Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších (pseudo)paranormálních seriálů, které kdy vznikli, hlavně i díky geniální cynické nadsázce a faktu, že děj není pitomý (občas by se dal dokonce nazvat chytrým, pro někoho možná i s přesahem) a humor je občas solidně upozaděn. Navíc je to dost často ten druh vtipu, u kterého se nesmějete, ale jen usmíváte. Všechny SuperPřírodniny, policejní pohádkáři, nebo přemožitelky zkřívaných tváří se mohou jít v porovnání Georgii (a Mandy Patinkinem) klouzat. PS: proč?! Proč je navazují film taková zhovadilost......? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

S Odpočívej v pokoji to moc společného nemá, jen proto, že je to o smrti, spíš se to trošku blíží k Nezvratnému osudu. Nejhorší je, že seriál se rozjíždí pomalu po dějové stránce, navíc ty zákonitosti umírání jsou občas trošičku směšné (smrtonoši.) Ovšem černý humor nechybí. BYLA JSEM POD STOLEM A KOUŘILA HO TOMU VYSOKÝMU FRAJEROVI, PAK SE NĚKDO NAKLONIL A POŠEPTAL MI DO UCHA: NE, TAMHLE JE CLARK GABLE! ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Po dlouhe dobe jsem se rozhodl si neco nahrat.... Jelikoz se serial kryje s House MD, nezbyla jina moznost... Prvni dil byl prinejmensim zajimavy a povedeny... uvidime, jak se dilo casem rozvine... Po prvni serii musim zvysit hodnoceni. Serial s vynikajicim nadhledem, prijemnym humorem, symaptickymi postavami.... Proste parada. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Škoda, že po velmi originálním a vtipném pilotu není Dead Like Me schopno dostát nastolené kvalitě a jaksi upadne do plahočivé rutiny. Seriálem nás provází postava George - bizarní vypravěčka, která je sympatická svým laxním pesimismem a černým humorem. Přes rameno jí kouká Rube - můj favorit, který do seriálu přináší příjemný a uklidňující element "stařecké" moudrosti. Daisy, prakticky jediná postava procházející nějakým vývojem, se z rozpačitého začátku vyprofiluje do vcelku vyspělé ženy, díky čemuž také přispívá k tomu, že seriál zdařile mixuje černý humor s životními ponaučeními. Bohužel Roxy je poměrně nezajímavá a Mason vyloženě otravný... Problém seriálu spočívá v tom, že každý díl přináší více méně to samé, ještě k tomu v ne příliš vzrušujícím tempu. Na fikčním světě není odvedeno tolik práce, kolik by mohlo, např. zapojení gravelingů představuje vyloženě nevkusnou scenáristickou berličku. Epizoda s kuchařem Angusem dokáže jako jediná (!) pěkně zapojit do děje i vedlejší osudy umírajících, proto právě na ni spatřuji, jak trestuhodně nevyužitý potenciál se v Dead Like Me skrývá. Zajímavé je pravidelné náhlížení do života rodiny zesnulé George - osudy pozůstalých jsou vlastně dost smutné, ale přitom tak vůbec nepůsobí - to je vykresleno pěkně. Reggie je moc fajn. 6/10 ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Osobně se mi líbí ta možnost, že to tak skutečně je plus výkon Ellen Muth a její "příjemný" přístup ke všemu, dodává serálu Dead like me trochu Dr. Houského nadhledu. Člověk si kolikrát uvědomí, na jaké zbytečnosti dává ve svém životě až přehnaný důraz a zase jiným lidem může záležet na pakticky nepotřebných maličkostech. Pro někoho to může být těžce stravitelný seriál, z důvodu určité ukecanosti, ale milovníkům sarkasmů jenom doporučuju. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Červenou žábu si v průběhu natáčení zahrály celkem tři argentinské žáby Rohatky. (Tom Riddle)
  • Waffle House, ve kterém se seriál natáčí, bylo možné vidět i v seriálu Hvězdná brána (od r. 1997), konkrétně v 18. epizodě 8. série, když byl Daniel (Michael Shanks) na cestě k povznesení. (KREI)
  • Červená žába, která se ve filmu objevuje, je argentinská rohatá žába znamá také jako "the Pac-Man frog". Tato žába má ostré zuby a její kousnutí může být velmi bolestivé. (HappySmile)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama