Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 11
USA / Nový Zéland / Kanada, 2017, 136 min

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 091)

Ascites 

všechny recenze uživatele

Strážci Vol. 2 si stejně jako Vol.1 udrželi vysokou úroveň, i přestože měli jako pokračování výborné jedničky poměrně obtížnou výchozí situaci. S trochou nadsázky se dá říct, že se jedná o jednu z nejlepších vysokorozpočtových komedií tohoto roku vůbec. I když jde o marvelovku, tvůrci si drží od marvelového universa trochu odstup. Pro Vol. 2 tedy nepotřebuje vědět vlastně vůbec nic, což má své kouzlo a může to samozřejmě přilákat spoustu diváků, kteří se v komixovém světě zas tak dobře neorientují. Tenhle film si tedy jde za svým úspěchem sám a nesahá pro to po jiných superhrdinech. Tvůrci staví především na interakci mezi postavami a vlastní děj je trošku v pozadí, což ale příliš nevadí, protože děj je komixově jednoduchý a úderný. Zároveň ta zdánlivá jednoduchost dovolí, aby vyniknul skvělý humor a celkově uvolněná atmosféra. Hudba k filmu neskutečně sedne a vůbec z toho nemám pocit, že by tam byla nějak uměle přidaná, aby se film posunul v žebříčku na úkor nesmrtelných. Velké plus bych dal za to, že tentokrát dostal Drax mnohem více prostoru než v prvním díle a ujal se toho majestátně. Celkově prostě povedená komedie, ke které se rád budu vracet, výborné speciální efekty a velká dávka humoru k tomu. Doporučuji. ()

TheFidorka 

všechny recenze uživatele

Často se mi stává, že mě dvojky komiksových filmů nenadchnou a nepřesvědčí, ale Strážci jsou výjimka a dvojka je ještě lepší než jednička. Opět perfektní soundtrack a momenty, kdy se celé kino smálo. ()

Tomas_313 

všechny recenze uživatele

První Strážci Galaxie do repetitivního světa Marvelu vnesli svěží závan originality a jejich risk se jim bohatě vyplatil. Dvojka už zdaleka nedosahuje takových výšin a to především proto, že se nejsilnější atributy prvního dílu snaží kopírovat, nikoliv obohatit. Dětské publikum je cílovou skupinou víc než kdy jindy, vše od roztomilého Groota po infantilní dialogy přeplněné humor pozbývajícími vtipy je účelovým přežvýkáním osobitých prvků jedničky, které jsou znásobeny do všeobecně se podbízející nechutnosti jménem marketing. Postava Ega ( Kurt Rusell ) je směšným výmyslem, jež potvrzuje dlouhotrvající bezradnost vybudovat superhrdinům řádnou protistranu. Pohnutky a vykreslení Ega jsou bizarní a z pohledu vypočítavých tvůrců se postava jeví jako promyšlená loutka, jež dopomáhá všudypřítomné sentimentální myšlence o rodinné pospolitosti. Navíc samotný Kurt Rusell v podobě planety s bohorovnými schopnostmi vyznívá jako úsměvná parodie. Barvitá akce se především v závěru nevyhne pomatenému digitálnímu masakru, který navodí nanejvýš halucinogenní účinky, se zábavou to má ale pramálo společného. Po celou dobu dějem rezonuje prachsprosté citové vydírání, jež vyumělkovanou patetičností podráží jakékoliv snahy o netrapné vyznění. Strážci Galaxie Vol. 2 jsou zbytečným příspěvkem, jehož jediný cíl byl rozehrát nové vztahové peripetie, představit nové postavy a připravit půdu pro budoucí velkofilmy. 50% ()

GOTFAN 

všechny recenze uživatele

Co říci ? Na film se jdu dnes dívat podruhé, neboť jsem byl velice nadšen. Efekty ... skvělé. Děj ... povedený. Humoru bylo tak akorát a vážnosti taky. Ego byl lepší než jsem myslel, že bude. Postavy dostali víc prostoru, neboť po jedničce jsou nám už dobře známé. Maličko mi vadilo, že Yondu opravdu kapku vyměknul, ale zas ne tak moc. Zkrátka tušil, že už je čas ukázat pravou tvář a přestat si hrát tolik na tvrďáka. Bylo to dokonce dojemné. Potitulkové scény ... ano je jich víc ... taky potěšily. Dokonce maličké camea stály za to. No a jedna tančící postavička v titulkách co tam neměla co dělat taky potěšila ( že by náznak jisté spojitosti s jistým filmem který by hezky přivedl strážce na zemi :) ? Náhoda ? Nemyslím si. ) Jo a dokonce mi tentokrát ani tak moc nevadil český dabing ... i přesto se víc přikláním anglickému origu na které se teď jdu kouknout :) ()

Roach 

všechny recenze uživatele

Soundtrack je horší než v prvním díle, je to nucenější než jednička a první polovina je skoro až neúnosná.. Dokonce mě to na chvilku donutilo dát prvnímu dílu dočasně o hvězdičku navíc. Každopádně posledních 10 minut je neskutečnej doják a po závěrečných titulkách jsem měl nakonec příjemný pocit. Každopádně jedna z těch slabších marvelovek. Jo a Drex je to nejvtipnější co může tenhle díl nabídnou. ()

Matt91 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke perfektné v každom detaile. Masky, efekty, herci, prostredie, akčné scény to všetko tu funguje na výbornú. Bohužiaľ príbeh ma neoslovil a prišiel mi ako klasický marvelovský produkt pre masy, ktorý je už obohratý. Občasný prvoplánový humor išiel mimo mňa. Záver je síce patrične emotívny, ale prvý diel mi aj napriek tomu prišiel ucelenejší, zábavnejší a celkovo lepší. ()

Pavlis.xxx 

všechny recenze uživatele

Podle negativních komentářů jsem se trochu bál,že budu zklamán,ale i když to bylo opravdu "jiné" než jednička byl jsem velmi mile potěšen. Drax zabil vtípkama,akce bylo dost a představení dalších hrdinů případného scénáře na třetí díl se mi moc líbilo. Až na pár detailů super zábava a jsem zvědavý jak se režisér popere s uzavřením trilogie,každopádně má skvěle našlápnuto.. ()

oleg121 

všechny recenze uživatele

Keby som sa vedel cez tie úžasné efekty a pestré farbičky dostať k postavám a sympatizovať s nimi, bolo by to o niečom inom. Druhí Strážcovia ponúkajú nulový vývoj charakterov, klišoidný dej. Všetky tieto neostatky boli prítomné už v minulej časti, ale dvojka je nimi presýtená až po uši. Sklamanie, čakal som viac. ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Nářez. Parádní zábava, kde sice oproti jedničce lehce ubylo humoru, ale sakra přibylo emocí a citů a není to vůbec na škodu. Děj má spád, takřka žádný smysl, vizuál je impozantní.. Ke konci bych skoro brečel.. ()

Ocicak 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem neviděl první díl tak jsem k tomu přistoupil nezaujatě a byl jsem nadšený s originality a vtipu i když je to to klasické hrdinovské nechyběly dobré dialogy, vtipy, originalni prostředí, mytologie i rozdílnost postav. ()

Orsi 

všechny recenze uživatele

Marvel začíná být zárukou kvality. Tohle propracované dílko mě opravdu potěšilo,dokonce víc než první díl. Jak už bylo řečeno, téměř vše se odehrává před zeleným plátnem ale to není přeci na škodu, ne? Postavy mají stále ten drive, který od nich čekáte a nový záporák není zlo jako takové. Děj je sice předpovídatelný ale komu to vadí když se celou dobu nesmírně bavíte. Já jsem Groot. ()

Kubas1994 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si a asi jsem nebyl sám, že tohle pokračování jaxe říká "bude recyklovat jedničku", což je vlasntě i trošku pravda, ale myslím, že vzniklo dalších spousty fajn nápadů, který zas příběhu dali koule a tak by to mělo být. Tohle je jedna z mých nejoblíběnějších sérií.., soundtrack prostě nezklamal opět a zas byl hodně zajímavě použit do scén, který by byli bez takový hudby zas o ničem jiným. ()

Cezar209 

všechny recenze uživatele

tak to presne dopadne ak je latka postavena vysoko - jednoduchsie je tesne podliezt ako tesne preskocit ..:o) ,,,nie o vela, ale o ROZPOZNATELNY kuuusok slabsie ako 1.diel... fajnova muzicka, mileny - ja som Gru ...a Ftipny MEDZVEC :))) ...ano postavy sa to snazia zachranit ale "problemy" scenara to zjavne nevykryva. urcite ziadna lutost na stratou 136 min., ale na 3ku sa uz tak prudko tesit nemozno...ALEBO to bol zaaaamer ? ....ked latku posadenu nizko mozno aj prekrocit nielen preskocit :o) ()

aneta105 

všechny recenze uživatele

Jako fans Marvelovek jsem se na tento film moc těšila, jak jinak.... a tak jsem ho s napětím sledovala a můj výraz byl WOW, nečekané,vtipné a zajímavé pojetí mi vyrazilo dech, Rocket a Groot se nikdy neomrzí.... 80%. ()

Darthorias 

všechny recenze uživatele

Tak ako mnohý aj ja som velmi tešil na tento film už potom čo som vydel prvý trailer , ale už ako to poznáme ked je trailer k filmu až príliž dobrý film samotný už biť nemusí. Už Strážcov Galaxie 2 to až tak neplatí ako trailer tak aj film ma naozaj prekvapili kvalitou takmer po každej stránke ( dobre až na pár výnimiek ) . ked ide o dobru hudbu či akčné scény v ktorých ako už v každej Marvelovke nesmie chýbať trocha toho humoru v tomto som sklamaný vôbec nebol , alebo herci či dablery odviedli solidny výkon u svojich charakterov, vtipné hlášky len sršia a to hlavne od Draxa a Rocketa , malý Groot je tipicke nechápavé malé dieťa a zapadá do všetkého velmi dobre no nie výborne po niakom čase vám to už príde "príliš" a stráca to svoj šmrnc , Yondu ten sa ukázal v ovela lepšom svetle ako ako v prvom filme , dozvieme sa viac o jeho minulosti a jeho vzťahoch z ostatnými hlavami plienitelov , osobne si myslým že Yondu bi bol dobrou posilov pre strážcov galaxie v Avengers Infinity war a potom v dalších strážcoch je škoda že sme ho teda vydeli naposledy. A teraz záporák EGO (Kurt Russel) to ako vážne ? Ako hlavného nepriatela to berem ale Quillov otec to som jediný komu to príde riadne cez hlavu , viem pochopiť že potom čo bol schopný vydržať kameň nekonečna v prvom filme , a potom ako mu na Xandare povedali že je ho otec bol nejakého prastarého pôvodu , a kedže viem kto je v komikse jeho otec tak som očakával že to bude ten istý len mu daju zaujímavejší pôvod toto bi som bral , ale EGO ? Živuca planéta ? A takisto ten posledný boj medzi Quillom a EGOm bohužial pre mňa čiste sklamanie v tomto smere . ()

Stalker85 

všechny recenze uživatele

Po fakt parádní, humorem a akcí natřískaný, jedničce jsem čekal větší rachot...neřikám že tu neni semtam joke a nebo geg a nějaká ta akce, ale je to takový utahaný a něco tomu moc chybí, vtipy a gegy jsou takový spíš nucený, nejde to od srdce a i když se sice několikrát poměrně slušně zasmějete, po konci filmu sice víte že jste se několikrát zasmály, ale nevzpomenete si čemu že to vlastně bylo...Je to škoda...za mě, takovej průměrnej průměr...nedalo to divákovi nic navíc. 3* ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama