Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 10

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 10

Recenze (313)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Neškodná zábava pro masy, která se sice nemůže rovnat zlatému standardu komiksových filmů (a vlastně ani jedničce), ale ve srovnání s většinou těch letošních to byl takřka balzám na velmi ztrápenou duši. Lepší hlášky, míň doslovnosti a delší setrvání v té hororové/lovecraftovské oceánské mytologii, a byl bych skoro i nadšený. Takhle mě to v první půlce namlsalo, jenom abych se později u bizarně sestříhané buddy komedie s Momou a Wilsonem maličko nudil. 6/10 a je dobře, že si teď DC dá rok a půl pauzu. 2025 bude dobrej, věřím. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že je velká škoda, že nám tímto filmem končí jedna dlouhá sága DCU filmů a budeme si horko těžko zvykat na nové hrdiny. Nedovedu si totiž představit jiného Aquamana než Jasona, ani jiného Supermana než Henryho nebo jinou Wonder Woman než Gal (Ti co miluji Lyndu by mi asi dali :D). Mnozí možná doufali ve velkolepé finále ala Avengers Endgame, ale to nám bohužel po zaříznutí těchto projektů nebylo souzeno. Já hodnotím to, že tento film nebyl ještě víc zaříznutý, byl dotažený do konce a my jsme si mohli užít docela kvalitní vizuál (nebál bych se 3D) a celkem pohodový děj bez trapných momentů. ... Cinestar Ostrava 4K ()

Reklama

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Pokračování Aquamana bylo oznámeno už v době, kdy se točila jednička. A po pěti letech to tu máme a názory jsou velmi rozporuplné. Režisérem opět zůstává James Wan, který druhý díl udělal chytře v tom, že celý příběh krásně navazuje na předešlý díl. Wan je velice schopný režisér, protože ho můžeme znát zejména z jeho hororových snímků, jako je Insidious nebo V zajetí démonů, které hodnotím velmi kladně. Avšak tohle nemůžu říct o pokračování Aquamana. Prvních pět minut krásně shrne celou postavu Aquamana, co má rád, jak žije a jak vypadá jeho rodina, která se rozrostla o syna. Pro diváka, který si předešlý film moc nepamatuje, tak toto je velice dobrý krok. Celá zápletka ale jinak není nijak speciální. V celém filmu figuruje tajemný artefakt, který má absolutní moc a může zničit celé lidstvo. A toho se právě zmocní Black Manta, kterému v minulém díle Aquaman zabil otce a ten se mu snaží pomstít. Proto Aquaman vyhledá svého bratra a pouští se do záchrany světa. Z herců je ve filmu samozřejmě nejkontroverznější Amber Heard, o které se minulý a předešlý rok pořád mluvilo, jestli se ve filmu vůbec objeví díky soudu s Johnnym Deppem. Za mě mohla mít víc prostoru a mohla se ve filmu víc ukázat. Chyběl mi tam nějaký ten wow moment. Jason Momoa je pořád ten stejný sympaťák, který se občas snaží až moc vtipkovat, akorát ne vždy mu to vyjde. Spolu s jeho bratrem Patrickem Stewartem jde vidět, že jim to ale sedí. Zde platí pravidlo, za bráchu klidně umřu. A dostáváme se k té asi nejkontroverznější části celého filmu a to jsou vizuální efekty a prostředí. A těch tu je opravdu mnoho. Ve filmu můžeme vidět spoustu lokací, ať už to jsou pouště, oceány nebo i tropické pralesy. Samozřejmě muselo to dát hromadu práce, to vůbec nezpochybňuju, ale kolikrát se stávalo, že těch efektů je až moc a ve výsledku to působí moc uměle. Některé scény jsou moc tmavé, některé naopak moc nasvícené až z toho bolí oči. Další problém, který s tím souvisí je plynulost jednotlivých snímků. Chápu, je to náročné, ale někdy se stává, že věci, které jsou vytvořeny digitálně (postavy, doladění, předměty), tak se potom při rychlém pohybu kamerou nebo střihu jednoduše rozmáznou, což je škoda a ubírá tomu na výsledku. To jsou ale zanedbatelné chyby. Celkově je prostředí velmi barevné a většinou působí hezky na oko. Spolu se zábavou, kterou na plátno přináší zejména Jason Momoa se jedná o průměrný DC film, který zaujme především svými efekty a pravděpodobně se jedná o jeden z posledních filmů této DC éry. Jsem zvědavý, co přinese restart DC Universa, ale doufám, že se bude ubírat lepším směrem, než v posledních letech. 6,5/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Když bylo během úvodních dvou minut Aquamanovi dvakrát načůráno do ksichtu (přičemž jednou se u toho smála Amber Heard, což vyvolalo vzhledem k její osobě zajímavé souvislosti), bylo mi jasné, že minimálně po stránce humoru nebude dvojka asi úplně můj šálek kávy. A následující minuty to bohužel jen potvrzovaly. Když se totiž tvůrci snažili o rodinný „marvelácký“ humor, moc zábava to většinou nebyla. Scénář zde tlačí hlavního hrdinu až příliš do polohy buranského idiota, bromance chemie mezi Momoou a Wilsonem kvůli tomu moc nefunguje a jisté dialogové výměny poměrně bolí. Stejně tak je na výsledku cítit, že se v postprodukci hodně stříhalo a předělávalo za pochodu, takže několik důležitých scén je najednou necitlivě useknuto, vedlejší postavy se náhodně zjevují a celkově působí roztříštěný výsledek dojmem, že tady se zasahovalo do původního materiálu opravdu hodně. Naštěstí od většiny letošních tupých komiksovek, s nimiž má Aquaman spoustu společných neduhů, zde se může DC aspoň částečně spolehnout na Jamese Wana. Ano, i ten si sice tentokrát vybral svou slabší chvilku, i přesto jeho poctivé řemeslo či hrátky s atmosférou v několika scénách jasně probleskují, stejně jako snaha o epické podvodní Star Wars, na něž se docela hezky kouká. Tempo je solidní, akce obstojná a podvodní univerzum přeci jen nabídne zajímavější svět než třeba hnusný Ant-Man. Ano, na povedenou komiksárnu je to pořád trochu málo, po příběhové stránce se tu jede hloupější liga než posledně a jistá tvůrčí rozhodnutí či plochost postav jsou poměrně k smíchu. Vzhledem ke všem zvěstem o přetáčkách a děsivých reakcí z prvních projekcí je však druhý Aquaman ještě docela neškodný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

No, vďakabohu, že už je koniec. Čo s tým od roku 2025 urobí James Gunn je vo hviezdach, ale asi je dobré, že razantne usekol toto dlhodobé DC utrpenie a začne odznova. Paradoxne práve Aquaman sa môže pochváliť celkom dobrými filmami, čo je u tak všeobecne zosmiešňovanej a ponižovanej postavy (len si spomeňte na Teóriu veľkého tresku) husársky kúsok. Je ale pravdou, že dvakrát a dosť. Z Aquamana si národy celého sveta robia srandu, že jazdí na morskom koníkovi a tak Wan, aby mu dodal vážnosť... ho posadil na morského koníka. Aspoňže si dal prácu s vytvorením podmorského univerza, vyzerá to ako niečo medzi Star Wars a Piatym elementom, ale je toho už proste tak nejak veľa a je to nesmierne únavné. Jedna samoúčelná akčná scéna strieda druhú, tretia druhú, piata štvrtú. A do toho 56-ročná Nicole Kidman v lascívne priliehavom overale... má to za potrebné? Patricka Wilsona musí mať rád každý, kto ho počul a videl v dvojke V zajatí démonov imitovať Elvisa. Jeho štylizácia do akčnej hviezdy (wtf???) nie je napokon až taká strašná, ale oveľa radšej by som bol, ak by Aquaman 2 bol buddy movie s chobotnicou. Čo ma „dojalo“, to je fakt, že do každého filmu predtým rvali nezmyselné, samoúčelné cameá, ale pri rozlúčke ani ťuk, idioti. Fakt je dobré, že to končí. Momoa bol v úlohe fajn, ale v konečnom efekte Aquamanovi robil skôr medvediu službu; „skutočného“ Aquamana osobne vnímam skôr ako hrdého aristokrata bez zmyslu pre humor (možno na spôsob Submarinera z druhého Black Panthera). Nie ako obézneho spoteného podomového predavača poľnohospodárskeho náčinia, ktorý čaká, že si v ten deň zarobí a možno ešte na vidieku pretiahne nejakú unudenú paničku, ktorá je sama doma, ale tá napokon radšej dá prednosť Johnovi zo susednej farmy. Jasné, keď to porovnáme s Fantómom s Billym Zaneom, je to film storočia, ale proste dnes už sú komiksové filmy niekde úplne inde. Alebo nie sú? Zvláštne je, že napriek uisteniam zo strany tvorcov, že dvojka bude EŠTE epickejšia, ako prvý diel, a napriek nepísaným pravidlám pokračovaní hollywoodskych blockbusterov, že dvojka musí byť dvakrát väčšia, ako jednotka, mi pravdupovediac dvojka pripadala oveľa komornejšia a lacnejšia. Sranda je, že v prvej polovici zaznie pesnička spájaná s marveláckymi Strážcami Galaxie, ktorých dal pred rokmi dokopy práve Gunn a teraz zaznejú v oficiálne poslednom filme DC predtým, než sa ho ujme... Gunn. Pýtam sa: je to náhoda? ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Pracovní název filmu byl „Necrus“, což je podmořské království z komiksů o Aquamanovi, které se objevilo i v tomto filmu. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie filmu začalo 28.6.2021 a skončilo 13.1.2022 v Malibu, v Los Angeles, v niektorých častiach Anglicka a na Havaji. (EvilMatus)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama