Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer 1
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Recenze uživatele Oralfabet k tomuto seriálu (7)

Volejte Saulovi (2015) 

Tenhle seriál to od začátku neměl jednoduché. Jednak bylo hned jasné, že ho budou lidé srovnávat s Breaking Bad, no a taky musel být na Breaking Bad napojen tak, aby vše dávalo smysl, aby vše krásně zapadlo do sebe... Jenže tenhle kreativní tým má očividně rád výzvy, a tak se téhle chopil s obdivuhodnou vervou, a výsledkem je seriál, který se od Breaking Bad značně liší, i když je zároveň nepopiratelně součástí stejného univerza, dodává původnímu seriálu novou hloubku, a v mých očích za ním nijak nezaostává, v mnoha ohledech ho dokonce převyšuje. Prostě ani nedokážu vyjádřit, jak moc jsem ještě několik dní po dokoukání uchvácen. It was quite a ride. ()

Série 1 (2015) (S01) 

První sérii jsem sice už před několika lety viděl (a pak jsem bez jakéhokoli důvodu přestal sledovat někde uprostřed druhé) a hodně částí jsem si pořád pamatoval dost dobře, ale to nijak neubralo na potěšení, které mi sledování přineslo. Gilligan prostě ví, jak odstartovat seriál bez zbytečného otálení. Jen lituju, že jsem nezačal s koukáním dřív, abych stihl finále ve chvíli, kdy vyjde. 10/10 ()

Série 2 (2016) (S02) 

Ne tolik stand out epizod jako v první sérii, ale zase to působí trochu uceleněji. Taky je tu o trochu víc komediálních prvků, což mě celkem potěšilo, i když se zároveň těším na další série, kde bude dle mého odhadu převládat dramatická stránka. Konec dost navnadil. 10/10 ()

Série 3 (2017) (S03) 

Navzdory fantastické páté epizodě mi asi třetí série přišla nejslabší - možná proto, že první dvě jsem bral jako rozjezd, zatímco tady jsem čekal, že už to celkem rozjetý bude, a ono to přitom je chvílema pořád dost pomalý. Všechno týkající se vztahu Jimmyho a Chucka je excelentní, ale oproti předchozím sériím tu bylo trošku víc slabších míst. Víceméně si ale nemůžu stěžovat, pořád je to fantastická podívaná. 9/10 ()

Série 4 (2018) (S04) 

Kdybych bral třetí sérii jako pokles v kvalitě (což neberu, i když je jediná, které jsem zatím nedal 10/10), byl by tohle návrat do formy. Jimmyho roční pauza od právničiny přinesla spoustu nápaditosti a skvělých momentů, vztah mezi Jimmym a Kim je tady mnohem propracovanější, než dřív a dějová linka o přípravě konstrukce meth laborky byla stokrát zajímavější, než bych čekal. Závěr byl dokonalý a dost zdrcující, ihned jdu na další sérii. 10/10 ()

Série 5 (2020) (S05) 

Na konci čtvté série se konečně zrodil Saul Goodman, a v páté se mu docela rychle podaří dostat se s pomocí své čerstvě obnovené právnické licence do solidních problémů. No a je samozřejmě radost to sledovat. Vztah Jimmyho a Kim začíná být minimálně stejně fascinující, jako býval ten mezi Jimmym a Chuckem, a Lala je extrěmně zábavný sledovat. Bagman je zatím asi nejlepší díl, a vzpomněl jsem si při něm na Pine Barrens - neméně fantastickou epizodu Sopranos. 10/10 ()

Série 6 (2022) (S06) 

Lepší zakončení si ani nedovedu představit. Tahle série s přehledem překonala všechny předcházející a postupně ve mě probudila snad všechny představitelné emoce (kromě zklamání či nezájmu), ale nakonec převládá hlavně obdiv a hluboké uspokojení. A taky rozčarování nad tím, jak vůbec může vzniknout něco takhle dokonalýho. 10/10 ()

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Reklama

Reklama