Reklama

Reklama

Doktor z hor

(seriál)
Německo, (1992–1999), 76 h 12 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Gerhard Lippert, Anita Zagaria, Manuel Guggenberger, Enzi Fuchs, Walther Reyer, Carin C. Tietze, Herbert Fux, Harald Krassnitzer, Klaus Wildbolz (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(95)

Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne prax v alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťastnou náhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Dôjde k rozkolu, ktorý vyústi takmer zo strany svokra v nepriateľstve. Zmierenie tých dvoch zariadi gazdiná zverolekára a priláka zaťa lekára, aby začal prax u nich na horách. Vplyvom lavíny príde lekár o život a namiesto neho nastúpi nový mladý lekár a dedina tak konečne získala opäť svojho lekára, ktorý poskytuje všestranné služby obyvateľom hôr tak, ako je to bežné odjakživa u vidieckych lekárov. (RTVS)

(více)

Recenze (268)

Had6 odpad!

všechny recenze uživatele

Já prostě nemůžu jinak, než odpad! Dostávám kopřivku, když v televizi vidím ty německé a rakouské (promiťe mi to slovo) sračky!! A je mi úplně jedno, jestli to má být seriál o zakrslym policajtovi na dálnici, vypelichanym vořechoj co se producíruje po Rakousku, nebo šílenym doktůrkoj co žije někde v horách a zajímá se o to, zda Traudi má pravidelnou stolici. Táhněte s tim už k šípku. Furt samá kravina, která zabírá místo v programu. ()

Jello Biafra odpad!

všechny recenze uživatele

Čistokrvné televízne zlo, ktoré dlhé roky vysielala TV Prima a navyše s príšerným brnenským dabingom. Obraz idylickej bavorskej dedinky, kde ordinuje spravodlivý felčar a kde sa majú všetci radi, len rúžoví jednorožci im tam chýbajú. Keby mňa niekto dnes nechal sledovať 5 dielov za sebou, tak by som si asi od núdze podrezal žily kuchyňským nožom. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Otázka - co je lepší? Možnosti - rezatým drátem do oka nebo špičatým rozpáleným rezatým drátem do oka??? Jinými slovy - telenovely nebo lékařské seriály "made in deutschsprachige Länder"??? Ruku na srdce - je to běs, ale i tak stojí o třídu výš než (vložte hispánsky znějící ženské jméno) nebo jiné telenovely. ()

baby1978 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl seriál maximálně pět dílů, tak bych dala více hvězd, jenže neměl a byla z toho nastavovaná kaše, kde scénáristé a režisér nevěděli, co bude dál, poté, co Gerharda Lipperta zasypala lavina. Ano je to oddychovka, ale tak dietní, až se nic neděje. A otázka zní, jaký má význam točit filmy, kde se nic neděje a herci se jen ukazují na obrazovce. Ano v Německu, Rakousku a Švýcarsku je všechno čisté, naleštěné až si našinec připadá ve srovnání se špinavým a bordelářským Českem jak v jiném světě. ()

Gardis 

všechny recenze uživatele

85% - Seriál, kde nic nechybí. Vtipné scény, rodinné neshody i milá přivítání a každou chvíli je v tomto seriálu zajímavý zvrat. Obsazení je skvělé. Obdivuji několik známých německých herců. A to že malá dívenka má 2 tatínky je příjemné na to koukat a rád se na tento seriál dívám a těším se na každý další díl. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Filmování probíhalo v rakouské obci Wildermieming. Příběh vycházel z úspěšných románů. (dyfur)
  • Představitel hlavního hrdiny Gerhard Lippert se objevoval v prvních 4 řadách a natočil 60 dílů. Poté se sám rozhodl seriál opustit. (M.B)
  • První čtyři série zaznamenaly nečekaně obrovský úspěch napříč celou Evropou. Každý týden tento seriál sledovalo přes deset milionů diváků. (mar48)

Reklama

Reklama