Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (766)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Určitě je to dvakrát lepší než trapný HomoComing Out, ale pořád mi to nepřeroste k srdci. Tomča mi ke Spider-Manovi nikdy nesednul, páč by se musel pavouk přejmenovat maximálně na Spajdr-Gey, abysme náhodou neohrozili nějaké té licence. A kostým jako od Iron Golema, ti seru do písku! Taky mi tenhle poddruh pavoukovce nesedí k tomu, že je oproti svým hereckým předchůdcům, značně nevyspělej. Tenhle maník je přes dva díly stále nevyrovnaný s tou realitou, že je Spajdy, co má nějakou zodpovědnost. Proč musel být Spider-Man, vždycky středoškolský buzík? Koho by pořád zajímalo, co bude mít ve středu na obědě v kantíně, koho by zajímalo, že ho zajímá jen randění se svou (ne moc ani pěknou) spolužačkou, co se z Em Džej, vůbec nedá srovnávat. Třeba taková Emdžej z Raimiho triologie, byla bílá pěkně pohledná žena, teda, chtěl jsem tím říct že mnohdy byla oproti Tobyemu (Parkerovi) jinde, a něco chtěla do života. Zendaye může minimálně zajímat její hnědý mejkap, šopování po Palladium, a srkání veganského BubbleTea. Spajdr se projevuje jako náctiletý puboš, co ho nezajímá záchrana světa, ale spíš jeho středoškolský život. Možná chtějí filmy jen ukázat jeho propasírování si života dospělého, a jestli někdy pochopí čelit následkům, a nejen všechno posrat, a snažit se to vyžehlit trapným vystupováním. Já bych za svého ubohého názoru řekl, že mu je tahle rola hrdiny, celkem u prdele. A mít kámoše nějakého vyžranýho Jabba-Hutta, taky není výhra na koňa. Místo sušenek, bych se bál že by měl zálusk i na mně. Trip po Evropě se nezdá ani tak interesting, když víte, že scénaristi museli vybrat jen další lokalitu na příběh, která bude Toma zase jen odrazovat od svý zodpovědnosti, a spíše se bude chtít věnovat zábavě, a nechutně voblizovat EmDžej. Odvážím se-li říct, nejhorší Spajdr-Gey vůbec, a došel jsem k závěru, že na tyhle filmy se doopravdy dívají jen omezenci (kurva, teď jsem urazil značnou část populace). P.S.: A začátek pěkně přihřátej! Až mi bylo špatně od kufru, že jsem se, ve svém tlustoprdském a chlupatém těle, necítil ve svý kůži. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Je to potvrzené, z celého Marvelu mě Spider-Manova linka baví nejvíc. Holland sympaťák, Gyllenhaal opět skvěle zvolený záporák a Favreau mě baví vždycky. Jo, takhle by to šlo. Popcornovka s duší. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

[Videné v kine....a SPOILERY...] Oproti Homecoming je videť zlepšenie. Odstránenie Iron Mana prospelo ,pretože na ňom už nie je Peter závislý a konečne ho vidím rozmýšľať sám za seba. MJ je omnoho viac osobytnejšia a Petrov vzťah s ňou sa omnoho prehĺbil (hlavne vďaka tomu ,že odhalila ,že je Spider-Man....a že konečne padla prvá pusa ). Prostredie je perfektné a som rád ,že tvorcovia si dali námahu zistiť aj tie najmenšie detaily o lokáciách ,kde sa film odohráva ,takže všetky mestá vyzerajú ako by ich filmári natočili tak ako skutočne fungujú (nebojte sa v Prahe nenájdete rusov a už vôbec tam nenájdete Poľské nápisy ). Za české a slovenské songy vo filme vopred ďakujem. A teraz prichádza môj zlatý klinec na záver - JAKE! Už dlho som nevidel tak dobrého záporáka vo Spider-Man filme. Mistério je fakt topka ,aj jeho psychadelické hrádky s Peterom - to som si fakt užil. A naozaj som rád ,že konečne začali riešiť to ,čo robí MCU ,MCU - Multiverzá (btw toto je Zem 616 ,keby to niekto nevedel) ....film je po všetkých stránkach podarená Marvelovka a lepšie pokračovanie ako originál. Prečo potom len 4*? Kvôli rozprávačskému tempu (miestami sa udolasti diali až prirýchlo - hlavne u Mistéria) a menším dieram v deji a logike ,inak nového Spider-Mana priam zbožňujem. Keby som mal nejako zoradiť Spider-Man filmy od najlepšieho po najhorší , tak by to bolo takto: 1. Spider-Man 2 (Molina a Tobey sú pre mňa doteraz top 2. Spider- Man (2002) 3. Spider-Man: Far From Home 4. Spider-Man: Honecoming 5. Spider-Man 3 6. Amazing Spider-Man 7. Amazing Spider-Man 2 .... za návrat J.K. Simonsa ako šéfredaktora Daily Bugle z čias Tobeyho prvých Spider-Manov a za dve postcredit scény ,ktoré otočili celý film naruby mu dávam 83%... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě radost sledovat... Odkaz Tonnyho Starka je zde jasně patrný a mně se fakt líbí, jak to na sebe všecko pozvolna navazuje. A to i po smrti poměrně důležitých členů Avengers. Je vidět, že i bez nich to maj tvůrci perfektně promyšlený a že i bez nich se máme do budoucna na co těšit. Tady netradiční záporák s netradičním plánem, což je taky skvělý, že to není pořád to samý. Už sem si zvyknul, že se při Marveláckých filmech častokrát zasměju, tady tomu není jinak. Spidermanův tlustej rákosnickej kámoš dává :o). Nick Fury taky válcuje. Co se týče efektů, tak to už není potřeba rozepisovat, dokonalost sama. Bylo celkem zajímavý po návratu z kina dokoukat 1.Avengers, jak sou ti herci a to všecko takový mladý :o). Každopádně mě má Marvel totálně v hrsti a můžu říct, že sem si konečně našel cestu i ke Spidermanovi. Trvalo to jen 3 filmový série :o) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím zmínit úvodní podpásovku od Marvelu, v podobě retrospektivního rozloučení se s hrdiny z Endgame za doprovodné hudby Whitney Huston, to se fakt nedělá, takhle ždímat slzy z diváků hned v prvních vteřinách filmu, hergot :-)! Pak už se ale rozjel samotný film a co konstatovat jiného, než že se alespoň pro mě jedná o klasického Spidermana, se všemi jeho plusy a mínusy, kdy u mě bohužel vedou ale tedy spíš ty minusy, s ohledem na ostatní superhrdiny a jejich filmy. Ano, když se „Spajdý“ objevil v týmovkách, šlo o příjemné oživení, ale prostě ve vlastních příbězích to není žádná sláva a za ostatními skutečně pokulhává. Už jen co se obsazení samotného pavoučího muže týče, není v mých očích Tom Holland tou nejpřesvědčivější volbou a třeba z tria Maquire, Garfield a on je tím jednoznačně nejnevýraznějším. Působí na mě až příliš dětinsky, naivně a jeho schopnosti mu s tím jeho ksichtíkem ani trochu nevěřím, a to může na sobě mít oblek jaký chce. Zápletky obou dosavadních dílů pak vyznívají podobně nevýrazně, konkrétně zde je to spíš taková vysokorozpočtová teen taškařice, s vážně slaboučkým záporákem, bez opravdu dech beroucí akce a strhujících efektů, bez zajímavých lokací, Praha a Liberec prominou, a i když humor sice funguje, tak je ho poměrně málo. Hodně se tu pak, ostatně ale jako i v ostatních marvelovkách, hraje na dramatično a emočno, ovšem ale ani to není kdovíjak fungující záležitost, a především ani vnitřní rozpolcení ústředního superhrdiny není příliš přesvědčivé, což už považuji za docela zásadní problém. Každopádně, přes všechny tyto výtky jde ale pořád o dostatečně zábavnou podívanou, držící si slušné tempo, pár výtečných scén a nápadů se tu též najde, nicméně opakuji, prostě Spiderman za mě nepatří do té superhrdinské top ligy a přesně z toho mám obavu, že pokud tohle má být jeden z hlavních tahounů nové marvelovské fáze, už nebudu tím jejich nejoddanějším příznivcem a můj zájem postupně upadne do nezájmu. P.S. Marisa Tomei? WOW!!! ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

o "kouřohlavovi" jsem nevěděl naprosto nic, proto jsem byl "ochuzen" o moment netrpělivého očekávání, kdy se to provalí. Prostě jsem jen konzumoval a musím se za sebe stydět, občas jsem raději sledoval Petera a jeho pokusy sbalit holku než řešení globální hrozby (nebo něčeho podobného). To samé využití hig-tech hračiček od Tonnyho k žehlení svých potíží. Poprvé jsem také věřil, že by raději seděl v divadle a koukal na operu, místo toho aby někde poskakoval po městě v obleku převlečený za pavoučího muže. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Už asi dva roky skoro pokaždé píšu, že mě superhrdinové nudí a filmová tvorba je jich přesycena, leč pokaždé dokážu dát marvelovkám vysoké hodnocení, protože se jim zatím vždy povedlo přinést do žánru něco nového. Tedy doposud. Lépe řečeno do Endgamu, kde už laťka padala o dost níže. A Spiderman se bohužel propadá ještě níže. Film nenabízí v podstatě nic, co by kterékoliv jiné marvelovky nenabídly v bledě modrém. Repetetivnost, předvídatelnost a stále stejný ( bohužel už také ohraný ) roztomilý humor našeho přátelského sousedského Spidermana. Křivka se už pro mě začíná skutečně lámat a osobně si nemyslím, že mě v brzké době Marvel jakkoliv pozitivně překvapí. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Spiderman Homecoming meets Eurotrip. Čo viac dodať? Ilúziová bitka zaujímavá, aj keď Strange bol niekde úplne inde. Čo tento film vytiahlo nesmierne hore, tak očakávania po oboch záverečných scénach, ktorý boli fakt, že wtf. Prvá skombinovala Iron Mana s Dark Knightom a Raimiho Spideyho sériou, druhá otočila jeden obrovský Marvel príbeh z komixov naopak. Tomu sa hovorí odvaha. Škoda, že celý film nebol tak dobrý ako tieto dve "šplechy" a tiež škoda, že herecky najväčší talent z filmu nedostal viac priestoru aj do budúcnosti podobne, ako tomu bolo v Homecomingu. Dal by som aj vyššie hodnotenie. Takto sú to síce len slabšie štyri hviezdy. od troch to šlo hore kvôli tým dvom scénam na konci a popravde aj kvôli očakávaniu čo bude ďalej, keďže napriek slabším chvíľkam sa teším, ako na toto dokážu nadviazať a otvoriť novú kapitolu. ()

anura 

všechny recenze uživatele

3. hvezdicka za efekty. Pribeh mne uplne minul. Asi generacne. Je to i nostalgie po predchozich verzich Spider-Mana, ktere mi byly mnohem blizsi. ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Podobné pocity jako u jedničky, tedy mohl bych k tomu mít milion připomínek, ale faktem zůstává, že jsem se u toho celé dvě hodiny bavil a i když to občas drhne, jako dojezd Endgame to působí opravdu důstojně. Čím si mě ale nový Spider Man naprosto získal byl, kromě stereotypních zesměšňování vybraných evropských národů, čas strávený v Praze, která tu měla největší prostor snad od prvního Mission Impossible. Navíc se produkce evidentně vynasnažila, aby Praha byla opravdu Prahou, takže kromě všudepřítomné češtiny (životní role pro Michala Kubala?) a dokonale nasvícených pražských turistických dominant mě při závěrečných titulcích praštilo do očí a pobavilo, že tento díl Spider-Mana bude velmi pravděpodobně jedinou marvelovkou, ve které zazní Moravian Polka. Navíc všechny zvraty jsem skutečně nečekal (hlavně obě potitulkové scény jsou jedny z nejlepších od Marvelu) a Jake Gyllenhall je jako vždy výtečný a často mu ani scénář nestačí. Ve výsledku pak musím dodat, že jestli si nějakou marvelovku s chutí pustím někdy znovu, tak určitě i tuto. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Sice tento 2. film o Spider-manovi s Tomem Hollandem je horší jak 1. už jen záporákem, příběhem, vtipama, záporák nebyl ani nijak extra využit a ještě pár věcí. Tak či tak je to furt důstojné pokračování, které podle mě mělo až příliš moc hypu. Co tento díl má jako positiva jsou pěkné lokace, dost fajnových scén, emoce, herce ( tady hlavně zase záporák! tedy Jake Gyllenhaal ) atd. Hlavní škoda tohoto filmu je, že několik scén se odehrává ve tmě a strašně to ubližuje hlavně těm akčním scénám, ve kterých to prostě pořád nevypadá dobře a jen je zhoršuje, i když tam už víc podle mě scén bylo normálně ve dne a né v noci tak prostě tomu nepomůžou. !SPOILER!: Nejlepší scéna z filmu, kde mi nevadilo, že ta scéna se odehrává ve tmě byla s tonyho brněním, která mě odrovnala. :!SPOILER! Takže pro shrnutí: pokračování tohoto Spider-mana je důstojné, který ale bohužel nevyužil svůj potenciál naplno, akční scény byly pořád odehráváné v tmavých scénách, hlavního zaporaka nevyužil na maximum a další věci. 3 hvězdy. 6,5/10 ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno pubertální optikou a bráno jako parodie, kterou před sebou finanční setrvačností tlačí marvelovský gigant... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První díl mě vadil svou pubertálností, odklonem od kánonu a v podstatě vším. Druhý díl... inu zápory zůstaly. Středobodem vyprávění je stále to, jestli Peter Parker sbalí svou děsně "nezájem" kamarádku, milostné dobrodružství jeho obtloustlého kamaráda je z říše mokrých snů a v reálném světě nemožné a když se koukám na tu skupinu, co se vydává na výlet po Evropě, tak bílýho aby tam člověk pohledal lupou. JInak je to ale překvapivě slušné. Výlet po Evropě připomíná určitými komickými scénami Eurotrip, "nadšení" z opery u mladých lidí jsem naprosto chápal :) A příběh? Mysterio má slušný plán, svět po "bliknutí" je zajímavý a akční sekvence s elementály či armádami droidů jsou super. Užijeme si destrukci Benátek, Prahy či Londýna a závěrečný titulkový zvrat je mazec. Silné 3* ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

MCU PHASE 3-11: Ja tam nakonec tu patou hvezdicku dam. Je to zkratka lepsi nez prvni dil. Ma to zajimavou zapletku, kdy upgradovali padoucha znameho z kresleneho serialu do podoby 21. stol., k tomu fajn humor a co vic - ma to ceskou stopu! :) Spider-Man se totiz vydava na skolni vylet do Evropy a krom jineho zavita i do Prahy :) (respektive i do Liberce, ktery se tvari jako Praha :) Paradoxne ve filmu zminovany Festival svetla jsem v zivote nevidel, protoze dle wikipedie (heslo Signal) ma tradici az od r. 2013, cili pomerne novinka. A to jsem si puvodne myslel, ze si to tvurci cele vymysleli (spis ho tedy jen upravili pro sve potreby) :) Takze i z americkeho filmu se clovek uci o sve zemi :)) Kazdopadne je to docela prca, protoze Spider-Manovi je furt 16 let (tim, ze v "Infinity War" "zemrel", nezestarnul) a neciti se byt dost silny, aby pokracoval v odkazu Iron Mana. Dokonce tipne mobil i Furymu :) Film totiz primo navazuje na Endgame. Chce si hlavne uzit vylet a sblizit se s MJ. Zde musim zminit, ze Zendaye prichazim vic a vic na chut. Kde jsou ty doby, kdy krepcila v "Na parket, Chicago". Proste je zde opravdu roztomila a i kdyz to neni zrzka, zvykam si. Vtipny je i Happy a Nick Fury. Cele je to take (hlavne k zaveru) zabaleno do slusneho nasupu triku a ma to naprosto...no nereknu nic. Ale nenechte si uzit dve dotacky v titulcich ;) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Imho jedna z nejlepších Marvelovek. Schopná teenege thrillerová dramedy s parádním zaporákem a jedním geniálním iluzionistickým soubojem. První kinodojem je za 5. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Má to hlášky, humor, akce šlape a Pražské lokace potěší, ale celé je to takové nemastné neslané. Po Avengerech mi to přijde jen jako taková výplň do doby, než přijde něco většího. Lepší průměr. ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama