Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 092)

applause 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla tento film charakterizovat jedním slovem, tak je to "boží"! Tento díl je, jak se nechali i hlavní představitelé filmu slyšet,lepší než jednička a přináší divákům přesně to, co chtějí. Nejenže je nadupaný plnem skvělých songů, po humorové stránce je ještě o polovinu rozsáhlejší než jednička a baby Groot je dávkou denní roztomilosti. Moc jsem si tento film užila, smála se z plných plic a konec hrál na city. Líbil se mi ještě mnohem více než jednička a nedivila bych se, kdyby to byl pro mě tento rok nejlepší film, protože už v polovině jsem věděla, že půjde na mou úvodní stránku. Těším se na třetí díl a především doporučuji! ()

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Vlastně režisér a zároveň scénárista vzal všechno, co fungovalo v minulém díle a dal nám to v tomhle pokračování dvojnásobně. Jediné, co se mi nelíbilo, tak byla dějová linka, která mi přišla dost děravá a Kurt Russel moc nefungoval, aspoň z mého pohledu. Proto škoda, že nebylo víc Staloneho, ale třeba se v dalších Strážcích dočkáme. Dal bych pět, ale ten příběh s hlavním záporákem mi nepřišel úplně dobrý. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Vynikající barevná, vesmírná zábava, která je vtipná, především díky postavě mývala Rocketa a větvičky Groota. Oproti prvnímu dílu se Strážci galaxie posunuli dopředu, hlavně kvůli vyváženějšímu poměru mezi akcí a zábavou. Film bere na vážnosti a zároveň dává radost. Na pětihvězdičkové hodnocení, si třeba u mě počká třetí pokračování, kdo ví. Ale mezi jedničkou a dvojkou posun vidím, o tu jednu hvězdu navíc určitě. ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Velmi křehké rodinné vztahy. Autoři vsadili na ověřený koncept Marvelovek, použili vtipy z jedničky, přidali roztomiloučký stromeček a trapnou hmyzačku s anténkami. Jediné co drží film nad vodou je pár dobrých scén a hudba. Po skvělé jedničce se tak i Strážci přiblížili braku Marvelovek. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém čekání jsem se konečně dočkal druhého dílu. Režisér James Gunn opět překvapil, nejede podle žádné šablony prvního filmu - tedy ano, stále je tu akce a spousta humorných scének a hlášek, ale tentokrát se tolik necestuje po planetách, ale spíše naši hrdinové řeší to čemu se říká "rodina". Víceméně přesně jak v rozhovorech sliboval. Film spoléhá že jste viděli první díl a že hlavní postavy znáte a proto jede vesele v příběhu dál a neráčí se je extra charakterově představovat, kromě tedy pár nových protagonistů, se kterými je v MCU určitě ještě hodně plánů. Hudba se stále drží klasických songů ve stylu prvního dílu a tak akční sekvence mají pořádné grády. Drax který se minule projevoval z party nejméně teď pomalu nejvíce perlí a dokáže zastínit i samotného Rocketa. Je vidět že novým Guardianům nedochází humor ani na konci filmu, jelikož je zde pět potitulkových scén :D. Menší upozornění pro cíti, připravte si na konci filmu kapesník, budete ho potřebovat. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první strážci svého času naplno využili momentu překvapení a přinesli hodně osvěžení v podobě neokoukaných hrdinů a humoru (ten sice nikdy u Marvelu úplně nechyběl,ale přeci jen se začalo hodně vážnět).Dvojka je pak klasická dvojka se vším všudy.Je delší,akce je větší,je jí víc a děj je plytší než v jedničce.Tvůrci navíc jako by nevědeli kterým směrem se chtějí ubírat.Na jednu stranu se tu zachraňuje vesmír,umírají lidé (spolier : včetně jedné z hlavních postav) a dost často se tu opakuje důležitost rodiny,potažmo téma lásky.Na stranu druhou je tu pak ale opět humor,kterého je snad ještě víc než v jedničce,hlásí se o 106 a film místy připomíná parodii nebo grotesku.Osbně u mě nakonec zvítězilo to,že jsem se extrémně dobře pobavil a zasmál a i když jsou druzí strážci slabší těch prvních,jako oddechovka fungují náramně.Vlastně se opět opakuje to,že přináší čerstvý vítr do v poslední době čím dál vážějšího marvelovksého universa a evidentně tady se nebere vůbec nikdo vážně...85% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině 9.5. Opravdu jsem se na dvojku Strážců těšil jak malej, protože po prvním díle byla nastartovaná tak sympaticky fungující parta, jako už dlouho ne. A nezklamalo to, jelikož si to jelo v těch zajetejch kolejích, na co jsme byli zvyklí. Hromada vesmírný akce a ještě větší hromada hlášek. Hlavně teda od mývala a Draxe, kdy jeho výbuchy smíchu byly neuvěřitelně chytlavý. A malej Groot, no člověk může bejt jakkoli starej, ale ta roztomilost se mu nedala upřít. Příběh byl v tomhle dost upozaděnej, jelikož dějová linka kolem "otce" Star-lorda byla hned od začátku jasná a tudíž bylo jasný, kam to směřuje a jak to dopadne. Po Dr. Strangeovi jednoznačně uvolněnější a jednodušší film, za to ale s pořádnou dávkou humoru a zrovna tady se to hodilo nejvíc. Těším se o to víc, až se propojej s ostatníma Avengers. A 4 potitulkovky? Marvel se překonává. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě u podobných filmů problém v tom, že moc očekávám, ale neuspokojí mě to. Neříkám, že SG Vol. 2 jsou špatní nebo snad horší než první díl. Dvojka se právě nesnaží být lepší než předcházející a drží se v zajetých kolejích, což se mi líbí a oceňuji. Kupodivu se tu hlavně nezaměřujeme na pompézní záchranu lidstva, ale na rodinné vztahy a postavy. Pochopitelně to celé stojí na vtipu, bez něhož by to bylo hodně zlé, o který se převážně stará malinký Groot (ten skutečně neměl chybičku) a chvílemi Drax. Ostatní buď vtipní nejsou, nebo to neumí. Hlavní dějová linka byla fajn, jen trochu čitelná, ale udržela pozornost a bavila mě. Navíc, má to skvělý soundtrack. Málo kdy se mi stane, že po přijití z kina domů běžím na net a toužím si ho znovu poslechnout. Jednoduše, druhý díl je stejný jako první, což u mě znamená, že jsem se nedočkal ničeho nového a nebyl jsem tak fascinován jako minule. Vadí mi, že přesně neznáme přesné schopnosti postav, jelikož občas je dokáže zranit / rozhodit maličkost, někdy ale vydrží ohromný nápor. To je jedno. Mělo to zabavit a to se stalo. Jen nevím, jak to bude fungovat dohromady s Avengers, až se za chvilku setkají. No, nejsem ze studia, tak se tím nebudu lámat hlavu… ()

Necron 

všechny recenze uživatele

Vystizne komentare od DaViD´82 a Isherwood + me tady u toho patetickeho, nevtipneho a nezabavneho, otresne prebarveneho shitu extremne otravoval soundtrack - myslim, ze jsem jeste nerekl, ze je soundtrack "odporny", tady fakt je :-) ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej James Cameron a jeho Avatar či Alien.. Tohle bylo opět hodně odlehčené a hlavně ve vážných situacích někdy dělali až ad absurdum v pubertálním stylu. Leč hudba byla super :) .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom sa digitalna akcia stretava s vatovo planym plkanim, fakt este v jednicke ma o akej -takej kvalite presvedcila posledna akcia, tu je to uz len varenie 1000x uvarenej vody. Bredly Kuper, pan Nafta, Saldanha a Pratt su aspon na urovni, akcia odsypa, zas sa rad necham unasat mainstreamovym prudom 70 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Prostě Marvel umí! Nevím nevím, jestli nenašel přemožitele Avengerů či sólíček jejich jednotlivců, každopádně Strážci jedou a baví všechny okolo! Stejně jako jednička je i pokračování akční smršť plná hlášek, skvělých postav a kostýmů, parádní hudby a nadupaných efektů!!! Chris Pratt je budoucnost a boduje na plné čáře a za mě i jednička pro Míšu Rookera a jeho šíp na písknutí. Ta postava je fakt moje topka komiksáků!!! A tohle všechno mě prostě k radosti stačí! Těším se na všechny pokračování! 80% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako jedna z epizod ze života Strážců Galaxie, ve které se jen tak mimochodem zachraňuje vesmír a řeší se existenciální problémy. Do toho je přimíchána spousta dalších ingrediencí, které nejdou na poprvé strávit, a navíc jsou tak odlišné, že jednotlivé protiřečící si pasáže nejdou pořádně vychutnat. Až na Groota sympatie k postavám zůstala, ten byl velkou podpásovkou, humor funguje, pokud není z ranku pokračování Doby ledové, a když finále vypadá, jak vypadá, tak je těžké se následně dojmout nad klidnější a lidštější částí. Přesto jsem spokojený, protože se jedná o nekončící zábavu, která ustřelí jen výjimečně a je ještě nakopávána nadupaným soundtrackem. A Kurt Russell se Sylvesterem Stallonem přidává filmu kredit. (Třebíč, kino Pasáž) ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

První pecka, druhý ještě lepší, předčilo má očekávání, děj super, efekty ještě lepší a hlavně precizní humor, Marvel opět nezklamal, těším se na další pokračování. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mně se to prostě líbilo daleko více než první díl. Je pravda, že v prvním díle je příběh více promyšlený, tady byl příběh jakoby nijaký. Konečně se Star-Lord setkal se svým pravým otcem, ze kterého se nakonec vyklube záporák celého filmu a navíc vlastně i Bůh?! Už jen tohle zní šíleně. Když ale pominu zápletku (která je ve filmu poslední hodinku), tak je to skvělý zábavný film. Malý Groot se postaral o většinu nejvtipnějších scén (jak přinesl ten palec!). Jsem z filmu tedy nadšená, ale ne tolik, jak bych čekala. ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička se soustředila na představení všech postav a na jejich sjednocení, dvojka se tímto již nemusí zaobírat a může plně soustředit na rozvinutí vztahů mezi jednotlivými strážci, na jejich problémy a city. Zatímco jednička byla monumentální, plná epických soubojů a cestování po celé galaxii, dvojka má "menší" příběh, necestuje po celé galaxii, ale spíš se soustředí na příběh a ne na "epičnost" filmu, což může někdo považovat za zápor, ale já osobně to považuju za obrovský klad. Film představil charaktery postav více dopodrobna, humorně, ale úžasně, potěšila hlavně nová postava Mantis a Baby Groot. Na příběhu mi dost vadilo, že byl hrozně předvídatelný, ale některé zvraty byly stejně výborný. A konec byl snad nejdojemnější z celého MCU. Zkrátka, noví Strážci opět zaváleli, dle mého i překonali jedničku, takže spokojenost! 80% PS: Baby Groot je nejroztomilejší postava od Marvelu! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bál jsem sem, že se ta první Marvelovka, která se mi kdy líbila, v druhém díle zkazí. No, vlastně to dopadlo dobře. Je to snad poprvé, co mě nějaký (v tomhle případě nějací) superhrdina sedl a možná si ho dokonce oblíbil. Co říct k filmu, zase by to šlo zkrátit, dvě hodiny jsou až moc. Dějově to ještě ušlo, ale u Marvelovek na děj moc nehledím. Humorem to bylo dostačující, nic extra, ale něco pobaví. Konec strašně hraje na city, taky to šlo zkrátit. Efekty výborné, jak jinak. A i když se to vlastně celé odehrává před zeleným plátnem, tak to pořád ještě jde. Překvapil mě zde Stallone a hlavně Kurt Russell, který většinou hraje v totálních kravinách... Je to opět na 3*, ale dneska už to navyšovat nebudu, takže ty 3*. ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama