Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (6)

Série 1 (2015) (S01) 

konečně sem se odhodlal pustit se do příběhu Jimmyho McGilla a vůbec nelituji. První řada sice nic zásadního k přerodu Jimmyho do Saula úplně nepřinese, nicméně stylově zasévá semínka aby k tomu časem mohlo dojít.  Oproti Breaking bad jde Better Call Saul komornější cestou, zdánlivě postrádá tah na bránu (zatím) a nekonají se tak žádné velké zvraty a infarktové situace, ale ve finále bylo velmi příjemné se po delší době vrátit do Gilliganova světa a vidět staré známe. Těším se na další série a sem rád, že si je můžu dát hezky všechny bez čekání...80% ()

Série 2 (2016) (S02) 

zhruba do poloviny mě druhá řada přišla slabší a bavila mě o něco méně než ta první. Jenže pak začne vystrkovat růžky Saul a víc prostoru dostane Mike a hned je to o poznání lepší. Better Call Saul nekupí zvraty na zvraty, nemá moc situací hrajících na nervy a ani se nesnaží překonat Breaking bad, ale i přes mouchy a slabší momenty je prostě fajn být zpátky v tomhle světě...70% ()

Série 3 (2017) (S03) 

tempo je sice opět vycházkové (a nedělám si iluze že by se to v dalších řadách nějak změnilo) a ke konci se zastaví skoro úplně, přesto je pro mě třetí řada doposud nejlepší. Proces McGill vs. McGill se vydařil, z Jimmyho je stále větší looser a "smolař", díky čemuž  se dostává víc a víc na hranu zákona (a těsně za ní, přičemž ale není v jádru zlý člověk a většinou to myslí fakt dobře. Pro diváka je to nicméně plus, protože díky tomu na scénu přichází Saul, poměrně dost prostoru stále dostává Mike a konečně se objevuje i Gus Fring. Trošičku zamrzí akorát to, že Gilliganovi ne vždy úplně vychází ta snaha o budování napětí. Umí to sice pořád skvěle, ale on se dost těžko divák může bát o nějakou postavu, když díky Breaking bad ví, že se jí nic nestane...zatím...80% ()

Série 4 (2018) (S04) 

je možná hloupé to říct, ale díky absenci Chucka (konečně) drží čtvrtá série víc pohromadě, s čímž je spojený i větší prostor pro drogové linky kolem Fringa a dalších a to je rozhodně plus. K úplnému přerodu Jimmyho do Saula sice ani tentokrát nedojde, ale už k tomu není daleko. Snad jen to tempo by občas mohlo být trochu svižnější, ale už sem se smířil s tím, že to se nezmění až do konce...80% ()

Série 5 (2020) (S05) 

chvilku to trvalo, ale Saul je konečně tady a pátá série má ten správný Breaking Bad feeling a je zatím jasně nejlepší sérií. Karty na závěr jsou rozdány velmi zajímavě, nicméně šestka to bude mít sakra těžké aby se tomuhle Gilliganovskému majstrštyku vyrovnala...90% ()

Série 6 (2022) (S06) 

prequel/spin off o kterém sme před osmi lety vůbec nevědeli že ho potřebujeme se definitivně uzavřel a i když poslední série nepřekonala pátou, zvládla nabídnout vyvrcholení nejen Saulovi před BB (to zvládla už někdy kolem poloviny série), ale zvládla nabídnout i to jak Saul a další skončil po BB. Obě dvě uzavření jsou pak solidně uspokojivé, jen u toho po BB lehce zamrzí, že působí trochu uspěchaně (primárně v tom jak je Saul odhalen). Tak jako tak mě každopádně velmi bavilo v první půlce sledovat jak je z Jimmyho čím dál větší magor, který do svých intrik stahuje i Kim (Rhea Seehorn fantastická) aby jim do toho jejich psycho uspokojení velmi rychle hodil vidle Lalo (imho mnohem silnější "záporak" než Gus Fring) a celý ten jejich sebeklam se sesype jak domeček z karet. A na konec samozřejmě palec nahoru mistru Gilliganovi, který dokázal i v prequelu, kde sme jako diváci u většiny postav věděli že se jim vlastně nemůže nic stát, vytvořit napínavou a skvěle napsanou podívanou, která hraje v BB universu víc než důstojnou roli. Ve finále mi ten zmetek Saul bude chybět...80% ()

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Reklama

Reklama