Reklama

Reklama

Captain America: Návrat prvního Avengera

  • USA Captain America: The Winter Soldier (více)
Trailer 2
USA, 2014, 136 min

Předloha:

Joe Simon (kniha), Jack Kirby (kniha), Ed Brubaker (komiks) (více)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Robert Redford (více)
(další profese)

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 415)

kluzo 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, US vymývárna mozků, nuda, Johanson, nuda, nuda, nuda, dlouhá nuda, hoooodně dlouhá nuda bez nápadu... Sám bych to rozhodně v celku nedal. Ani mne v podstatě nezajímalo o co tam šlo. Připadal jsem si, jako by někdo hrál nějakou ne moc zajímavou PC hru a já se na to musel dívat. Boby, Boby, máš to ještě za potřebí?! Mám tě rád, tak už prosím do podobných sraček nepadej... ()

moviechecker 

všechny recenze uživatele

Marveláci bodujú a dokonca sa im darí popreplietaný dej skvelo gradovať. Domnievam sa, že DC Comics už zaspali dobu a ich pančucháči nebudú znamenať nič. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Všetkým Marvelovkám (od Iron Mana, cez Thora, až k Avengers) som dal štyri a viac hviezdičiek. Okrem Captain America: The First Avenger. Na dvojku som sa tešil kus viac (vďaka hercom ako Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson alebo Anthony Mackie) no aj tak som sa snažil nečakať priveľa. Filmom som bol ale celkom príjemne prekvapený, hoci oproti už vyššie spomenutým filmom so superhrdinami to bolo slabšie, stále to bol nadpriemer. Jednoznačné zlepšenie vidím v príbehu a v prepojení celého Marvelovského sveta. Chris Evans - Steve Rogers/Captain America /:/ Scarlett Johansson - Natasha Romanoff/Black Widow /:/ Sebastian Stan - Bucky Barnes/Winter Soldier /:/ Anthony Mackie - Sam Wilson/Falcon /:/ Robert Redford - Alexander Pierce /:/ Samuel L. Jackson - Nick Fury /:/ Cobie Smulders - Maria Hill /:/ Maximiliano Hernández - Jasper Sitwell /:/ Emily VanCamp - Kate/Agent 13 /:/ Hayley Atwell - Peggy Carter /:/ Toby Jones - Dr. Arnim Zola /:/ Frank Grillo - Brock Rumlow ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší než jednička, výrazně akčnější a koukatelnější, ale 75 % musí stačit. Nejlepší byla Scarlett, "Robin" a Samuel. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Pokračování se povedlo. Jedničku jsem zprůměroval do toho největšího průměru, ale tohle mě bavilo. Plno wow scén a plno wow efektů. Chris Evans opět nabral dalších pár kil svalový hmoty, takže se sem tam ani pořádně nevejde do záběru. Ale hlavně mu někdo vymyslel pár zajímavých bojových kreací, takže se štítem už máchá docela obstojně, bojový scény jsou celkově daleko zajímavější. Jen ten příběh nebyl nic, co by mi utkvělo v paměti a počítam, že během pár měsíců se vytratí stejně jako u jedničky. Ale dobrou 4* si to zaslouží, posun je znatelnej na každym kroku. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Nemá smysl se tu příliš rozepisovat. Kdo viděl jedničku, a líbila se mu, asi ho ani pokračování nezklame. V podstatě je to jen přenesení boje z druhé světové války do jednadvacátého století. Na začátku pomalejší rozjezd, který mě, asi stejně jako v prvním díle, překvapivě bavil nejvíc. Pak přišla akce a bohužel i opuštění logiky. Staří známí povstávají z mrtvých, technika jak z hvězdných válek, absence humoru a neutuchající snaha o wow efekt.No, ještě, že tady byl ten začátek. 60 % ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Kapitán sa v modernej dobe aklimatizoval výborne a z najmenej zaujímavého člena Avengers sa transformoval na sakra cool borca. Najväčšou devízou je fantastická akcia, hlavne v scénach jeden na jedného, resp. proti niekoľkým. Záverečné digitálne orgie ma na druhej strane už začali uspávať. Dej, hodený do politického thrilleru, má veľký rozmach a je zo všetkých marveloviek najtemnejší (stále ale v limitoch blokbustrovej zábavy), cheesy komiksové nápady ako vedomie nacistického vedca uchovávané v starom počítači sťahujú dojem serióznosti nadol. 8/10 ()

Bird_house 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než předchozí díl.. Líbí se mi, jak má Marvel vše propojeno - každý film, dokonce se i seriál a vzájemně na sebe odkazují.. Počkáme si tedy na další díl - za dva roky.. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

K této marvelácké variaci na americký patriotismus nijak obzvláštní vztah nemám, a tak jsem i tento film bral spíš jako večerníček po náročném dni, doufaje v to, že ten jeho barevňoučký kostýmek se bude na obrazovce objevovat jenom za hustou clonou výbuchů a kouře. S hlavním hrdinou a jeho bandou jsem ale nakonec měl mnohem menší problém, než agitka slibovala. Příběh sice popírá jakoukoli marveláckou snahu o inovace, ale styl a forma je natolik přesvědčivá, že na konci mi ani moc nevadilo, že jsem strávil více než dvě hodiny hleděním na americkou vlajku elasticky nataženou přes bujné křivky jakéhosi šampónka. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Je to ftákovina (o něco přísnější, než jednička), ale já se bavil královsky. Pokud jste zadoufali, že ten směšný obleček nechali filmaři u ledu, pak vás zklamu. V muzeu ještě jeden zbyl. Mno, v tomhle ohledu je tahle postava nevyléčitelně retro. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

První Captain America se mi líbil hlavně kvůli zasazení do 2.světové války, dynamické akci a parádní hudbě. Současnost mu podle mě tolik nesedí (jak vizuálně, tak i způsobem boje), nicméně je Winter Soldier napěchovaná ještě lepší a dynamičtější akcí než před tím, příběhově to trochu kolísá (dlouho plánovaný převrat SHIELDu je postavený na hlavu), ale je přehlušen opravdu výživnou akcí a znovu parádním soundtrackem. Navíc Captain America je v podání Chrise Evanse stále jedním z nejzajímavějších (a nejzábanějších) "superhrdinů" současnosti. Lepší 4! ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Ač Marvelácké filmy až tak moc nemusím ( např. Thor ), tento se mně líbil. Samozřejmě člověk většinu nereálných scén musí brát s nadhledem a pak z toho vykoukne docela povedené dílo se spoustou akčních scén, pěkných triků a super hereckých výkonů. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Stále nadprůměr mezi evendžry, zvláště v první polovině jsem si chrochtal, pak přišly srandovní průpovídky mrtvých nacistických vědců, a leccos šlo do kopru. Všechna ta spiknutí a tajuplná společenství...no nevim...ale poslední hodinka to zase nakopne. Psát u superhrdinského fláku o civilnosti je odvážné, leč kapitán Amerika u mě asi bere body především na svém přístupu, střílí se z relativně normálních zbraní, choreografie celkem uvěřitelných soubojů je kvalitní, hudba akci v přesných okamžicích podpoří a celé to šlape. A kapitán je jedna z mála marvelovských postav s něčím jako motivací. Johanssonová jako Black widow se dá přežít, leč kdyby ji někdo praštil s některou z těch hyperlodí, prd by se stalo. Totéž platí pro okřídleného černocha - jen zabírá stopáž. Winter soldier výborně funguje jako ten tajemný chlapík v masce, co moc nemluví, když jo, tak mu není rozumět a má to všechno v paži. Když se kolem něj má začít odvíjet story, už je to slabší. Celkově dost vtípků, které udrží pozornost i ve slabších pasážích to dotáhnou na čtyřku. Ale o budoucnost téhle značky mám strach, protože onen (nebo jiný) srandovní nemrtvý nacistický vědec na nás vyskočí i v potitulkové sekvenci, aby pronesl obvyklou větu hahaha, vše byl jen začátek a teď se připravte protože...a záběr přejde na něco jakoby z oka vypadlo z hvězdné brány a dvě individua za mřížema, která pro změnu...no proč vás ošidit o překvapení...další díl vyhlížím, ale s vlažnými očekáváním. ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

"Odteď tu velíte vy, kapitáne." No to už tak bývá, pokud dobře vím. Druhý nepřemožitelný kapitán Amerika se mě líbil tak na půl. Chybí mi zde nějaký nezapomenutelný okamžik. Scarlett je prostě kost, ale zde neukáže ani kousek toho, co většinou tlačí na plátno pořád. To beru jako plus. Myslím. Fury byl nejlepší osobou filmu. Capitan jako celek mě přijde jako nejhorší avenger. Záporák byl lepší než minule, jen ho chtělo trošku víc rozebrat. Míň toho kecaní by neuškodilo, bylo to tam tak nějak moc ukňápaný. ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Dva roky po zásahu Avengers v New Yorku se Kapitán Amerika přemístil do Washingtonu, kde pracuje pro organizaci SHIELD. Když její šéf Nick Fury skončí v nemocnici s vážným zraněním, musí Steve Rodgers přejít do utajení, protože je jako hlavní podezřelý pronásledován na každém kroku. Spojí se s Natashou Romanoff, aby společně odhalili pravou identitu tajemného zabijáka přezdívaného Winter Soldier a zjistili, kdo stojí za spiknutím v SHIELDU.___V porovnání s druhým dílem Iron Mana nebo Thora se pokračování Kapitána Ameriky setsakramentsky vydařilo. Anthony a Joe Russo natočili špionážní film, který si pohrává s tématem konspirace, dvojích identit a zrady ve vlastních řadách. Řemeslo zvládají výborně, od úvodní stealth akce, přes následné naháněčky a souboje s přesilou, až po závěrečnou infiltraci do pevnosti SHIELDU a takřka půlhodinovou týmovou bojovku. Marvel dál pracuje na obrazu starosvětského hrdiny s nešťastným osudem, který v moderní době a světě špionů hledá smysl života a někoho, komu lze věřit. Ve snaze dopadnout Winter Soldiera mu zdatně sekunduje Natasha Romanoff, známá z Avengers jako Black Widow, a vojenský veterán Sam Wilson alias Falcon. Návrat prvního Avengera je skvělý snímek, který nabízí slušnou porci twistů a přikládá důležité díly do stavebnice marvelovského univerza. Scénář má logické lapsy a stopáž by bylo vhodné zkrátit o čtvrt hodiny, ale tím jsem se při sledování filmu moc netrápil. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle sračky jsou důkazem, že lidstvo definitivně zpitomělo, protože pokud se tohle někomu líbí, tak je pitomec.Smrt Marvelu, kurviči vkusu. ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama