Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer 1
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (7)

Volejte Saulovi (2015) 

4 prostě nedám. Perníkový táta byl v mnoha ohledech úplně stejný. Dlouhá expozice, scény bez dialogů, hrátky s kamerou a zajímavé záběry, ale přece jen když Breaking Bad musel šlápnout na pedál, tak z toho byla taková jízda, že se mi zatočila hlava. U Saula jsem to pocítil jen během páté sezóny, která jakoby konečně dosáhla na svůj potenciál a dala na BB vzpomenout tempem i příběhem. Jinak u dvojky, a hlavně čtyřky už vyloženě trpěl. Většinou se tu příběh vůbec neposouvá dopředu a zajímavé scény se dají v rámci jednotlivých sériích počítat skoro na prstech jedné ruky. O to víc pak překvapuje právě již zmíněná pětka. Odenkirk a Seehorn táhli herecky jak mohli, pro své role se narodili. Ale ne vždy to stačí... závěr je ale fantastickej a skvěle uzavírá nejen Better Call Saul, ale i Breaking Bad. A poslední minuty jsou emocionální i herecký koncert. Díky Saule... ()

Série 1 (2015) (S01) 

Solidní úvod, který hlavně díky Odenkirkovi uběhne příjemně rychle. Série rozhodně navnadí na další. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Přestává mě to vyloženě bavit. Poslední díly, tady se pohybující přes 90 %, jsem vyloženě už protrpěl. 2 řady stále čekám a už mě to čekání nebaví. Občas je nějaká scéna skvělá, ale za celou sérii, 10 dílů, jich bylo tak 5, zoufale málo. ()

Série 3 (2017) (S03) 

Nejspíš konečně o chlup lepší než předchozí sezóna. Jak mě ale zaháčkoval Perníkový táta, tak to u Volejte Saulovi zazím vůbec nepociťuji. Dějové linie se stále posouvají hlemýždím tempem dopředu, pokud vůbec. Poslední díly jsou ale citelně lepší a dávají mi konečně naději, že se seriál trochu rozjede. Doufat v to po 3 sériích je špatný... ()

Série 4 (2018) (S04) 

Nebýt povedeného závěru, šel bych nejspíš na 2*. BCS má jeden problém už od začátku seriálu a nepomáhají tomu i skvělý herecký výkony. Ten seriál je prostě o ničem... a u čtyřky je to vidět víc než cokoliv jiného. Děj, nebo něco tomu podobný, je tu asi na 30 minut... A mě to už přestává bavit, takže tam klidně budu šoupat 1 a 2* čím dál častěji, dokud se nestane zázrak a seriál mi nepřinese alespoň z půlky to, co BB. ()

Série 5 (2020) (S05) 

Mnohem lepší a konečně to má ten feeling Breaking Bad, který tak milujeme. A už jsem nevěřil, že to přijde, ale dokonce se tu většinou i něco děje a příběh jde kupředu. Tvůrci mi najedou dělají radost a doufám, že do cíle Saul bude sprintovat stejně jako v posledních dílech 5. řady! ()

Série 6 (2022) (S06) 

Místo toho, aby finální šestka udržela kvality skvělý pětky, se příběh rozmělnil na 13 dílů místo klasických 10 a je to bohužel opět znát na tempu. 3 nebo 4 díly by se daly smrsknout do 1 a sérii by to jen prospělo. Takhle je skvělý bohužel jen poslední díl, který fantasticky uzavírá nejen tenhle seriál, ale i Perníkového tátu. ()

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Reklama

Reklama