Reklama

Reklama

Od děsivých událostí uplynulo půl roku. Rachel Kellerová se synem Aidanem opustila Seattle a přestěhovala se do Astorie v Oregonu, kde nastoupila do místních novin. Jednoho dne se doslechne o záhadné smrti středoškoláka Jakea a pochopí, že duch holčičky Samary opět zabíjí prostřednictvím smrtící videokazety. Podaří se jí videokazetu najít v domě Jakeovy spolužačky Emily a zničit. Ducha se tím však nezbaví. Samara se dál zjevuje Aidanovi, jehož těla se podle všeho chce zmocnit, a podle chlapce je neustále sleduje. Jedinou možnost, jak spolu mohou komunikovat, aby je duch neslyšel, mají během spánku, pomocí telepatie. Po jednom ze Samařiných útoků skončí Aidan v nemocnici a doktorka Templeová zakáže Rachel přístup, protože se domnívá, že syna týrá. Rachel mu ve snu slíbí, že se pokusí Samaru zastavit. Začne pátrat po její matce Evelyn a objeví deníky, které si psala. Vypátrá, že se kdysi pokusila utopit dítě a od té doby žije v blázinci. Navštíví ji v naději, že se od ní dozví, jak by mohla svého syna zachránit. Evelyn jí však poradí pouze to, že má syna poslouchat. Chlapec jí ve snu tvrdí, že ho musí zabít, jinak Samara nezmizí. Rachel si uvědomí, že ji Aidan oslovuje jménem, když však jeho tělo ovládá Samara, oslovuje ji vždy maminko. Pochopí, že dívka chce maminku, a když se v televizi objeví samy od sebe záběry ze smrtící videokazety, nechá se vtáhnout do děsivé krajiny z nahrávky. Ocitá se ve studni, v níž kdysi Samara zahynula, a ví, že má šanci ducha zastavit. Ještě však netuší, co by měla udělat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro modrookou blonďatou Naomi (obzvláště v mokrém tričku) a tak když potomstvo chtělo vidět dvojku Kruhu, řekl jsem si, že to nějak přečkám už jen díky ní. Rovnou říkám, že kdo neviděl jedničku, bude na tenhle maglajs nelogicky poslepovaných obrazů koukat jako jelen dvanácterák na Rachelino auto na lesní silnici. On je z toho jelen dvanácterák totiž i ten co jedničku už viděl a snaží si to nějak dát do souvislostí. Logiky to věru moc nemá, někdy člověk prostě čistě nechápe. Zatímco v jedničce jste si zubatou sami zavolali rouhačsky tím, že jste strčili do videa kazetu a koukli statečně na ní, u dvojky se telka i video zapínají sami, takže to úplně ztrácí kouzlo onoho rozhodování... Chápu, že tu byla snaha vyždímat z vlasů utopence ještě nějakou tu vodu do dvojky, ale nepovedlo se to. Co zaujme je pár digitálních efektů, které i na svoji dobu byly vynikající a skvělá temná hudba soundtracku. Nahoře jsem zahlédl jméno Zimmer, tak se moc není čemu divit. Tohle byla hoooodně velká nuda i pro omladinu a tak dávám za jednu muchajznu lezoucí z vodovodu. * ()

Legas 

všechny recenze uživatele

U jedničky jsem se v kině hrůzou ani nepohnul. Byl to můj nejintenzivnější hororový zážitek vůbec. Veliká škoda, že to samé nemůžu říct o dvojce. Ta totiž postrádá vše, čím jednička byla vyjímečná - atmosféru, lekačky, děsuplné scény i kvalitní příběh. Všechno špatné se odráží právě od děje filmu, který místo aby vysvětlil některé naznačené záležitosti z jedničky, tak je pouze podivně a nelogicky rozšiřuje o další nejasnosti. Tím příběh tratí na poutavosti, což snižuje divákovu chuť se bát. Tomu přispívá i špatné časování a střih většiny scén. Mnohé mohly být strašidelné, kdyby se režie soustředila víc na detaily a naznačování hrůzy místo digitálních triků. Příkladem budiž jeleni. Z jejich pohledů a netypického zvířecí chování jsem měl husí kůži. Bohužel jen do té chvíle, než začali s útokem. Strašidelná scéna se rázem přehoupla do prosté digitální akce. Kromě jelenů na mě zapůsobil i trochu vylepšený "protáhlý ksicht" Samařiných obětí. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak pro změnu opět stejně natvrdlý a průměrný scénář jako u jedničky, který bohužel tentokrát nedokázala zachránit dobrá režie.Atmosféra prvního dílu je v nenávratnu, nelogičností se opět monumentálně nešetří a lekačky nehledejte.Ovšem Samary je tentokrát podstatně více, což je ku prospěchu, dozvíte se něco málo víc o příběhu a abych nekecal místy atmoška dýchla.Ale ve všech ohledech je to slabší a ano, opět bohužel spíše thrillerové pokoukání, které kdyby se aspoň pokusilo dávat smysl, asi by mělo navíc, i přesto byl výdělek maximální, i když to přičítám hlavně nasraným lovcům jelenů a všem dospívajícím chlapcům, kteří se zajímali o ztvrdlé bradavky Naomi Watts, které mi jako jediné po filmu zůstaly v paměti.55%. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

...no a tak to skonci, ked japoncik nataca film podla svojho gusta, no pletu sa mu do toho "bieli" a navyse musi nakrucat pokracovanie filmu, kde uz bolo vsetko povedane...uplne nefungujuce lakacky, podla mna podpriemerna Naomi (inac ju mam velmi rad) a hlupucky pribeh...zase raz sa natocila uplne zbytocna dvojka... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příliš děravé, příliš poslepované, příliš křečovité, příliš dělané pro peníze... Úspěchu jedničky však tento slabý odvar dosáhnout nemůže. Samara vzbuzuje spíše lítost než strach, Rachel a Aidan mi byli celkem ukradení (jako všechny vystupující postavy), chybí cokoliv překvapivého, chvilkama zavládne vyloženě nuda. Trikově je to místy odfláknuté (co ta animace jelenů, WTF, to by stačilo možná před 10 lety). Celkový dojem je tedy veskrze průměrný - není nijak zvlášť co chválit, ovšem existuje i spousta mnohem horších hororů. 60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 61. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Třem maskérům trvalo vždy přes pět hodin, než Samaru (Kelly Stables) namaskovali. (Specs)
  • Studio DreamWorks v snímku propaguje vlastní filmy. V scéně v obchodě se mezi videokazetami z druhé ruky nacházejí jen filmy tohoto studia. (imro)

Související novinky

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama