Reklama

Reklama

Doktor z hor

(seriál)
Německo, (1992–1999), 76 h 12 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Gerhard Lippert, Anita Zagaria, Manuel Guggenberger, Enzi Fuchs, Walther Reyer, Carin C. Tietze, Herbert Fux, Harald Krassnitzer, Klaus Wildbolz (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(95)

Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne prax v alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťastnou náhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Dôjde k rozkolu, ktorý vyústi takmer zo strany svokra v nepriateľstve. Zmierenie tých dvoch zariadi gazdiná zverolekára a priláka zaťa lekára, aby začal prax u nich na horách. Vplyvom lavíny príde lekár o život a namiesto neho nastúpi nový mladý lekár a dedina tak konečne získala opäť svojho lekára, ktorý poskytuje všestranné služby obyvateľom hôr tak, ako je to bežné odjakživa u vidieckych lekárov. (RTVS)

(více)

Recenze (268)

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

To je ale krasny serial, hezke prostredi, stary "milenecky" par, on ma blby jmeno a obcas nekoho vyliska, ona ma jeste blbejsi jmeno a upece chleba a da kozi mleko, potom tu mame doktora co ma hezky mercedes a vsechny zachrani... a jeho syna, ktery ma super uces a mluvi jako nejvetsi inteligent pod sluncem. Mam pokracovat? ()

Cassovian 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál som sa niekedy nemohol ani len v programe pozrieť! Zas to dávajú?! Potom nastal zlom a ako sa hovorí: od nenávisti nebýva ďaleko k láske. A teraz: šmejdím po tv staniciach, či nááhodou niekde nejde :) Ale vážne: herecké výkony = nič moc. Dialógy = nič moc. Dejová línia = nič moc. Prostredie, v ktorom sa seriál točil = obstojné. Hlavní predstavitelia = nič moc. Tak prečo ho mám vlastne rád?? Neviem, ale je tam, i napriek celkovému slabému hodnoteniu. Nič nikomu nezazlievam, pár rokov dozadu by som ho ohodnotil i ja na druhotriedny odpad :) ()

Reklama

baby1978 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl seriál maximálně pět dílů, tak bych dala více hvězd, jenže neměl a byla z toho nastavovaná kaše, kde scénáristé a režisér nevěděli, co bude dál, poté, co Gerharda Lipperta zasypala lavina. Ano je to oddychovka, ale tak dietní, až se nic neděje. A otázka zní, jaký má význam točit filmy, kde se nic neděje a herci se jen ukazují na obrazovce. Ano v Německu, Rakousku a Švýcarsku je všechno čisté, naleštěné až si našinec připadá ve srovnání se špinavým a bordelářským Českem jak v jiném světě. ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Tyrolská příroda je sice krásná ale to je tak všechno ! V tomto seriálu mi připadalo všechno až nějak moc neuvěřitelně přehnané..Možná mi dáte za pravdu? Všechno načinčané a upravené jak já nevím kde...Jako když čekali návštěvu samotného Císaře pána.. Nikde ani smítko, bobek na zemi zde téměř neuvidíte..Vnitřek domu jako z pohádky..A lidé oblečeni po celou tu dobu, jako když jdou na ples..Něco dělají, nikdy nejsou špinaví a vždy přitom navíc elegantně oblečení..Tak já nevím buď jsem blbej já a nebo holt někdo jinej..? Moc jim to ale nežeru.. Člověk by se tam snad bál i kýchnout natož aby si uprdl ! Ne tyto seriály já prostě nesnáším, a neuznávám stále jen na jedno brdo. Telenovely, Německé a Rakouské seriály až na vyjímky momentální malé televizní zlo! Já vím, jedná se převážně o levnou produkci a komerce nám to chrlí takovým tempem, že by se zato nemusela stydět ani Česká televize v dobách minulých, kdy nás zaplavovala všemožnými Sovětskými filmy nejen válečné produkce...Radši bych se ale podíval na ně než na tyto katastrofální, oduševnělé slátaniny pro slabomyslné ! První epizody v uvozovkách ještě za něco stáli, pak už se ale jednalo o čirý odpad ! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem sledoval v mém dospívání a trochu mě šokuje nízké hodnocení na CSFD. To jsem fakt s hodnocením tak úplně mimo? Mám za sebou hodně dílů. Nehleděl jsem až tak na herecké výkony, ale hlavně promyšlenost děje každého dílu. Bavilo mě to. Sledoval jsem to vždy, když jsem byl nemocný a dávali to ve všední dny dopoledne. Hodnotím horšími třemi hvězdami. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Filmování probíhalo v rakouské obci Wildermieming. Příběh vycházel z úspěšných románů. (dyfur)
  • První čtyři série zaznamenaly nečekaně obrovský úspěch napříč celou Evropou. Každý týden tento seriál sledovalo přes deset milionů diváků. (mar48)
  • Představitel hlavního hrdiny Gerhard Lippert se objevoval v prvních 4 řadách a natočil 60 dílů. Poté se sám rozhodl seriál opustit. (M.B)

Reklama

Reklama