Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks

(seriál)
  • USA Twin Peaks (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (1990–2017), 42 h 53 min (Minutáž: 46–94 min)

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Sherilyn Fenn, Harry Goaz, Michael Ontkean, Lara Flynn Boyle, Warren Frost (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Ve Twin Peaks je nalezena brutálně zavražděná Laura Palmer. Zvláštní agent FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) spolu se šerifem Harrym S. Trumanem (Michael Ontkean) brzy zjistí, že v tomhle napohled spořádaném maloměstě není nic takové, jak se zdá. (Magic Box)

Videa (6)

Trailer

Recenze (726)

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesnáším slovo kult, pro mě není nic v oblasti filmu kultem. Neuctívám ani filmové postavy ani režiséry, nikoho. Řekněme ale, že seriál Twin Peaks by se dal přirovnat ke coca-cole a Dale Cooper ke kofeinu = zatraceně chutné a zatraceně návykové (co se týče kinematografie). Miluji mysteriozitu, tajemno, atmosféru, tři esence vrcholného požitku z projekce. A Lynch je všechny napěchoval do jednoho lákavého balení. Já ale netvrdím, že je seriál bezchybný a to je několik postav, které mi lezou nesnesitelně na nervy (polda co bulí jako želva, sekretářka s hlasem batolete a pár dalších). Ale čert je vem, Twin Peaks mi dokázalo, že "detektivka" je vlastně zábava (a to jsem detektivky - nebo jak to správně nazvat - nesnášel). Bravo. ()

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč je Twin Peaks na rozdíl od jiných seriálu tak moc dobrý. No třeba proto, že u jiných seriálů, když nevidíte jeden dva díly, nakonec zjistíte, že se třeba nic nestalo. Tady je průser vypustit i třeba jen 5 minut. Každá scéna totiž seriál rozvíjí do nových dimenzí. V Twin Peaks je všechno humor, napětí, romatnika, lehká erotika i mystično. Tvůrcům seriálu se navíc podařilo získat opravdu excelentní herce, kteří svou práci umí skvěle. No a taky Sherilyn Fenn, Lara Flynn Boyle a i jiné jsou úplně fatálně nádherné. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak k tomuhle legendarnimu serialu jsem se dokopaval nekolik let a ted uz jsem ho konecne skouk. A popravde receno, mam z toho drobet rozporuplny pocity. Serial navazuje tam, kde pilot skoncil, coz se ostatne dalo cekat a nakejch 16 dilu to je sice lehce mysteriozni, lehce cernohumorna a lehce hororova, ale prevazne detektivka. MacLachlan spolu s mistnim serifem vysetrujou vrazdu, postupne skladaj stopy a vize dohromady a blizi se k odhaleni vraha. Do toho par vedlejsich postav a jejich mensi, pro hlavni dej nijak zasadni, ale atmosferu dobre dokreslujici pribehy. Postav je tu sice zbytecne moc, ze zacatku jsem se v nich ztracel, ale nakonec se clovek zorientuje, spoustu si jich oblibi a tesi se na dalsi dil. Jelikoz jsem pred skouknutim serialu nikde nestudoval zadny recenze a tudiz jsem cekal, ze se bude vrazda (respektive vrazdy) vysetrovat az do konce a ani jsem si nebyl jistej, jestli se vlastne vysetri, docela me prekvapilo, ze vrah je po 16 dilech chycenej. No a pak jsem si rikal, co vlastne chtej v tech dalsich 13 dilech jeste resit. Dva nasledujici dily me zacli presvedcovat, ze resit neni moc co, tvurci tak trochu vari z vody a do serialu cpou dalsi a dalsi postavy, ktery tu predtim vubec nebyly nebo o nich byla jen minimalni zminka, zacinaj rozvijet spoustu tu vice, tu mene zajimavejch vedlejsich pribehu a jednoduse to natahujou. Jenze pak se to rozjelo, serial ziskal jeste temnejsi atmosferu, ale zaroven daleko vic cernohumornou, zaclo se resit nadprirozeno, ufo, zlo v lesich a podobne, dalsi vrazdy a serial uz zase chyt dech, jel ve velkym a ja byl natesenej na kazdej dalsi dil. Pak bohuzel prisel konec, kterej nejen, ze me solidne nasral, ale z ty spousty linii jich zakoncil jen par a na zbytek se vysral a nechal je jednoduse otevreny, jak kdyby byla puvodne v planu treti serie. No a tech par zakoncenejch pribehu zakoncili tvurci bud zmatene, kde neni vlastne jasny, co se stalo a nebo naopak z myho pohledu spatne, protoze jsem si spoustu postav oblibil a jak dopadli me jednoduse nasralo. Ale celkove to proste je pravem kultovka za jasnejch 5* se sympatickejma a dobre hrajicima hercema a paradni atmosferou. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Městečko Twin Peaks je krásné místo pro bydlení, ale nic zde není takové, jak se zdá být na první nezaujatý pohled. Pod rouškou noci se zde totiž dějí nevysvětlitelné věci, jejímž důsledkem je smrt Laury Palmerové. Na místo činu přijíždí agent Cooper, pomalu nasává atmosféru zvláštního místa a již si zvyká na to, že bude potkávat prapodivně vypadající i nesmyslně mluvící lidi, z jejichž šílených podprahových signálů bude skládat mozaiku kvalitně zauzlovaného děsivého případu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

asi jsem cvok, ale nikdy jsem netušil, co kdo vidí na nekonečným seriálu o vyšetřování jedný vraždy, ke kterým pro oživení přibývaj další, a který se stejně vraha nedopátrá ani kdyby jel až do soudnýho dne, prostě jen proto, že vraha ani najít nechce a podle udaných fakt by ho nenašel ani hercule poirot. a ne, nelíbilo. ()

Galerie (1 330)

Zajímavosti (98)

  • Známá zarámovaná fotografie Laury Palmer, která se v seriálu objevuje, je vlastní fotografie herečky Sheryl Lee. (don corleone)

Související novinky

David Lynch chce natočit animák

David Lynch chce natočit animák

09.04.2024

Ono to s tím jeho důchodem možná nebude tak horké. Když se slovutný filmový tvůrce David Lynch (Mulholland Drive, Zběsilost v srdci) v roce 2017 vracel ke kultovnímu Městečku Twin Peaks, nechal se… (více)

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Spielberg obsadil Davida Lynche

Spielberg obsadil Davida Lynche

05.02.2022

Režisér Steven Spielberg (Ready Player One, West Side Story, Čelisti) už je pilně v procesu příprav svého dalšího filmu. Ten ponese název The Fabelmans a měl by do velké míry být režisérovou… (více)

Reklama

Reklama