Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 3

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (471)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $102,092,201Tržby Celosvetovo $306,515,884 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak toto veru nevyšlo. Rutina ako sviňa, bez poriadnej, ešte raz bez atmosféry a napätia. Všetko strieľané od pása, nič tu nemá správne miesto, žiadna poriadna predohra, či budovanie napätia a najhoršie dopadne posledná tretina, keď sledujeme úplne banálny dej s jednou za vlasy pritiahnutú scénou za druhou s uvreštanými dievkami. Takto som si to veru nepredstavoval, to už aj prvý diel Annabelle bol ďaleko lepšie spracovaný. Tu poriadne nefunguje nič. Jednoznačne najslabší diel danej duchárskej série. Máme z toho len béčko, kde rovnako ako zlyháva réžia aj herci. /videl v kine: 40%/ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne, keď horor s nanajvýš ohraným tématom dostane do rúk prvotriedny žánrový režisér. Mňa už tieto duchariny prakticky prestali zaujímať, takmer všetky sú už o tom istom a aj napriek áčkovým technickým parametrom, keďže tento subžáner je v posledných rokoch v kurze si z nich musím vyberať, pričom aj tak som len málokedy skutočne spokojný. Pôvodná Annabelle sa len chcela zviesť na úspechu Wanovej tvorby a tak po hororovej stránke moc nefungovala, ale predsa len ponúkla aspoň svižné tempo a sympatické postavy, aby to nebola ani vyslovene strata času, ale toto pokračovanie už teda dopadlo o dosť lepšie. Ako som spomínal, dejovo to už prakticky ani nemohlo byť ohranejšie, v tomto ohľade aspoň chválim, že sa konečne nejedná o nejakú rodinu, ale osadenstvo sirotčinca, čo je predsa len solídnejšia voľba, ale aj celkovo si to ten potrebný štandard splní a dá sa na to pozerať aj v tomto ohľade. No film povyšuje predovšetkým hororová stránka, ktorá je teda úplne niekde inde, než u väčšiny konkurencie. David F. Sandberg je skutočne talent, ktorému môže konkurovať jedine James Wan a tak ponúkne slušnú atmosféru a dostatok výborných hororových sekvencií, ktoré sú teda nadmieru napínavé a o postavy som sa skutočne obával, čo sa mi v tomto žánri stáva len veľmi zriedka. Obsadenie síce neponúkne moc známych hercov, ale aj toto mi vyhovuje, detské zloženie je sympatické a tých pár dospelých tomu tiež len pridá, tu mi vyhovovali všetci. Ako som spomínal, režijne tu v rámci žánru nemám absolútne žiadnych výhrad. Takže síce ohraná téma, ale toto pokračovanie Annabelle fanúšikovi žánru určite stojí za pozornosť. A dúfam, že sa David F. Sandberg k tomuto žánru ešte vráti. 74% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je to lepšie ako jednotka, aj keď príbeh nebol žiadne terno. Uvítal by som trocha menej banálnejšie vysvetlenie ako to celé začalo, hlavne k záveru, ktorý bol trocha postavený na hlavu. No ale čo sa týka hororových prvkov tak celkom spokojnosť, našlo sa tu pár solídnych ľakačiek a pár vydarenejších hororových scén. Škoda len, že na tú prvú človek pomerne dlho čaká. Lepší priemer. 65/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stejně dobré jako jednička, bavilo mě to moc. Výskyt klišé je zde sice téměř už neúnosný (postavě v kritický moment zhasne baterka, ležící postavu cosi zatáhne pryč, posedlá postava křupající končetinami, bubák v záběru za postavou, která ho nevidí...) - ostatně ani sám scénář žádnou velkou originalitou zrovna neoplývá a děj je vyloženě postaven na základním žánrovém předpokladu, že postavy lezou kam nemají a celkově se chovají zcela v rozporu s tím, jak by na jejich místě jednal každá normální člověk - a herecké výkony většiny castu jsou dost mizerné (s výjimkou úchvatné T. E. Bateman, která mě už loni okouzlila ve snímku Já, Simon a které předpovídám velkou budoucnost) a celkově mi byly ty holky dost nesympatické - ale má to prostě super atmosféru, mnohokrát mi u toho běhal hrůzou mráz po zádech, a pak již zmíněná oslňující Talitha Eliana Bateman, v době natáčení teprve 15 letá, coby hlavní klad). Rovněž se mi hodně líbilo závěrečné navázání na jedničku, kdy je zde vlastně vysvětleno, co jejímu ději bezprostředně předcházelo. A soundtrack a kamera nemají chybu. Za mě rozhodně super dojem z povedeného hororu. Btw. ta základní myšlenka filmu - rodiče zdrcení ztrátou dítěte překročí tabu, aby ho dostali zpět, ale místo milovaného potomka se vrátí jen čisté zlo - mi připomněla Řbitov zviřátek. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách lepší než první díl. Šušně to vydělává pořádný, kritika i diváci celkem spokojený. Pro mě osobně ale není druhá Annabelle žádná pecka. S čim mám teda problém? Možná mi vadí ten dlouhej úvod, protože než začne jít skutečně o kejchák, jsme daleko za půlkou filmu. Je vidět, že Sandberg si Wana nastudoval, protože i on dokáže dlouze, mnohdy až nepříjemně napínat, aby všechno završil lekačkou a lá volume prudce doprava. A jak už to tak u duchařin bejvá, někdy to vyjde, někdy zase ne. Co se ale musí nechat, tak práce se světlem. Nebo spíš s tmou. Hodně často jsou scény působivě zahalený do naprostý temnoty, a vám nezbejvá, než hádat stranu, od který "to" přiletí. Závěr však už nemá sílu tolik děsit a ten strašák ve stodole taky nedostal tolik prostoru, co by si zasloužil. Bohužel. Překvapil však jeden gore záběr a děcka hrála taky slušně. No a pokud si mám zvolit "svůj moment", bude to rozhodně strašení se s baterkou pod prostěradlem a následnou zvonkohrou. Brrr... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Niektoré herečky sa hrozivej bábiky báli, napr. Stephanie Sigman (Charlotte) s ňou nikdy nechcela zostať osamote. Keď sa dozvedela, že pri nakrúcaní prvého filmu o Annabelle celému štábu požehnal kňaz, žiadala to isté. Režisér David F. Sandberg jej vyhovel. (krasomama)
  • Pickup Samuela Mullinse (Anthony LaPaglia) je Chevrolet One-Ton z roku 1941. S ním souvisí i jedna z chyb ve filmu. Když se dívky ke konci pokusí utéct v pick-upu, snaží se Chevrolet nastartovat spínačem na sloupku řízení. Tento typ spínače nebyl běžný až do konce šedesátých let. Náklaďáček z éry 40. let měl zapalování na palubní desce. (biker)
  • Film byl promítán kritikům od kterých dostal 62 %. (ČSFD)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama