Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Recenze uživatele Mkartaylas56 k tomuto seriálu (4)

Volejte Saulovi (2015) 

Z původně vedlejšího spin-offu, který mohl na první pohled působit jen jako slabší odvar dokonalého Breaking Bad, se vyklubal nefalšovaný klenot, který za mě v současnosti nemá na poli seriálové tvorby konkurenci. I když se s každou další sérii blížíme více a více k BB, tak žánrově si jde BCS svojí cestou, což může některé lidi na počátku odradit. Avšak tvůrci v čele s Vincem Gilliganem ani v nejmenším neztrácí nic ze své geniality a ať už po čistě řemeslné či obsahové stránce jde o minimálně podobně (možná místy i více) kvalitní podívanou, jako u jejich předchozího projektu. Má to nezapomenutelné momenty, které mi v paměti zůstanou navždy. Má to perfektně zahrané i napsané postavy, kde kromě navrátilců v čele se Saulem a jeho fenomenálním představitelem Bobem Odenkirkem, se nám představují ty nové, kde třeba taková Kim v podání Rheay Seehorn si mnohdy krade seriál pro sebe. Má to (jak jsem psal) geniální hudbu, kameru, střih, zkrátka po řemeslné stránce jde o skvost. No a na závěr to má (z mého pohledu) stejné schéma, jako BB, tedy takové, že s každou novou sérií se kvalitativně stoupá výše a i za pomoci vynikajícího scénáře mám za sebou šest sérií dlouhý příběh, který dává perfektní smysl ve všech ohledech, po emoční stránce nabízí zážitek, jako jen málo jiných projektů a navíc úspěšně rozvíjí můj milovaný fikční svět z mého nejoblíbenějšího seriálu všech dob. Smekám před tvůrci, kteří mají na svědomí již dva geniální počiny a jediné, co mě maximálně mrzí je skutečnost, že to všechno končí... ()

Série 1 (2015) (S01) 

Velice slibný start projektu, díky kterému se vracím do světa mého nejoblíbenějšího seriálu. Pochopitelně to jede v trošičku jinačím, méně kriminálním, stylu, než Breaking Bad, ale tvůrcům se daří, i za pomoci úžasného Boba Odenkirka a jeho Saula/Jimmyho, držet moji pozornost natolik, že si Better Call Saul skutečně užívám. A jelikož víme, jaký Saul v budoucnu bude a s kým se bude setkávat, tak počítám s tím, že se postupně přesedlá z převažující právničiny na drogové gangy a že uvidíme čím dál tím více známých tváří. I proto mi vůbec nevadí, že je první série skutečně taková rozjezdová, leč stále velmi kvalitní. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Jo, pomalu, ale jistě se nabírá na tempu a tudíž Better Call Saul zatím potvrzuje, že jde o další projekt V. Gilligana a dalších, který je promyšlený od začátku, až do konce a tudíž, že se půjde s kvalitou výše a výše, stejně jako v Breaking Bad. A ano, v přímém porovnání je Saul stále takovým chudším bratrem, avšak stále nám tvůrci předkládají vysoce kvalitní řemeslo, které správným (a žánrově lehce odlišným) způsobem rozšiřuje tuto značku a já se každopádně těším na další série. ()

Série 4 (2018) (S04) 

Jo, konečně to tam padlo a poprvé můžu jít s hodnocením na 5 z 5. Nadále pokračuje trend, kdy s každou další sérií se jde s kvalitou výše a výše a ačkoliv jsme v této měli relativně vlažnější rozjezd, tak to kompletně vynahradila celá druhá polovina, kde se prakticky nesundala noha z plynu, vyplynulo z toho hned několik ikonických momentů a v úplném závěru nastal konečně po 4 sériích očekáváný přerod hlavního hrdiny. A to ve velkém stylu, díky čemuž se na nadcházející pátou sérii těším zdaleka nejvíc ze všech předcházejících. ()

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Reklama

Reklama