Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 2
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 439)

Chmur 

všechny recenze uživatele

Největším problémem IW jsou emoce. Thanos jako titulní postava je nedokáže vyvolat. Na to je prostě moc umělý, strnulý a nudný. Navíc, jak říká Star Lord a já s ním souhlasím, má místo brady šourek. Můžete takového záporáka brát vážně? Emoce nevzbudil ani konec filmu. Když víte, že v dalším díle není problém vše obrátit a mnoho zemřelých postav se může jednoduše vrátit, tak zůstáváte relativně v klidu a lehce zíváte. Takže nějaké napětí či melancholie se prostě nekonaly. Ve filmu je po čertech málo vtipu. Strážci jsou fajn a Thor versus Star Lord je naprosto nejlepší scéna filmu, ale všichni okolo Kapitána Korkorána Ameriky jsou k uzívání. No ale abych jen nehanil. Pořád je to celkem slušná oddechovka. Jen moc dlouhá. Dějově to jakž takž funguje, hudba také není k zahození. IW má velkolepé pozlátko, ale pod ním se nachází průměrná marvelovka. ()

joora1 

všechny recenze uživatele

Místy strhující. Člověk si řekne, zda vůbec může mít nějaký film ještě nadupanější akci. V podstatě už od začátku trojka Avengers nasadí pekelné tempo. Jsme svědky několika dějových linek a minipříběhů. Samozřejmě tam, kde jsou Strážci galaxie se to hemží originálními hláškami a opravdu velkou zábavou. Linka s Iron manem je více vážnější a někdy malinko překombinovaná. Kapitán Amerika jako vždy nejslabší.I přes spoustu skvělých hrdinů marvelova universa a totálně překvapivý konec nedávám plnou palbu. Ale záporák si zaslouží velké uznání. ()

KennyNevym 

všechny recenze uživatele

Jako co napsat, 10 let a 18 filmů více či méně směřujících k tomuto momentu. Je to skvělý, stejně jako ostatní filmy. Co bych ale vypíchl, je záporák. Marvelu je často vytýkána plytkost, nudnost a nelogičnost záporáků. Thanos tohle všechno boří. Je krutej a nemilosrdnej, ale zároveň sám trpí a člověk vlastně jeho motivy chápe. Dál psát nemůžu, zase se mi z toho začínaj klepat ruce. 15/10 ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Už je toho moc...moc postav, moc rádoby vtipných replik a hlášek, moc dějových linek, kdy film ´přepíná´ asi mezi pěti v různých částech vesmíru...těšil jsem se na Hulka (byl tam asi minutu), těšil jsem se na Strážce Galaxie, ale postava Ch. Pratta mi tak lezla na nervy, kdo kdy viděl desetimetrového trpaslíka :-) ....na druhou stranu po nezáživném celovečeráku mne potěšila postava Docktora Strange, hlavní záporák Thanos a ´mizející´ závěr. Suma sumárum s odřenýma ušima 3*, ale tu třetí dávám jen proto, aby mi tu marvelovští fanatici neurvali hlavu... ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Pořád mám jako marvelovského padoucha nejraději Kingpina z Daredevila, ale chápu, že Vincent D'Onofrio se zatím nedá klonovat. Jinak, spokojenost. Spektákl zafungoval, všechno bylo takové, jaké jsem si představovala a je to film, jehož pokračování nabízí skvělé konverzační téma na grilovačky s nepříjemnými příbuznými a cizími lidmi. Téma spojující, vzrušující a zneklidňující. Člověk může zapomenout na ochranu oceánů, válečné konflikty i politiku. Ode dne ke dni žije s nejdůležitější filosofickou otázkou...sakra, musel to vážně odnést i Groot? A ještě dumám...zpopelnil se taky Deadpool nebo ne? ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Avengers je ve sci-fi prakticky stoprocentní událost roku a epikou se rovná snad i Pánu prstenů. Už jen ten začátek s Thorem a Lokim na kolenou je fantastický. Thanos, který zatím jen pokukoval z povzdálí se razantně vydá na cestu získat všech šest kamenů moci a proti němu stojí roztříštěné zbytky Avengers i Strážců Galaxie. Nechybí tu srderyvné momenty různých párů, které jste si zamilovali v jiných marvelovkách, nechybí pochopitelně i vtipné scény (Thor vs. veverčák) epické momenty (Thorovo získávání nové zbraně a její síla v praxi) a pochopitelně i velkolepé akce. I když musím říct, že tenhle díl byl trošku komornější a pořádná akce je až snad ta ve Wakandě (a připomíná právě Pána prstenů). Každopádně tenhle díl jde na dřeň, umírají sakra důležité postavy a když přijde finále, které jsem bohužel znal tak si říkáte že to prostě není možné a že to tvůrci nějak příště vyřeší. Každopádně opět fantastický film a sci-fi roku 2018. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Marvelu se nedá upřít komerční veleúspěch, který sklízí na své mainstreamové cestě. Většině se to líbí a na Marvel nedá dopustit. Nejsem většina, i když se snažím dívat na všechno a nemít vyhráněný názor či nějaké blbé intelektuální kecy, nemůžu si pomoct, ale budu převážně vytýkat. Dobrá nejprve plusy, bude to rychlé. Obsazení je fajn a závěr taky tečka. Co se mi nelíbilo? Naprosto jasná snaha vše, ale opravdu vše dělat jen na efekt... ne na EFEKT! Proč v bitce proletí hrdina mrakodrapem, ale zastaví se o strom? Proč se ultimátní silnou a legendárními zbraněmi musí mlátit ručně? Proč je ten, co je jednoznačně silnější jednoduše nepozabíjí? Proč je v srdceryvném dialogu uprostřed boje, kde jde o vteřiny, vždy dostatek času a klídek? Hrdinové jsou sice frykulíni ve slušivých oblečcích, ale v palicích mají ... jen tak nějakou trapnou hlášku, jinak nic. Jasně, já vím proč, ale stejně mě to štve. Z principu nic proti komiksákům nemám, ale za ty prachy by u toho mohli trochu myslet. I když proč, když jsou z toho všichni unesení i tak. Po minulém podobné zážitku jsem si řekl, že už se Marvelu na nějaký čas vyhnu. Avengers: Infinity War byl ale nejvýše postavený film v řebříčku csfd, který jsem ještě neviděl (108.), tak jsem si splnil povinnost. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Kdybych věděla, jak to skončí, ani bych se na to nedívala. I když se tentokrát sešli všichni avengeři, x-meni a pak ještě pár dalších - jako že se přidá spider man jr., pár neznámých a tak .. stejně jim to nebylo k ničemu - zkuste mě přesvědčit o opaku. > Viděla jsem Avengery všechny a Infity war dacele předčí kterýkoliv díl. Endgame je sice parádní rozuzlení, ale po vizuální a ... no i morální stránce nedosahuje stejné výše. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale mě to přestalo bavit... respektive už mne baví jen Kapitán Amerika. Marvel na nás chrlí skoro každý rok nový a nový megafilm plný vizuálních efektů, ale příběhově je to pořád na stejné brdo - Avengers proti nějakému nově objevšímu se zlounu. V Infinity War navíc kvůli snaze nacpat do filmu všechny své hrdiny comicsového světa vznikl z hlediska postav zcela chaotický guláš... Ne, fakt ne... já chci zpět filmy jako dřív typu Tři dny kondora, Tootsie, prostě normální filmy, kde podstatou je příběh... Infinity mne nebavilo ... ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

MCU PHASE 3-07: Treti Avengers jsou megalomanskym nasupem triku a splnuji, co se od nich ocekavalo. Prichazi Thanos a jeho nohsledi. Snimek primo navazuje na konec Thor Ragnarok (2017) a hned od zacatku nesetri mrtvolami. Na nekolika casem i mistem oddelenych scenach divakovi nabizi vetsinu Avengers (nekteri si ale dali "pauzu"), ale tentokrat i Guardiany, Doctora Strange, Spider-Mana a Black Panthera a vraci se i Zimni vojak. Vsichni ve snaze zabranit Thanosovi posbirat vsech 6 Infinity Stones a vymazat tak pulku obyvatel vesmiru. Teserakt a Visionuv kamen (z Avengers 1), Aether (z Thor 2), Power Stone (z Guardians 1) a Agamotovo oko (Dr. Strange). Pet znamych, jeden zbyva. Scena za scenou nabizi skvele triky i zajimavou akci a posledni tretina filmu je jednou velkou bitvou. Akorat si clovek rika, ze scenar prilis sazi na hrdiny a vojaky, na boj 1v1. Jako jo, je to komiks, je to vymyslene. Ale prece jen...co takhle nejake tanky, nebo atomovka? :) proste dalo by se mozna zapojit trochu vic, zvlast kdyz Hulk...no uvidite :) Ale chapu, ze by to asi bylo slozite a prekombinovane. Takhle se film soustredi na schopnosti vsech hrdinu a jejich vzajemnou kooperaci, coz urcite lahodi oku divaka. Konec je...ultimatni a uvidime, jak se to vse vyvrbi v Endgame (2019). [po titulcich jedna dotacka] ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Z Avengers týmovek určitě zatím ta nejlepší. Thanos je určitě jeden z nejvykreslenějších záporáků ze všech Marvelovek. Příběh je obecně dobrý, každému fanouškovi určitě zlomí srdce každé úmrtí během filmu. No a konec je hodně zvláštní, obávám se jen toho, aby tvůrci ve čtyřce nepřišli s nějakou sprchovou scénou. Taktéž překvapí jen jedna potitulková scéna, která si ale dobře utrousí srandu ze Sammyho Jacksona a jeho proslulým "Motherfu...!" Za zmínku stojí hlavně dvě věci. Zaprvé, jak si tvůrci poradili s tím, že některé postavy a filmy jsou mnohem humornější než ty druhé, a zadruhé, jak si tvůrci poradili s kontinuitou jednotlivých příběhů. U toho prvního bych řekl, že se docela zdařilo. Ano, Thor sice trochu zvážněl oproti megavtipnému Ragnaroku, ale jinak to bylo dobré. Zajímavé bylo i setkání více tahounů v jedné scéně (např. Iron Man a Star-Lord), které většinou šlo dost dobře. Horší je to u druhého faktoru, kde je několik postřehnutelných chyb a Avengers trpí právě tím, že se v posledních letech snaží jednotlivé sólovky dělat rozmanitější a ne podle jedné šablony jako v první pětiletce. Ta největší díra, která mi vadí, je fakt, že celý Ragnarok byl o tom, jak Thor nepotřebuje kladivo a že jeho síla pramení z něj. A vskutku na konci pak háže blesky i bez jeho Mjölniru. V těchto Avengers se ale vracíme zpátky a Thor najednou nutně své kladivo potřebuje a házet blesky umí až ve chvíli, kdy ho získá. To je podle mě silně hloupé. Závěrem bych dodal, že za všechno může Peter Quill a nebýt jeho, všechno by se vyřešilo už v tomto dílu. Jo a když se Bucket Crunderdunder podívá do možností budoucna, tak by měl snad v některé z těch 4 milionů realit vidět, že když se Quill rozčílí nad Gamorou, půjdou do kytek, a mohl ho přátelskou radou upozornit dopředu. Na závěr si tu odložím svůj žebříček Marvel filmů (od nejlepšího): 1. Guardians of the Galaxy I, 2. Thor III: Ragnarok, 3. Guardians of the Galaxy II, 4. Iron Man I, 5. Spider-Man I: Homecoming, 6. Captain America I: First Avenger, 7. Avengers III: Infinity War, 8. Iron Man II, 9. Avengers II: Age of Ultron, 10. Iron Man III, 11. Ant-Man I, 12. Black Panther I, 13. Thor I, 14. Captain America III: Civil War, 15. Thor II: Dark World, 16. Avengers I, 17. Captain America II: The Winter Soldier. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Wow, fakt me nenapadlo, ze treti Avengers budu vstrebavat tak dlouho. To je tak nabusenej a nahlaskovanej film, ze neda vydechnout. Od zacatku do konce se charakterove momenty stridaji s akci v nejlepsim slova smyslu a stale tu je spoustu mista pro super zaparoka. Clovek, ktery neni komiksovy geek jako ja, asi nabude tak bezvyhradne nadseny. Ale ja si to uzil plnymi dousky. Bylo opravdu opojne sledovat, jak deset let marvelackyvh filmu smeruje k Infinity War. Osobni kandidat na film roku! ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Marvel to zvládl! Naservíroval špičkový film a ačkoliv rozhodně všechno není stoprocentní, tak pět hvězdiček prostě musím dát. Režiséři měli težký úkol, tento mega-drahý film museli ukočírovat. Musel stát 300-400 milionů $ a jde to vidět! Film je od začátku až do konce epický. Je tam snad 15-20 postav, které hrají menší nebo větší roli, ale vlastně to všechno sedlo. To muselo dát největší práci. Film střídá prostředí a hrdinové jsou na ruzných místech planety (vesmíru) a to hlavní je, že se v tom neztrácíte. Největší překvapení filmu je Thanos! Je to vlastně HLAVNÍ postava(!) a je to super. Jeho motivace k tomu co dělá je pro mě dost zajímavá, až jsem si říkal že by zasloužila svůj vlatní film, ale to je blbost. Protože tohle je jeho film! 90% ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od Infinity War hrozně moc. Ovšem to co se Russovým povedlo vytvořit... to překročilo všechno mé očekávání. Musím říct, že Marvelovský filmový vesmír miluju. Ale nikdy bych nečekal, že by v něm mohl vzniknout film, který by se v mém pomyslném žebříčku TOP filmů, mohl dostat na špici... na špici, kterou u mě ovládá, vlastně do 29.4.2018 cca 21:00 hod. ovládAL Avatar. Je poměrně dost filmů, které mu šlapaly na paty, ale žádný si u mě jeho místo nezískal. Až do toho osudového data. 4ři dny jsem se snažil mít tunelové vidění. Nekoukal na recenze, hodnocení, obrázky na internetu, neposlouchal cizí rozhovory o filmech...a myslím, že se mi to i povedlo. Do sedačky jsem usedal jen s tím, že jsem viděl kulervoucí trailery a v podstatě nic jiného. To co film dokázal u mě vyvolat, to se mi snad ještě nikdy nestalo. Střídání nálad bylo jak na běžícím pásu. Po temném začátku a lítosti se to přehouplo na obdiv nesnášené postavy, pak do vtipu, napětí, smutku, skoro k slzám, drcení sedačky, hned zas skoro k výbuchu smíchu...a mohl bych takto pokračovat dalších 5 řádků až na úplný konec, kdy celý sál skoro jak na příkaz zmlknul a začal koukat na závěrečné titulky. V tu chvíli jsem si myslel, že jsem magor, že to takto prožívám. Naštěstí mě z těchto myšlenek vytrhly ostatní diváci. Nepamatuji si film, kdy 80% lidí z něj odcházelo zaražených a nemluvných. Teď k samotnému filmu. Ať si člověk vzpomene na co chce, ten film to má. Skvělý děj, spousty zvratů, spousty sympatických postav, až nepochopitelně úžasné efekty a masky, vtipné scény, smutné scény, akci, komedii a co, respektive koho musím vyzdvihnout do oblak...tak je sám THANOS. Po 2 dnech co se mi to uleželo v hlavě musím říct, že je to skvěle zpracovaná postava. První si člověk říká, jaký je to bezcitný parchant, na konci, kdy mu SPOILER! Thor vrazí sekyru do prsou je vám ho až líto. I když mě nejvíce asi ve scéně s Gamorou. KONEC SPOILERU! Jsem ohromně zvědavý na druhý díl, protože nyní opravdu netuším, jak z toho chtějí tvůrci vybruslit. JEDNA POTITULKOVÁ SCÉNA...Vysvětlení: je to znak CAPTAIN MARVEL. Viděno v kině ve 2D a ve 4DX. Druhá varianta je opravdu luxusní, jen příště na to jdu bez popkornu :D--->105% ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Keby to bol konečný koniec (zloduch vyhrá a polovica hrdinov zomrie) jednoznačne by som tomu dal 5 hviezdičiek. Lenže vieme, že to koniec nie je a všetci nejak ožijú a bla, bla, bla. Postavy konajú totálne idiotsky. Má to ale skvelú akciu, humor a Marvel záporák číslo jeden. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Nezvyknem týmto digi blockbusterom dávať najvyššie hodnotenie, no Marvel si to po 10 rokoch neustáleho šprintu k vyšším a vyšším métam jednoducho zaslúži. Infinity War má navyše všetko, čo dáva tomuto digitálnemu kolosu punc monumentálnosti. Vyšší presah, vytúženú a tak potrebnú osudovosť či geniálny arcizáporák posúvajú tuctovú letnú zábavu do úplne novej dimenzie. Nakládať na dej nemá opodstatnenie, pretože v tomto prípade žiaden očakávať nemožno. Jedná sa o vyvrcholenie všetkých dejových liniek uplynulej marveláckej dekády smerujúcich ku kameňom nekonečna a tajomnému Thanosovi...kto by už len očakával zasa nejaký opulentný medzigalaktický guláš plný zvratov? Bratom Russoovim môžeme zložiť uznanie už len zato, že vôbec ukočírovali ten šialený megapretlak charakterov, z ktorých už takmer každý utiahol svoj vlastný film. Marvel právom vládne novému fenoménu, akéhosi "Cinemaserie". Prakticky určil ďalšie smerovanie Hollywoodskej filmovej produkcie. Odteraz nebudeme chodiť do kina pre jednorázové zážitky, ale na krásne prepojené blockbustery s presahmi a dlhoročne pestovanými zvratmi odkladanými na úplný záver vyžmýkanej pokladničnej špongie. Napokon, prečo nie...?! ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Nejočekávanější film roku a tak jsem měl veliké nároky. Postavy tam máme skoro všechny a většinou mají i skoro stejně prostoru, bohužel film není na takové množství postav dost dlouhý a tak se tam postavy zase na moc dlouho neohřejí. Po Thorovi 3 a Black Pantherovi tu máme ale zase hodně povedenou marvelovku. Thanos je naprosto výborný a tak není divu, že se film točí hlavně kolem něj a většinu scén si krade pro sebe. Hodně mě zaujal a bavil Ebony Maw, jen škoda, že neměl víc prostoru, snad se třeba ještě v nějaký Marvelovce mrkneme do minulosti a uvidíme ho v akci. Co se dojáku týče, tak vypaření postav na konci mě nechalo naprosto chladným, přeci jen většina bude mít další filmy, takže jejich smrt není definitivní. Dostala mě ale výměna za Soul Stone a jsem zvědav jaký to bude mit další dopad. Nástup Thora do finální bitvy mi způsobil husinu, hodně epické. Celkově hodně povedené a relativně vyvážené. Jediný co mi vadilo, byla zkratkovitost a skákání dějem sem a tam, ale s tím se dalo počítat, když se musí příběh točit o spoustě postav a na spoustě míst. A taky chování Star-Lorda při tahání, ale to by měli hrdinové moc jednoduché. Rozhodně je to velká pecka a už se těším až si to v klidu pustím znova doma. Potitulkovou scénu jsem přesně čekal, že bude v tomhle stylu. A teď to nejhorší, rok čekat. 85% ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama