoslní, zato ale spolehlivě pobaví. ()

Asertio 

všechny recenze uživatele

O poznání lepší i vtipnější než jednička. Příběh trochu zmatený a bez výrazných momentů, ale zábava to byla, takže s klidným svědomím vyrazím i na trojku. ()

michald99 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem přemýšlel o nižším hodnocení, zvlášť proto, že celá ta záležitost s Egem (??) se mi dost příčila a za celý trvání filmu a hlavně v závěru jsem ji neshledal jako naplňující finále, ale pak jsem se zamyslel nad tím, že víceméně vše, co bylo ve výplni, se mi docela líbilo a tak ||70%|| ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat, že se po pro mě málo zajímavé jedničce nic moc nezmění. Každý tu píše že pro pobavení dobrý. Já jsem se u toho za celou dobu zasmál jen jednou. Naopak mě dost nudily roztažené scény typu "Nemá někdo kobercovku?". To bylo dobré WTF. Dalo se na to koukat ale pro mě to bude asi jedna z těch nudnějších marvelovek. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Film dokazující, že retro vlna se ještě nevyčerpala. Mejzábavnější vesmírný funus ve filmu. "Můj otec byl jako David Hasselhoff" mě zbouralo. Snad to nebude velký spoiler, když napíši, že jsem rád, že tělo před vystřelením do vesmíru zpopelnili. Kolikrát jsem si říkal, že se ve vesmírném výzkumu úzkostně dbá, aby někam nebyl zavlečen biologický materiál. A ve filmech ignorantsky střílí těla do vesmíru. To není moc výchovné... V Infinity War mě Strážci neskutečně štvali. Prvoplánové cross-overy málo kdy fungují. Zejména pokud jednotlivé série mají odlišnou atmosféru. Ale dvojka byla super. BTW: Nepřidávají tomu Davidu Hasselhoffovi trochu na významu? ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Všechno co bylo v jedničce boží je tady těžce přepálený a vlastně i trochu otravný. Fajn zábava to je ale po skvělé jedničce tohle docela zabolí. 6,5/10 ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem příliš velká očekávání, o to více jsem byl překvapen. Byla to pecka! Příběh jednoduchý a přímočarý, od druhé půlky lehce předvídatelný. Hodně jsem si užil počáteční titulky a těšil se na každou perlu Draxe a rakeťáka! A někdy jsem se fakt řechtal. Konec přehnaně tlačený do emocí "amerického stylu" mi ale moc nesedl. 80%. ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Marvelu. Strážci galaxie jsou naproti třeba Spidermanovi taková spíše komedie nežli nějaké drama. I když v ostatních Marvelovkách zazní občas vtipné hlášky či sprostý slova, ne tolikrát, jako ve Strážci galaxie. Moc se mi líbí Rocket, který svou zuřivost doplňuje nejrůznějšími nadávkami a urážkami všeho druhu, ale také roztomilý Groot, který je prostě nejlepší. Nevynechávám ale ani Landa nebo Gamoru. Neumím si představit, že by místo Chrise Pratta hrál někdo jiný. On je na to dokonalý. Atmosféra, vizuální efekty a hudba jsou fantastické. Příběh to samý. Dávám plný počet hvězdiček protože tohle je prostě jednička na trhu Marvelu. ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Pokračování Strážců Galaxie s Jamesem Gunnem na režisérském křesle je překvapivě daleko komornější než první díl. Méně akce a lokací, více humoru, patosu i rodinných dramat (Kurt Russell v roli táty Petera Quilla, sestra Gamory Nebula). Hlavní hrdinové se vrátili, oldies soundtrack taky (epický útěk Yonda ze zajetí). Hrozně potěší zábavný hromotluk Drax, ale tancující, “roztomilý” mini Groot a věčně naštvaný Rocket většinu diváků spíš otráví. Vznikl malý, nijak zásadní, fakt dlouhý a ukecaný film. S hrozně přepáleným humorem. Občas nabízí dobrou zábavu, místy je to děsná nuda. Průměr v mnoha ohledech. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Už jsem vám říkala, jak moc mám ráda Strážce Galaxie? Ne? No tak to říkám teď, tahle partička magorů je prostě nejvíc a pustit si první a druhý díl je za mě naprostý relax. I když je Marvel moje srdcovka všeobecně, tahle filmová jízda má u mě ještě další speciální místo, protože v těch filmech je prostě všechno. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Nesourodí vesmírní neřádi se v druhém díle vracejí už jako plnohodnotný tým/rodina. A ačkoliv jim to šlape pod taktovkou Jamese Gunna podobně jako minule, trpí druzí Strážci klasickými sequelovými neduhy. Všeho, co fungovalo minule, je mnohem víc, ale kouzlo překvapení z jedničky je pryč. Co se musí Gunnovi nechat je to, že dokáže svým režíjním stylem udělat rodinnou podívanou i ze scény obsahující masovou vraždu. To se jen tak nevidí. A emocema nabitý finále to celý pozvedlo o úroveň výš. Pořád se tak jedná o velmi dobrou Marvelovku, která však víc než na příběhu stojí na sympatických a zajímavých postavách. 8/10 ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama