Reklama

Reklama

Riverdale

(seriál)
  • USA Riverdale (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2023), 97 h 23 min (Minutáž: 40–50 min)

Režie:

Lee Toland Krieger, Steven A. Adelson, David Katzenberg, Lee Rose (více)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Luke Perry, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Mädchen Amick, Nathalie Boltt, Sarah Habel, Barclay Hope (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(137)

Teenager Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (106)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za prvé, veškeré zmínky, nebo připodobňování k Twin Peaks jsou dost mimo. Opravdu to Twin Peaks ani trochu nepřipomíná! Riverdale je v první sérií klasické teen drama, postavy jsou sice někdy šíleně přepálené (Cheryl), a jsou tu klasické klišé amerického školního prostředí, ale hlavní linka docela jede... No, od druhé série to jde postupně do háje, postavy mění své charaktery o 360° několikrát během série, a postupně se z nich stávají neomylní Supermani. Vrcholem je pak třetí série, která je už kompletně vytržená z reality, a dělá z Riverdale nějaký Gotham či co, kde vládle samozvaný král Hiram Lodge... Po třetí sérii tak s největší pravděpodobnosti se seriálem definitivně končím. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Homeopatická seriálová zábava. V každém díle je 1ml kvality na litr krynžovního garbáže, který se zoufale snaží být něčím víc než skutečně je. Všechno je tak krásné, líbivé, vyumělkované .....a béčkově plitké, kýčovité v tom nejhorším popculture smyslu. Kdyby v každém díle umřela aspoň jedna z těch přehrávaných postav bylo by to mega pokoukání... Takhle tenhle neonový wannabe twinpeaks paskvil nemá skutečně co nabídnout. Strašně by mě zajímalo jaký byl celý Riverdale ve starých původních komiksech.. ()

Reklama

Mitin 

všechny recenze uživatele

Cringe trash parodie, na kterou vás ale prostě něco baví. Nicméně nebudu dávat dobré hodnocení jen proto, že mě baví koukat na cringe věci. Jsou části filmu, které jsou klidně na 5*, avšak když beru film jako celek, je to dost podprůměr. V době, kdy je seriálu jako máku, Riverdale jen k smíchu a parodie na podobné seriály. Nepřeháním, když řeknu, že se za jeden díl stihnu totálně vycringovat a některé postavy zaslouží kopačku na palici. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Městečko Riverdale je občas tajemné jako Twin Peaks, místy zamotané jako Gossip Girl a často směšné jako Beverly Hills. Zkušený divák postupem času objeví další motivy ze seriálů Sopránovi, Glee, Zákon gangu a True Detective. Zlatým hřebem jsou však pocty kultovním filmům jako Snídaňový klub, Mlčení jehňátek a Rocky. Hlavní postavy jsou dokonalé archetypy, nechybí jim charisma a nějaký ten crush je prakticky zaručen. Zkrátka je tam všechno potřebné a specifické atmosféře seriálu nejde odolat, i když kvalita postupně klesá. Povinnost pro všechny notorické vysedávače v EB diners. S1: 85% S2: 80% S3: 70% S4: 75% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70 % Spíše pro mladé ročníky, přesto to má dobrou atmosféru, skvělé zápletky, a vlastně to má takový háv, že vás to baví. Příjemně naivní a líbí se mi, že si to na nic nehraje a umí si to dělat legraci samo ze sebe. 2. série - 60 % Navýšení počtu dílů nepomohlo. Díky tomu řešíme hlavní příběhovou linii pouze cca 10 dílů a zbytek jsou jiné linky, které už žel nejsou tak zajímavé. Některé postavy se chovají fakt divně a hlavně gangsterský háv tomu moc nepomáhá. Jakmile se opět začnou řešit vraždy, má to tu správnou atmosféru. 3. série - 40 % Už jsem si zvykl, že celý seriál je spíše guilty pleasure, ale tohle bylo moc. Tak překombinované, tak zběsilé, tak nereálné... Moc zvratů, jejich tolik, že vás ani pak už nepřekvapí. Samozřejmě tomu nepomáhá terminátor Archie a "desková" hra, která ovládla město. Snad bude další série lepší. 4. série - 60 % Konečně lepší guilty pleasure. 5. série - odpad! Na toto se nedá koukat už ani ze srandy. Končím. ()

Galerie (1 424)

Zajímavosti (53)

  • Ashleigh Murray mala na účte len 12 dolárov, keď sa dozvedela, že dostala úlohu Josie. (Paulo)

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reklama

Reklama