Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 6
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Recenze uživatele J.CTORN k tomuto seriálu (8)

Sherlock (2010) 

Kámo, zaručeně nejatmosferičtější, nejlepší, nejzajímavější seriál který kde najdete. Hlavní postavy si zamilujete natolik, že se budete dívat na jejich edity, i když jsme heterosexuálové, hned po první epizodě budete chtít si vpustit opět Sherlocka do žil, den co den budete vyhlížet paní Hudsonovou, jestli nepřinesla kávu, každý divný člověk ve vlaku kde pojedete, budete ho podezírat a plnit svoji dedukci, dojdete až k poslednímu dílu který vám vyrazí dech. Po půl roce nebo roce se příznaky Sherlockoholikovstvý se zase projeví a vy se na sérii podíváte znovu, jenže i když to nebude až tak INSANE jako když jste to viděli prvně, budete prožívat něco co se jen tak prožívat nedá. Pak si zase zastesknete že není 5. série a bude trpět, AŽ TAK JE TENTO SERIÁL ÚŽASNÝ. JESTLI JEN VÁHÁTE, DĚLÁTE OBROVSKOU CHYBU, TENTO SERIÁL JE TO NEJLEPŠÍ CO VÁS MOHLO V TV SVĚTĚ POTKAT. Měla by se založit skupina pro Sherlockoholiky. Bene, tohle je tvá životní role, věř mi, když to budeš natáčet dál, tak svoji životní roli budeš prožívat, lepší mnohem lepší než Dr. Strange. No, já teď jdu LETS PLAY GAME, LETS PLAY MURDER (hláška z třetí série). 1 000 000/10 ()

Velká hra (2010) (S01E03) 

Na tyto legendární epizody se dívám zpětně a neustále mě to baví. Je to nadupané, případy dávají smysl, některé dedukce si můžete zkusit i sami, vlastně prakticky všechny tři díly první řady ukazují že Sherlock je jedním z nejatmosferičtějších seriálů co kdy byli udělány a inspirovali spoustu nových detektivů. ()

Skandál v Belgravii (2012) (S02E01) 

Kámo to je takovej masterpiece, nikdy to neomrzí ()

Reichenbašský pád (2012) (S02E03) 

Jeden z nejlepších dílů, podíval jsem se na to po dlouhé době a vše mě tam krásně zapadalo s dalšími epizodami SPOILERY Např co se týče Sherlockovi sestry, přežití apod. Nejlepší soundtrack k nejlepším scénám, naprosto legendární byla scéna s Moriartyho pohádkou v taxi, nebo samotná závěrečná SPOILER (při které si uvědomíte že to byla figurína) no prostě tohle by mělo jít do UNESCA, nádhera 11/10 ()

Znamení tří (2014) (S03E02) 

Naprosto luxusní díl, který ukazuje, že v obou plane detektivní oheň ať se jim to líbí nebo ne. Taky konec je skvělý a nic snad tolik nevystihuje tu scénu jako mě, SPOILER, který vždy odehde z nějaké akce zraněn avšak vchází do tmy za novým dobrodružstvím, lépe bych to nepopsal. A na závěr oblíbená hláška: LETS PLAY GAME, LETS PLAY MURDER ()

Poslední přísaha (2014) (S03E03) 

Kámo tady Sherlock projevuje i empatii, co se stalo?😂 ()

Šest Železných dam (2017) (S04E01) 

Čtyři hvězdy v seriálu Sherlock je opravdové minimum, tenhle díl totiž narušuje to co nás na Sherlockovi bavilo, ne až moc osobní a smutné okamžiky. Samozřejmě že je to součástí děje a to je vlastně i ten problém, bylo by lepší v seriálu některé věci nechat a jiným ubrat aby z toho nevzešel nevyhnutelný díl, který není špatný, to vůbec ne ale pro fanoušky Sherlocka zákeřným a naprosto neuspokojujícím. Samozřejmě pro diváka, který se na seriál dívá bez citů, jakékoliv obliby, který si tento seriál zaslouží, bude brát jako něco dost nadprůměrného, ale když se podíváte co dělalo první, druhou a třetí sérií tak atmosferickou a úžasnou rozhodně nebyly osobní problémy a pokles zajímavosti. 6/10 SPOILERY - vážně, jako by nestačilo že minule Marry zastřelila Sherlocka, tak tady se musí případ týkat opět jí a ještě k tomu musí být na konci zabita? Samozřejmě že to zbytek 4 série odsípal, protože John nemohl Sherlockovi odpustit že jí nepomohl. Jako vážně? To chtějí Sherlockovi fanoušci? Osobně beru tento seriál jako nejlepší, ovšem tady to rve srdce všem, a ještě k tomu tehdy, když není naznačena pátá série, protože konec čtvrté série nám jasně naznačil, že tento seriál zase získá zpět to kouzlo jako když začínal a to mě přijde skvělé, co rozhodně není skvělé tak ta nejistota. Jen si to představte, Steven Moffat a Gatiss nám nadělí v této sérii depku a když už to vypadá že se to vrátí k těm úžasným časům na Bakerstreet s komorními případy a Londýnskou atmoškou tak režiséři pochybují, achjo, tak geniální seriál a myšlenka a tvůrci udělají takovou chybu. ()

Poslední případ (2017) (S04E03) 

Nechápu s čím tu lidi mají problém, přijde mi to jako nejlepší ending co vůbec mohl být natočen, ano, takhle to mělo vyústit. Nebudu lhát, 5. série je asi to jediný co si z filmového světa přeju, ale i kdyby žel (a proklínám se za tu myšlenku) nebyla, tak tenhle konec je naprosto uspokojující zakončení toho všeho co jsme viděli. ()

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama