Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 3
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (72)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se nelíbily nijak zvlášť ani filmy s Flynnem Carsenem, ale seriál to je jiná liga. Co říct, abych neurazil..to je to, co mě napadá. Scénář je tak hrozný, že to nechápu. Chvílemi je zamotaný tak, že nikdo pořádně nerozumí tomu, co hrdina řekl. Všichni strašně melou a chvílemi přes sebe. Možná je to tak schválně, aby nebylo slyšet, že melou kraviny. To nemluvím o hereckých výkonech. Noah Wyle je herec celkem kvalitní a líbí se mi i John Kim ale Christian Kane a Rebecca Romijn jsou pro mě hereckou záhadou. Buď to byla výjimka a oni mají herecký talent, nebo se minuli povoláním, ale mě se nelíbil ani jeden. Stejně tak se mi nelíbí ani John Larroquette, ale možná to všechno je způsobeno jen prostě špatným seriálem. Samotné epizody jsou spíše nudné a nezáživné a pro mě bylo obrovským utrpením ho dosledovat do konce. Ale měl jsem k tomu dva důvody. Jednak jsem ho sledovat již začal, tak mě zajímal konec a jednak nemůžu hodnotit něco co jsem neviděl. Podle mě jsou některé epizody až stupidní, ale to je jen můj názor. Celkem mě překvapila epizoda ze Slovenska, ale to jen tak na okraj. Takže díky, ale už nikdy více. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Ja si to zatiaľ strašne užívam. Úvodný dvojdiel veľmi pekne predstavil hlavné postavy. a napriek tomu, že ich poznáme sotva štyri diely, tak mám už predstavu o tom, kto títo ľudia sú. a herci boli tiež vybraní skvele. je to nenáročná zábava s lacnými efektami, ale ono sa to ani na nič viac nehrá. a hlavne mi príde, že k prerábaniu mytológií pristupujú oveľa serióznejšie ako mnohé iné seriály tohto druhu. tak snáď im to vydrží. ()

Reklama

Leeslie 

všechny recenze uživatele

Pamatujete na tu dobu, kdy jste pospíchali ze školní lavice k večně zrnité televizi, aby jste si pustili další díl Supermana, Lovců pokladů, Čarodějek nebo Ztraceného světa? Jak nostalgické. Přesně tak to je sledováním Knihovníků. 90 % dnešní seriálové produkce se snaží vyrovnat té filmové. Menší počet epizod, provázanost děje po celou sérii, velký finanční rozpočet, promyšlené pointy, sem tam něco kontroverzního... Pak tu máme dalších 10 % tvorby, ve které sledujeme pouze parodii a nepovedený pokus o rádoby cool a moderní počin na poli televizní zábavy, který je nafrněnější než Barbora Poláková a po první sérii to tvůrci kvůli špatné sledovanosti stejně musejí zabalit. A pak tu máme právě Knihovníky... Dešně oldschoolovou podívanou, která by podle všeho rozumu v dnešní době vůbec neměla fungovat... a funguje... jak je to vůbec možné? Absolutně netuším a právě z toho důvodu je zábavnější tuhle šařádu sledovat... 60 % za odvahu a za nevysvětlitelnou záhadu, proč mě to vůbec baví... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Celkem popravdě jsem se těšil no dostal jsem fakt slabý odvar jako film, námět je slušný a celkem se snaží všichni okolo udělat z dílu show ale jsou to fakt jen třpytivé věci co se líbí než samotný konec no, ještě že každá série nabízela jen dezert v podobě deseti dílu kde dvěma hvězdami pochválím snahu a někdy i koukatelnost ale zůstane to v zapomnění a určitě bych to nevytahoval. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Mám asi trochu jiný vkus než většina, protože jsem se u toho nudil. Hlavní postavy knihovníků jsou úplně plytké, nezajímavé a moc mluví o ničem (viz dialog na konci 3. dílu o důvěře). Akce je trapná, herci se neumí hýbat a choreografie je nulová. Nejvíc mě štvala naprostá nelogičnost v řešení záhad. Podobně jako ve Scorpion, hodně inteligentní lidi zde řeší záhady naprosto debilitním způsobem, který nemá moc logiku, hlavně, že směřují tam, kam si scénáristi přejí. Mumlání té "matematičky" je nejhorší, u toho dycky mlátím hlavou do stolu. Například když stojí u menhiru a chtějí vypočítat dopad světla... Flynn říká "jsme 84.3 stupně severně, 18.5 stupně východně. Což je blbost protože to by museli být v Arktidě. Vzápětí začne "velmi přesně" vypočítávat dopad stínu z menhiru, který je jak vysoký? "Přibližně 9 stop". Když jsou tam podobný kraviny hodně často, celej seriál se pro mě stává kravinou... Jediné, co mě u toho drželo byla postava Flynna Carsena, ta jediná mě trochu zaujala, ale Flynn tam po prvním dvoudíle už nevystupuje, respektive možná se ještě epizodně občas objeví... Rebecca už je trochu okoukaná a její poslední seriály nedopadají zrovna dobře... ()

Galerie (1 430)

Zajímavosti (19)

  • První dvě epizody se objevily jako celovečerní film 12. prosince 2014 na televizním kanále TNT . (willy1)
  • Nové artefakty objevující se v epizodě: Mnoho Minojských artefaktů a Klubko z labyrintu Minotaura. (Karlosik_4)
  • Objevují se zde tyto artefakty: Koruna krále Artuše, Opál ze Samary a Excalibur. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama