Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (294)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

4. díl série přinesl zase o něco slabší podívanou. Samozřejmě bych mohl chválit, že i 4. dílem se nekoná úprk na video kvalitu nebo nějaký průser. Spíše cítím že se začíná dostavovat únava materiálu a herecké esa už o účast v téhle sérii valný zájem také nemají. Duo Wilson/Byrne nenávratně pryč. Sledujeme tedy osudy paranormální trojice lovců démonů a tentokrát to bude pro Elise hodně osobní. Lekaček je málo, ale občas nějaká docela funguje. Hlavní padouch s klíčema je poměrně zajímavý. 50% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Štvrtý Insidious sa môže bez problémov porovnať s prvým dielom série. Nechýba v ňom dávka dobre načasovaného desu, zdatná kamera, ktorá miestami preberá prvky z Paranormal Activity a Bisharova hudba ťahajúca divákov na škále desu sem a tam ako handrové bábiky. Zápletka má nečakané originálne prvky, ktorým navyše napomohla prekvapivá kruhová kompozícia, do ktorej Posledný kľúč sériu stavia. Aj napriek drobným nedostatkom, kedy sa aj majster tesár utne, je Insidious slušným partom pre hororový žáner a môžeme len dúfať, že pomyselné pootvorené vrátka na piate pokračovanie nádejnú sériu nepochovajú. Tak ako sa to stalo sérií hororov Saw u pokračovania nazvaného Jigsaw. Snáď ju zdatný tím naopak pozdvihne ešte o priečku vyššie. Pokiaľ si režisérsky post udrží Adam Robitel, mohlo by to vyjsť. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z celé série se jedná o zatím nejslabší díl, ale v té duchařské bídě posledních let je to pořád nadprůměr. V zásadě se jedná o další z báchorek o strašidelném domě, do kterého po letech přijíždí hlavní hrdinka, aby si to s bubákem vyřídila jednou provždy. Atmosféru to mělo celkem slušnou, laciné lekačky na mě fungovaly, vizualice hlavního strašidla je solidní a docela mě potěšil zvrat, dá-li se to tak nazvat, který přišel v závěru. Herecky jakž takž. Lin Shaye je pro mě doplňkovou herečkou a nejsem si jist, jestli byl úplně dobrý nápad postavit film na ní. Ale tady bude problém spíš ve mě. S ostatními aktéry jsem neměl problém a potěšilo mě i to málo prostoru pro Caitlin Gerard. Podle ohlasů jsem moc nečekal, takže ve finále jsem spokojen. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od předchozího dílu se v tomto případě příliš nedaří budovat napětí. Snímek funguje vyloženě jen v rovině lekaček, které jsou devízou této hororové série. Leknete se i v případě, když víte, že na vás snímek chystá bafnout. Celkový příběh je velmi slabý čajíček. Zámečník byl bezesporu zajímavý démon, ale strach jaksi nenaháněl. Duo přicmrndávačů ústřední gerontky bylo stále stejně bláznivé a vtipné. Lepší tři kousky. Jsem lehce zklamán. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zkurvený děti v kině. Cinema City Pardubice, teď. Lidi jsou dobytek, zasranej, nevychovanej dobytek. A film taky slabota. Když už jsem po delší vychladnul, vrátím se k filmu jako takovému. Bez Wana na režisérské sesli to nemá po hororové stránce co nabídnout. Scénář sahá do komedie až příliš často a vzhledem k nízkému levelu strašení je to velký nepoměr. Občas mám humor v hororech rád, aby člověk při kadenci strachu měl čas vydechnout. Ale zatímco třeba v Lights Out je komediální jen jedna scéna a nahuštěné It občas rozčísne nějaká Ritchieho hláška či samotný Pennywise, tak v posledním Insidious je prakticky půlka filmu komedie v čele s hláškujícím duem lovců a strašení je sakra málo. Ani protkanost děje už není z daleka tak zajímavá, hudba neděsí a démonicky nenahaní husinu jako Bisharova pekelná nota v prvních dvou dílech. A když už se vám na chvilku sevře srdce a daří se atmoška, vteřinu na to máte buď nemístný vtip, nebo laciné finále kopírující kung-fu bordel ze trojky, kdy se s démony prostě mydlíte jak Walker Texas Ranger s laciným kaskadérem. První dva díly miluju, ale i když je čtyřka značně lepší než trojka, bez Wana to nemá šťávu a na špičku ztrácejí poslední díly s dechem. Sice se těšim na klidnou domácí projekci bez chrochtajících, křoupajích a hihňajících vypíčených puberťáků, ale víc jak 60% ze sebe stejně nevymáčknu. Mrtvá frančíza. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)
  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama