Reklama

Reklama

Cloak & Dagger

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 22 min (Minutáž: 40–49 min)

Tvůrci:

Joe Pokaski

Předloha:

Ed Hannigan (komiks), Rick Leonardi (komiks)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Olivia Holt, Aubrey Joseph, Gloria Reuben, Andrea Roth, J.D. Evermore, James Saito, Emma Lahana, Wayne Pére, Jim Klock, Divine Prince Ty Emmecca (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Tandy Bowen (Olivia Holt) a Tyrone Johnson (Aubrey Joseph) při náhodném setkání zjistí, že mají superschopnosti. Postupně se je učí ovládat a zjišťují, že schopnosti nejlépe fungují, když jsou spolu. Zároveň se oba snaží vypořádat se svou minulostí a chránit New Orleans, město pohlcené drogami a násilím. A na ochranu města nejsou sami, kromě nich je tu ještě detektivka Brigid O'Reilly (Emma Lahana), ochotná vyčistit město za každou cenu. (Adasin)

(více)

Recenze uživatele Tom10000 k tomuto seriálu (23)

Cloak & Dagger (2018) 

Pro jednou jsem se rozhodl vsadit na společnost Marvel, místo abych všude možně od různých tvůrců hledal jiné fantasy seriály. Ostatně, společnost tvrdí čím dál tím častěji, jak bez těchto seriálů budeme brzy přestávat rozumnět filmům. Mám v záloze i "Lokiho", "Runaways" a nebo "VandaVision", první volba však padla na dva mladé hrdiny, kteří teprve poznávají svoji moc a učí se s ní zacházet. Na snědého Tyrona Johnsona a na bílou Tandy Bowen. Jejich přezdívky Cloak a Dagger přesně vystihují charakter jejich schopností. Příběh: Doposud spíše záporná Tandy se živila krádežemi, aby si vydělala na drogy, ale hlavně na léky pro svoji nemocnou matku. Její otec před mnoha lety spolu s ní havaroval na mostě, když došlo k výbuchu ropné plošiny společnosti Roxxon, kde pracoval, a jejich auto po pádu do moře způsobilo jeho smrt. Ona sama byla zachráněna záhadnou silou. Na druhé straně města žije Tyron, obyčejný kluk hrající basketbal, jemuž však před dávnou dobou zemřel bratr Billy, když ho zasřelil policista, leknuvše se výbuchu plošiny. Když jeho postřelený a již mrtvý bratr spadl do moře, neváhal ho vytáhnout. Avšak marně. Kdo se o něj opřel, byla podivná dívka. Při jejich doteku se z těla Tyrona vynořoval černý dým, z jejího zase bílá záře. Nikdy se již znova neměli setkat. To by se však nesměla takzvaná Dagger rozhodnout mu ukrást peněženku (...). Příběh velmi dobrý. Jen toto shrnutí ukazovalo především na první díl, u něhož byla má naděje na zdařilé pokračování dalšími devatenácti díly velmi vysoká. Pomalý posuv v ději a hlavně mnoho zbytečných scén však ve finále mé hodnocení značně pohoršily. Tandy a Tyron, v druhé sérii poté i André drželi hladinu značně vysoko, ač jejich kvalita kolísala. Nikdo jiný mi ale do oka nepadl. A hlavně, abychom se točili relativně kolem toho samého, na to opravdu nemám. Schopnosti zajímavé, a ač se vyvinuli na konci první a na počátku druhé řady, teprve až v posledním díle (alespoň u Tandy) došlo k jejich pořádné evoluci. Dvě série seriálu stačily, zde nemám nejmenší nutkání toužit po třetí řadě. 60 - 65 procent, dokonce i ČSFD tentokrát nadhodnocovalo, což se mnohokrát nestalo. ice doporučuji, ale ne každému. Asi záleží na tom, komu hrdinové opravdu padnou do oka. A nejenom oni, ale i v jistém smyslu velmi americký seriál se všemi jeho klady i zápory. ()

Season 1 (2018) (S01) 

1.série nám přináší celkový obraz na dva mladé hrdiny s doposud skrytými superschopnostmi. Příběh se odehrává ve vždy prokletém městě New Orleans, kde společnost Roxxon a její představený, otec mladé dcery Tandy (o níž bude ještě řeč) zachází příliš daleko v podmořské těžbě. Vše se jeví zcela normálně, údajná těžba ropy však ve skutečnosti představuje těžbu neznámé, ale velmi mocné látky, na níž klasické potrubí nestačí. Jakmile dojde na plošině k explozi, auto, v němž se muž nachází, spadne z nedalekého mostu do moře. Tandy přežije, on nikoliv. Před utopeím totiž děvče zachrání neznámá ruka. Ve stejný okamžik, ale na jiném místě se nachází Tyrone a jeho starší bratr Billy. První jmenovaný chce druhému pomoci s krádeží autorádia. Jakmile se za oběma vydají policisté, rozhodnou se utéct na břeh. Zde vybuchne plošina, a překvapený muž s jizvou Billyho zastřelí. Tyrone se za ním chce vydat, avšak v moři narazí na dívku. Na Tandy, která září zvláštním bílým světlem, zatímco on temnotou. Holku zachrání a společně se ocitnou na pláži. Nikdy se neměli více setkat. A nebo ano? Nebo na tom závisel osud města? (...). Příběh silný, oba hlavní hrdinové sympatičtí, ačkoliv větší kus mé pozornosti upoutala spíše Olivia Holt. Ostatní postyvy tolik síly neměli, například u mámy Tyronovy kamarádky nenašel jsem žádné sympatie. Děj se docela táhl, poslední dva díly možná svědčily o opaku, ale tím zbytek série nezachránily. Půlka všeho mi přišla zcela zbytečná. I přesto, dávám solidních 75 procent. Třeba druhá série překvapí. A nebo ne. Ale to se uvidí. Doporučuji, pokud máte rádi Marvel, určitě, pokud jste jeho skalními fanoušky. ()

First Light (2018) (S01E01) 

1.díl 1.série. Dagger jako malá dívka chodila na balet, zatímco ejí otec pracoval u tajné organizace. Jednoho dne s ním jela domů, když nedaleko vybuchla ropná plošina. Jejího tátu to tolik rozhodilo, až se na mostě zřítil do vody. V podobnou chvíli Cloak, chudý kluk, kradl pro svého bratra z auta stereo. Když spolu prchali před policií, v dáli došlo k již zmíněné explozi. Proti jeho staršímu bratrovi stáli dva policisté, jeden z nich v šoku vystřelil a zabil ho. Když se Cloak vydal ho hledat, narazil na Dagger. Mezi jimi, když se dotkli, došlo k anomálii. Zatímco ona z ruky vyzářila světlo, on temnotu. Společně se zachránili, ale Dagger utekla pryč. V současnosti dívka krade, aby si vydělala, a to se svým milencem. Schválně nabaluje bohaté kluky, aby je omámila a sebrala jim vše, co mají a co je cenné. Cloak hraje basketbal, ale stává se agresivním, pokud ho někdo fauluje. Tímto si zadělal na menší problém u rodičů. Znovu se společně setkají na párty, kde ho Dagger o peněženku. Když ji dostihne, znovu mez nimi proběhne zázračné pouto. Dagger se ho ale moc bojí, a tak uteče. Udělala ale dobře? Krátce poté, když jde na bál s ukradenými lístky, a vrací se, ji přepadne ten kluk, jehož okradla. Díky svým schopnostem vytvoří světelný křišťál, s nímž ho nechtěně probodne u břicha a zabije. Cloak se zase něchtěně přemístí na střechu budovy, kde dříve pracoval otec Dagger. Tam najde i policistu, jenž mu kdysi dávno zabil bratra. Než by skoro zemřel, rychle se přemístí domů (...). 95 procent, slušný začátek. ()

Suicide Sprints (2018) (S01E02) 

2.díl. Cloak se stále snaží nalézt policistu s jizvou, aby ho zabil. Sám má ale i osobní problémy. Naštval trenéra basketbalu za pozdní příchod, u psychoterapeuta mluví o svých vnitřních démonech a jeho spoluhráči si na něm vybijí vztek. Též má starost o matku, jíž se ptá, jak může zvládnout všechen ten tlak, který je na ní vyvíjen. Dagger potřebuje sehnat, spolu s Liamem, svým přítelem, dostatek peněz, aby si změnila identitu a nebyla nalezena policií pro napadení kluka. U své matky již schované peníze nenajde, utratila je za soud. S Liamem se proto rozhodne vetřít na svatbu zcela neznámých lidí, kde se jí podaří ukrást peníze bohaté družičce. Když ale vstoupí do mysli svého přítele, rozhodne se ho opustit. Nemůže ho pořád ohrožovat, s tím chce skoncovat. Zatímco on sám je zatknut, bezcitná lhostejná Dagger prchá pryč. V tu stejnou chvíli Cloak toužil zastřelit svého nepřítele z dětství, ale nechtěně se přemístí na silnici, po níž Dagger jede. A zatímco kulka letí jejím směrem, ona sama vypustí magickou záři (...). 85 procent. ()

Stained Glass (2018) (S01E03) 

3.díl. Cloak se setkává s Dagger poté, co se přemístí od policisty a nechtěně na ni tak vystřelí s původním úmyslem zabít svého nepřítele. Poté, co utrpí Dagger otřes mozku, se rozhodne odjet od něj co nejdál. Poté, co se zastaví u matky a málem ji dopadne policistka, nevidí jinou možnost než nasednout do autobusu a vydat se někam zcela jinam. Sám Cloak se zastaví v kostele, aby se pomodlil. Když za ním zajde kamarádka, poradí mu, jak se zbavit neduhů, co ho trápí. Od své tety mu sežene recepis na očistnou koupel, a když do ní vleze, ocitá se v jiném světě. Stejně tak i Dagger. Navzájem vidí svá mladší já, jejich šťastné vzpomínky i vnitřní touhy. A když se znovu probudí, ví, jak jeden, tak druhý, že se spolu musí znovu setkat. Setkání uskuteční Cloak, a to v kostele, tam, kde Dagger bydlí. 70 procent. ()

Call/Response (2018) (S01E04) 

4.díl. Cloak a Dagger se spolu sejdou v kostele, kde se pokusí toho druhého vyslechnout. Navzájem si dokáží poradit, porozumět, a poznají, jak moc blízko si jsou navzájem propojení. Jejich vzájemná odlišnost, jež je silnější než cokoliv jiného, dokonce i než jejich podobné problémy, však způsobuje vzájemnou nesnášenlivost. Zatímco dívka touží zemřít, ať už to stojí cokoliv, kluk se snaží pomstít svého zesnulého bratra a žít naplno. Když Dagger hledá důkazy, jež by jí mohly objasnit záhadu kolem jejího otce, Greg, ten, kdo jí je poskytoval, umírá. Cloak zase pátrá po způsobu, jak nalézt rezavého policistu s jizvou na tváři. Skrz všechny své průšvihy se sblíží se svým otcem. Když se od sebe oba dva hlavní hrdinové vztekle odloučí, Dagger najde způsob, jak svoji magii ovládat. Pomůže jí to však dostatečně na nalezení všeho, co potřebuje? A nebo se bude muset vrátit za Cloakem? 85 procent. ()

Princeton Offense (2018) (S01E05) 

5.díl. Dagger sesbírala všechny dokumenty z tajného trezoru Grega, pomocníka její matky ve vyšetřování ohledně tajemství Roxxonu, a nyní je skládá dohromady, aby přišla na hlavní aktérku, případně oběti všech zmatků. Jelikož už zvládá ovládat svoji moc, nečiní ji potíž dostat se na akci této společnosti a postupně získat přístup až k největšímu hnusákovi zodpovědnému za její utrpení. Jenže to není vše. Dagger se též snaží pomoci Cloakovi a i sama sobě ohledně jejich vzájemného spojení. Když čaruje, ubírá to Cloakovi na kontrole. On sám se znovu dvakrát přesunul. Poprvé k bývalému kamarádovi svého zesnulého bratra, aby si s ním popovídal, podruhé na stejné místo, ale do jiné situace. Jistá policejní komisařka má na háku hlavního aktéra všech kšeftů s drogami. Jen škoda, že s tím hlavním zmetkem sama spolupracuje (zdánlivě), a i ona sama se podílí na braní kokain (...). 70 procent. Kdyby nebylo těch zmatků, hodnotil bych výše. ()

Funhouse Mirrors (2018) (S01E06) 

6.díl. Cloak se chce přidat ke svému kamarádovi do jeho podniku, aby měl lepší přístup k dealerům drog a především k policistovi s jizvou, jenž mu před mnoha lety zabil bratra Billyho. Vše se vyvijí v jeho prospěch, dokud nečiní jeho nepřítel překvapivý krok a nerozhodne se odhalit jeho tajnou skrýš, odkud měl naplánováno na něj zaútočit. Právě zrzavý muž totiž toužil obětovat svoji kolegyni, s níž předtím úspěšně manipuloval, aby zakryl stopy. Jak on, tak i ona totiž též odkupují drogy, ale těm, co je prodávají, se nedaří, jak má. Cloak vidí smrt svého přítele a rozhodne se utéct. V ohrožení se ion, stejně jako Dagger, naučí ovládat své schopnosti. Dívka, o níž jsem se zmínil, meitím navazuje kamarádství s ženou pracující v Roxxonu. Poté, co se nechá omylem odhalit, dostane mimořádný přístup k tajemství jejího otce. To, co spatří, s ní velmi zamává. 80 procent. ()

Lotus Eaters (2018) (S01E07) 

7.díl. Tyron i Tandy se vydávají do mysli šéfa vrtné plošiny, jež před osmi lety explodovala, aby ho vytáhli z katanomie a dokázali se od něj dozvědět důležité poznatky z minulosti, jež by pomohli Dagger s ospravedlněním jejího zesnulého otce. Za trezorovými dveřmi se však setkají s jeho v postatě současným já, neustále zažívající dokolečka posledním okamžiky před výbuchem. Než mu dokáží porozumět, Tandy si začne v psychologickém světě povídat se svým "otecem", vzpomínkymi nacházejícími se v mysli muže. Když Cloak ztratí trpělivost a vydá se ven, ona nikoli. Po návratu si už ani ona sama nedokáže vybavit svůj "současný" život a Tarona stojí veliké úsilí, aby ji navrátil do reality. Když se jim to poté společně podaří i u sebou samotného vězněného, dostávají se do přítomnosti, kde každý z nich pozná (tedy Cloak i Dagger), že se sblížili a přejí si zůstat spolu. 90 procent. ()

Ghost Stories (2018) (S01E08) 

8.díl. Po návratu z mysli dříve vlivného muže pracujícího v Roxxonu se Dagger a Cloak opět hodlají věnovat své minulosti. Tandy se ho zeptá na tajný úkryt, kde by mohl její otec schovávat důležité papíry a sama se na dané místo (do banky) vydá. Přímo v ní najde svého úhlavního nepřítele, a vymáčkne z něj doznání. Tedy, téměř. Po pokusu zmanipulovat ji dojde nakonec Dagger šokující pravda. A to poté, co vstoupí spolu s Tyronem do mysli své matky. Její otec v žádném případě nebyl tak milý, jak si jeho dcera myslela. Spíše naopak. Po dlouhém váhání poraženě uzná své zmýlení a než aby celý případ řešila, vymění ho za kupu peněz, kterou ji muž ochotně daruje. Cloak zase najde zjizveného policistu, a jelikož nastal den, kdy se před osmi lety odehrála vražda jeho bratra Billyho, pokusí se jeho vraha postrašit. Je až s podivem, jak rychle se nakonec dozná k činu. Důkazy jsou na světě a zrzek je zatčen. Bohužel, ne na dlouho (...). 85 - 90 procent. ()

Back Breaker (2018) (S01E09) 

9. a předposlední díl 1.série. Dagger (Tandy) se naučila novou část svých schopností. Nejenže dokáže u lidí zjistit, jaké jsou jejich naděje, též jim je dokáže sebrat. Díky triku si už užila rozkoš krátce poté, co bohatému synkovi sebrala touhu po ženách. Brzy s pomocí "vydělaných" peněz vysvobodí z vězení Liama, svého nejlepšího kamaráda. Jenomže čím více se utápí Tandy ve svých schopnostech, tím více propadá zlu. Když ukázala svému kamarádovi místo, kde bydlí, málem při vstupu do jeho mysli chtěla (buď sobě, nebo jemu, není jasně vidět) zničit jejich vášeň pro společnou svatbu. Jedině Cloak alias Tyron dokáže, sice omylem, ale přesto, vkročit do její hlavy a pokus překazit. Když se za ním dívka vydá ve skutečném světě, dá mu pořádnou lekci. Sama se pokusí zničit jeho přítelkyni, ta ale projeví nadání v podobě vzdoru, jež Tandy překvapí. Tyron je nejprve málem vyhozen ze školy pro jeho agresivitu, a nyní po něm pátrá samotná policie. Inspektorka se setká s možným vrahem jejího přítele, jímž není nikdo jiný než zjizvený policista. 70 procent. ()

Colony Collapse (2018) (S01E10) 

10. a poslední díl 1.série. Městu hrozí zkáza, pokud vybuchnou všechny spoje potrubí zadržujících magickou, ale dost nebezpečnou látku činících z lidí šílence. Jedině Cloak a spolu s ním i Dagger mohou katastrofě zachránit. Tyrone prchá před spravedlností, dokud se kolem něj na ulici neshromáždí mnoho lidí, před nimiž své schopnosti zatajit nedokáže. Do cesty se mu připletla i O´Reyliová, jediná kladná policistka ve městě. Oba dva končí na policejní stanici, nikoli však v cele. Zjizvený policajt chystá konečnou odvetu, těsně před ní je však stanice napadena nakaženými lidmi. Po první explozi je totiž postižených již mnohem více než předtím. Dagger hledá s Minou centrum Roxxonu, avšak sama Mina skončí nakažená, a dívce se superschopnostmi nezbývá mnoho možností. Jen Tyrone ji dokáže pomoci. Společně poté čelí osudu, jenž může býti k jednomu z nich nemilosrdný, a překonají ho. Oba přežijí. Jenomže hlavní pozornost příběhu se nyní soustředí i na policistku. Její záporný kolega ji vystavil zlé moci a poté schodil do moře. Když z něj vyplula, získala možnost rychle se pohybovat. 90 procent, zajímavé ukončení první řady. ()

Season 2 (2019) (S02) 

2.série nám poodhalila roušku podivných tajemství New Orleans, především poté podezřelé únosy dívek neznámo kam, kde, jak zjistí naši hrdinové Tandy a Tyron, je drogují a dělají z nich oběti nejenom drogových dealerů, ale též služebné hlavního aktéra těchto přesunů - Andrého Desheina. Tento muž, jenž spolupracuje s Liou (ta se nachází na terapeutických přednáškách jako hlavní poradkyně, na přednášky chodí Dagger a její matka), používá svých schopností, podařivší se mu jich nabýt ve stejnou chvíli jako Tandy a Tyronovi, aby působil ostatním lidem bolest. Jedině oni dva jsou schopni se mu postavit. Aby však nebylo už příliš pozdě. A nejnom to. Musí čelit svému přátelství, jež stále tu a tam čelí těžkým zkouškám, dále také pocitu, kdyby jeden o druhého přišel, a hlavně i své vlastní minulosti (...). Jistě je zde i mnoho dalších zajímavých detailů potřebných k zmínění, jako například proměna Bridget, avšak ty nepovažuji za příliš podstatné. Ostatně, celá série se víceméně strašně táhla, a i přes světlé momenty jsem nucen ji hodnotit podobně, ne - li rovnou hůře než první. 70 procent, více si nezaslouží, hlavně závěr ji přidal na šrámech. ()

Restless Energy (2019) (S02E01) 

1.díl 2.série. Poté, co Cloak a Dagger dokázali zabránit zničení celého města, si dávají odpočinek od vší akce a zdokonalují sebe samotné. Přesněji, Tandy pomáhá matce se stresovými situacemi a opět chodí na hodiny baletu, zatímco Tyron se snaží získat více pod kontrolu své schopnosti. Alespoň tak se vůči tomu druhému ukazují. Společně se někdy setkají v kostele, kde nyní Tyron bydlí, a tu a tam si dají film. Ve skutečnosti sleduje Cloak většinu svých přátel a příbuzných, nebo i těch, na nichž mu záleží (tedy i Dagger), a tajně krade vlivným gangům jejich peníze. Nejprve prvnímu, a poté druhéhu. Tam je ale chycen, a skoro ubit k smrti. Nebýt Tandy, dopadl by moc špatně. Ona dívka mezitím přichází na terapeutické hodině, kam chodí s matkou, do styku s mladou dívkou, u níž pozná, že potřebuje pomoci. Bohužel, pro oba se vyvine situace špatně. Neznámá se ke svému tyranskému manželi vrátí, a ganga obviní jeden druhého z loupeže. K tomu všemu si ani (na chvíli) nevěří oba hlavní hrdinové, jelikož před sebou tajili zásadní informace. Jen Tyronova omluva pomůže Tandy odpustit mu a znovu se s ním spojit. Není už však příliš pozdě? O´Reyliová nedokáže kontrolovat své nervy. 85 procent, slušný začátek. ()

White Lines (2019) (S02E02) 

2.díl. Tandy i Tyrone se pokouší vyřešit vraždu příslušníků rozhádaných gangů, avšak Bridget jim v tom zabrání a převezme za případ zodpovědnost. U detektivky se dozvídáme nemilé tajemství - poté, co vylezla z jezera, se rozdělila napůl. Jedna její část je dobrá, druhá zlá. Ta špatná se nyní zmocní povědomí ostatních a společně s Tandy přijde na kloub pašování sanitek. V nich se mají údajně převážet oběti neznámého drogového kartelu, který své "zákaznice" předávkuje a poté se jich zbaví. Podobně tak skončí i dívka z terapeutických schůzek, po níž Dagger žádá, aby se zbavila svého přítele a šla vlastní cestou. Sama Tandy má ale ještě větší potíže - začíná kolem sebe tvořit silné elektrické pole, kvůli němuž přetěžuje lampy i světla, aniž by vůbec věděla, proč tak činí. Tyron se staví u matky Evity, avšak když se setká se svojí přítelkyní osobně, musí odhalit své schopnosti. Tajemství O´Reyliové je venku. 85 procent. ()

Shadow Selves (2019) (S02E03) 

3.díl. Dozvídáme se tajemství rozdělení Brigit na dvě části, jednu dobrou, a druhou zlou. V minulosti, krátce po záchraně světa ze strany Cloaka a Dagger se obě dvě pokoušeli s tou druhou alespoň minimálně vycházet vstříc, tedy poté, co se Poddajná probudila z kómatu ale marně. V současnosti se snaží Tandy i Tyron zjistit, kam mizí černošské dívky převážené ve falšných sanitkách. Jedině světlá O´Reyliová je dokáže zavést do jejího vlastního tajného útočiště, kde temná polovička, Agresor, spřádá plány. I ona má záměr pomoci nevinným obětem do bezpečí, avšak v její chaotické a bezcitné mysli plane touha všechny nepřátele zabít. V tom jí Tandy zpočátku brání. Párkrát se setkali, a pouze na krátkou chvíli. Když se však všichni nachází na místě činu, dívka již příliš neprotestuje. Sama má za to, že úmrtím drogových dealerů se může vše vyřešit. Tyron však opět použije svoji schopnost a zlou Bridget vsaje (...). 70 procent. ()

Rabbit Hold (2019) (S02E04) 

4.díl. Tandy se rozhodne dozvědět se od Tyrona jeho tajemství ohledně náhlého zmizení zlé polovičky Bridget. Poté, co dosáhne svého, je odhodlaná vstoupit do podivné říše, kam ji může Cloak přesunout, aby ji zachránila, a aby se jí, dost možná, podařilo vysvobodit i Connorse, bez nějž se Tyron nedokáže právně očistit. V nákupním centru se Dagger střetne se svojí děsivou minulostí, a záhadným způsobem, po porušení pravidel, se dostane opět ven. Proč s policistou zabivšího Billyho, bratra Cloaka, to nikdo neví, ale jisté je, že zlá Bridget zůstává stále na druhé straně. Sám Tyron má ale mnohem větší potíže. Gang se rozhodl spojit se proti němu, a jelikož se již nachází i v hledáčku policie, má dvojité potíže. Nyní navíc přichází o své schopnosti, poté, co je dala v jiném světě Tandy v sázku, a jelikož potřebuje zachránit i svoji mámu, nezbývá mu nic jiného než tiše věřit. 65 procent, tentokrát slabší díl bez velkého smyslu. ()

Alignment Chart (2019) (S02E05) 

5.díl. Tandy se setkává s vedoucí poradenského kroužku, aby na ni uplatnila svůj důmyslný plán. Jedině ona by údajně mohla vědět o hlavním aktérovi všech převozů dívek do domu na "bílé maso". Oním vyvrhelem se stává její přítel Eric. Aby mu dala co proto, vkrade se do jisté budovy a tam některým jeho pomocníkům dá co proto. Jenomže Dagger čeká osudová rána pod pás: Jeho přítelkyně s ním totiž stále spolupracuje. Nyní se proto dívka ocitá ve stejné situaci jako mnoho dívek před ní. Tyron mezitím předává Connorse, jehož se mu podařilo najít, do rukou svého otce. Náhlá proměna vraha Billyho otřese se všemi. Nyní totiž touží jedině po pspravedlnosti. Dá se mu však věřit? Klíč ke svobodě Cloaka se skrývá ve spisu uloženého v jedné lahvi ve vinném sklepě. Jenomže po jejím nalezení se kluk k žádnému výsledku nedostane. Jedině vidina toho, nad čím Connors přemýšlí, ho odradí od další vraždy (...). 75 procent. ()

B Sides (2019) (S02E06) 

6.díl. Tandy skončí v sanitce, kde si s její myslí pohrává jistý mocný nadpřirozený muž, s nímž se dívka velmi dobře znala. Postupně jí pouští všemožné alternativní reality, v nichž by se mohla vyskytnout, a lstí ji zavádí do náročných situací. Zpočátku Dagger velmi odolává, v jistém momentu se dokonce dokáže vyznat, kde přesně se nachází, a tím nejen jeho, ale i misi té, jež jí zpacifikovala elektrickým šokem, ohrožuje. Proto se muž snaí vymyslet, jak na ni. V samotném závěru (údajném), kdy se spolu střetnou tváří v tvář, dokáže Tandy jeho kouzlo zlomit. Ocitá se opět na svobodě, mimo nebezpečí jeho doteku. Avšak při druhém setkání, tentokrát už s Tyem po boku, na něj nebezpečný pachatel vystřelí a zabije. Pro Tandy se stal Cloak nejdůležitějším spojencem. S jeho ztrátou si uvědomí, kým pro ostatní je - ohrožením. A proto se rozhodne vzdát. Přeá mužovi svoji moc a jemu se podaří zlomit její vůli (...). 90 procent, zajímavý nápad. ()

Vikingtown Sound (2019) (S02E07) 

7.díl. Tandy se probouzí v hotelovém motelu, téměř zlomená, a snaží se co nejrychleji, dokud to jde, utéct. Přítomnost její poradkyně a hlavně samotného zlého ovlivňovatele myslí z ní ale vymažou i poslední střípek naděje. Bez domnění, že Tyron stále žije, a bez jakýchkoliv přátel přijde o svoji schopnost, a zcela se jim poddá. Tyron mezitím zůstává ve vlivu magických desek, s nimiž už měla tu čest i Tandy, narozdíl od ní však Cloakovi nenápadně pomáhá zlá polovina Bridget, a nejen ona. Matka Tyronovy dívky, černošská věštkyně, se setkává s oním špatným mužem, toužícím po tom stát se bohem. Na jeho čáry později umírá, nechává však prostor poslední pozůstalé v jeho říši, jež se pokusí o ničení veškerých chlapových triků. Sám Tyron se dostane ke zcela unavené a málem zmanipulované Dagger, díky své rvačce se strůjcem všeho zlého však utrpí (pravděpodobně) smrtelné zranění. 85 - 90 procent. ()

Související novinky

Spideyho kámošky dostaly režisérku

Spideyho kámošky dostaly režisérku

31.05.2017

Ačkoliv pořád není jasné, jestli (a případně jak) se Spider-Man zapojí do nového pavoučího vesmíru od Sony, máme tu už druhý projekt, který nabírá reálné obrysy. Nejdřív jsme zjistili, že Ruben… (více)

Reklama

Reklama