Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 10

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Zajímavosti (33)

  • Tento poslední snímek z provázaného univerza DCEU utžil celosvětově 434 milionů amerických dolarů, což z něj činí sedmý „nejvýdělečnější“ film v této sérii. Náklady na výrobu činily 205–215 milionů dolarů (bez nákladů na reklamu). (fiLLthe3DD)
  • Zápletka s trojzubcem krále Kordaxe (Pilou Asbæk), jehož moc Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) chce použít, aby porazil Aquamana (Jason Momoa), je velmi podobná příběhu hry „Warcraft 3“. V té princ Arthas získá magickou čepel Frostmourne, skrze kterou ho ovládá v ledu uvězněný král nemrtvých Ner'zhul – stejně jako král Kordax s Black Mantou. Architektura Kordaxova království Necrus také nápadně připomíná citadelu Icecrown, kde sídlí Ner'zhul. (Eterninox)
  • Ve scéně, kde Arthur (Jason Momoa) a Orm (Patrick Wilson) utíkají džunglí před kobilkama, lze Orma spatřit, jak běží ve známé běžící pozici z anime Naruto (od r. 2002) zvané „Naruto run“, s rukama nataženýma za záda s narážkou, že takto běží, protože neumí běhat. (sh3riff)
  • Jason Momoa (Aquaman) obdržel za roli Aquamana honorář ve výši 15 milionů amerických dolarů, což je dvojnásobek toho, kolik dostal za první díl. (fiLLthe3DD)
  • Michael Keaton ztvárnil postavu Batmana ve filmech od Tima Burtona, popř. ve Flashovi (2023). Původně se ale počítalo s tím, že si Keaton slavného detektiva zahraje i zde. Scény, které herec natočil, ale byly nakonec vystřiženy. Ben Affleck, jenž si maskovaného hrdinu v minulosti též několikrát zahrál, se rovněž objevil na place druhého Aquamana, nicméně i „jeho“ Batman skončil na podlaze střižny. (fiLLthe3DD)
  • Vincent Regan (Atlan) se již dříve objevil v seriálu BBC Atlantída (od r. 2013). (Johnny.ARN)
  • Karshon (Indya Moore), v historii DC Comic známý spíše jako Žralok, je po King Sharkovi z filmu Sebevražedný oddíl (2021) druhou žraločí bytostí, která se objevila v DC Extended Universe. (Johnny.ARN)
  • Patnáctý a poslední film v DC Extended Universe. (Johnny.ARN)
  • Poslední film z DC Extended Universe, na kterém se podílel výkonný producent Walter Hamada po svém odchodu z DC Films v roce 2022. (Johnny.ARN)
  • Pokračování bylo oznámeno měsíc po uvedení filmu Aquaman (2018). (Johnny.ARN)
  • Pracovní název filmu byl „Necrus“, což je podmořské království z komiksů o Aquamanovi, které se objevilo i v tomto filmu. (Johnny.ARN)
  • Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) v tomto filmu obléká novější elegantnější oblek, který je založen na jeho kostýmu Silver Age z komiksu „Aquaman“. (Johnny.ARN)
  • Aquaman (Jason Momoa) si v tomto filmu oblékne modrý stealth oblek, který má schopnost měnit barvu inspirovanou chobotnicí. Modrý oblek pochází z komiksu „Aquaman“ z roku 1986. (Johnny.ARN)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama